Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Adriana mica

Membri
  • Posts

    2.056
  • S-a alăturat

  • Ultima vizită

Informații profil

  • Sex
    Female
  • Țară
    Romania
  • Oraș
    Bucuresti

Realizările lui Adriana mica

Membru junior

Membru junior (3/7)

112

Reputaţie

  1. Noi suntem prima generatie care invatam dupa programa noua. La anul, in clasa II, vom invata: tabla inmultirii si impartirii, impartirea cu rest, fractii, figuri plane si 3D, unitati de masura (lungime, capacitate, masa, timp, bani). Plus partea de cunoasterea mediului. DIn experienta de anul acesta, este destul de dificil pt invatatori sa adapteze metoda de predare la matematica, chiar si pt copii cu inclinatie spre materia respectiva (noi am avut un punct de blocaj la trecerea peste ordin, am reusit sa o depasim explicandu-i prin alta metoda, care a completat probabil ceea ce i se spusese la scoala). Pt inmultire, am inceput deja sa exemplificam cu numere mici. I-am explicat ca nu conteaza ordinea termenilor, in consecinta l-am invatat sa puna numarul mai mare pe primul loc (usureaza varianta prin adunari repetitive). Credem ca asta il va ajuta, chiar daca va fi nevoit la un moment dat sa o memoreze, pt a-i fi mai usor sa o aplice la scoala.
  2. Simina, nu stiu daca au scazut standardele in ultimii ani. O parte din ceea ce se face acum la pregatitoare era in varianta veche de programa predata in clasa I (eg. semnele grafice). Iar la clasa I s-a preluat o parte din ce se facea pana acum in clasa II (eg. adunari / scaderi pana la 100 cu trecere peste ordin). intre programa si ceea ce se preda efectiv exista uneori diferente, depinde mult de stilul fiecarui invatator (si de cerintele parintilor).
  3. Siminaf, programa actuala pt clasa pregatitoare nu prevede sa invete sa citeasca si sa socoteasca, activitatile recomandate sunt, spre exemplu: articularea sunetelor şi a silabelor în cuvinte, recunoaşterea câtorva cuvinte de bază scrise cu litere de tipar, din universul imediat, trasarea contururilor literelor (de tipar) prin intermediul unei varietăţi de materiale, explorarea unor modalităţi de a descompune numere mai mici decât 10 folosind obiecte sau desene, crearea unor probleme simple de adunare şi scădere cu 1-2 unităţi în concentrul 0-10, cu sprijin concret în obiecte, samd. Faptul ca unii copii invata inainte de vreme sau ca unii invatatori nu tin / nu stiu cum sa tina cont de programa, e alta discutie. Scuze pt offtopic.
×
×
  • Adaugă...