Tia Publicat Martie 10, 2005 Raport Distribuie Publicat Martie 10, 2005 Cine vrea cartea in varianta electronica, sa trimita pe PM adresa de mail la KARINAid="size4">id="red"> Deoarece f. multe fete se alatura regimului Montignac, mi s-a parut important sa creez un astfel de subiect, ca sa nu se incurce in hatisul celor sute de pagini de Monti. Deci regimul consta in 2 faze: faza I - pierderea in greutate faza II - mentinerea echilibrului ponderal. Pt. faza I: Interzise: - paine alba - paste fainoase albe (macaroane, spaghete....) - orez alb - zahar (indiferent de forma lui - ciocolata, prajituri, bomboane - mare grija la zaharul ascuns in diferite produse ca vegeta, crenvursti, mezeluri, bulionuri - suc de rosii din comert....) - miere - cartofi - morcov fiert - porumb - copt, fiert, faina (mamaliga) - alcool permise: - paine integrala, doar dimineata si doar cu lactate degresate (brinza cu 0% grasimi, iaurt degresat, lapte degresat) - paste fainoase sau orez (integrale), doar la cina si fara nici un fel de grasime - astea merg doar cu salata de legume fara ulei sau cu rosii (suc de rosii - fara zahar) - carne de orice fel fripta, fiarta, gratar - oua in orice forma - fierte, prajite, omleta - brinzeturi de orice fel - cirnati - daca te asiguri ca nu au zahar sau amidonuri - salate de legume in orice combinatie (cu frina la otet) - peste - doar daca nu e facut pane cu faina sau malai GRUPA A (glucide): cereale integrale, paine integrala, paste integrale, orez nedecorticat, lapte degresat, iaurt degresat, fructe GRUPA B (proteino - lipide): carne, peste, oua, smantana, branza, uleiuri vegetale GRUPA C (legume): salata, morcovi cruzi, ceapa, conopida, spanac, fasole verde, telina, ridichi, gulii, castraveti, varza rosie, varza alba, rosii crude, usturoi GRUPA D (glucido lipidice): lapte, nuci, alune, arahide, migdale, creier, ficat, soia (faina), germeni de grau, paste cu ou, nuca de cajou, nuca de cocos, ciocolata, zahar, masline, castane, castane dulci, scoici st. jaques, stridii, avocado – in prima faza interzise. Se poate bea lapte degresat. grupa A se poate combina cu grupa C; grupa B se poate combina cu grupa C; grupa A nu se va combina cu grupa B; Fructele se papa inainte de micul dejun cu 20-60 minute sau la 3-4 ore de masa de prinz sau de seara. Apa nu se bea nici inainte nici in timpul mesei, cel mai bine dupa. Obligatoriu trei mese pe zi Cafeaua cu cofeina si ceaiul negru trebuie evitate. Masa majoritar protido-lipidica (carne si peste de exemplu) nu va contine decit glucide cu un index glicemic foarte mic (inferior sau egal cu 35), ca lintea verde, legume verzi.... Masa majoritar glucido-protidica va contine foarte putin sau chiar deloc grasimi poly si mononesaturate (adica ulei de masline, de floarea-soarelui, pesti si crustacee). Glucidele vor fi alese printre cele cu index inferior a 50. Clucidele bune sint considerate cele cu indice glicemic 50, sau mai mic, restul sint glucide rele si sint interzise complet. Atentie la unele alimente cu indice glicemic mic, care sint totusi interzise, fiind glucido lipidice (de ex. alunele) Si o parte din tabelul cu indice glicemic: Bere-110 Cartofi copti -95 Cartofi prajiti-95 Orez-95 Piure de cartofi-90 Orez instant-90 Miere-90 Morcovi fierti-85 Fulgi de porumb -85 Floricele de porumb simple -85 Faina alba -85 Chips de cartofi-80 Dovleac-75 Pepene-75 Cereale indulcite-70 Mars-70 Cartofi fierti fara coaja-70 Zahar-70 Nap, gulii-70 Faina de porumb-70 Porumb-70 Cola-70 Paste fainoase (ca niste spahgete dar mai groase)-70 Faina pentru piine neagra-65 Cartofi fierti necuratati de coaja-65 Cartofi fierti in coaja-65 Conservant clasic-65 Pepene galben-65 Banana-65 Suc portocale prelucrat-65 Stafide-65 Orez alb cu bobul lung-60 Biscuiti dulci facuti cu multa grasime-55 Biscuiti facuti cu unt-55 Paste albe-55 Piine din faina de griu-50 Faina de hrisca-50 Clatite facute din faina de hrisca-50 Cartofi dulci-50 Kiwi-50 Orez basmati-50 Orez integral brun-50 Serbet-50 Paste fainoase din faina alba-45 Piine din tarite-45 Spaghete al dente-45 Piine din faina integrala facuta dupa reteta germana-40 Mazare proaspata-40 Struguri-40 Suc proaspat portocale-40 Suc natural mere-40 Piine de secara-40 Paste fainoase din faina de griu-40 Fasole-40 Piine proaspata 100% din griu integral-40 Inghetata de vanilie-35 Taitei subtiri chinezesti-35 Porumb indian-35 Seminte de talpa gistei originara din Peru-35 Mazare uscata gatita-35 Morcovi cruzi-35 Iaurt normal-35 Iaurt dietetic-35 Portocale-35 Pere, smochine-35 Caise confiate-35 Lapte 2%-30 Cereale de tarite-30 Piersici-30 Mere-30 Fasole alba-30 Fasole verde-30 Linte maro-30 Marmelada f.z.-30 Cioco neagra-22 Linte verde-22 Mazare -22 Cirese-22 Prune, gref-22 Fructoza-20 Soia gatita-20 Alune, arahide-20 Caise-20 Nuci-15 Ceapa-10 Usturoi-10 Legume verzi, salata, ciuperci, rosii, vinete, piper verde, varza, broccoli, etc.-10 Spor la slabit si pentru discutii va asteptam la subiectul Montignac: ce am mincat aziid="size3">id="red"> Karina [sofer] + Bogdanel [copil] Nu traim ca sa mincam, ci mincam ca sa traim Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Karina Postat Martie 14, 2005 Raport Distribuie Postat Martie 14, 2005 Va recomand cu caldura sa vizionati: Retete Montignac (2), (1) (pe forumul La bucatarieid="red">) Retetele Montignac… de la Otilia (pe forumul La bucatarieid="red">) Retete delicioase pt. cele ce vor sa slabeasca? (pe forumul La bucatarieid="red">) Karina [sofer] + Bogdanel [copil] Ajutati-l pe Mihaita !id="Book Antiqua">id="red"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.