Luizax Publicat Martie 29, 2005 Raport Distribuie Publicat Martie 29, 2005 Copil intre 1 an si 1 an jumate, apare in reclama tv la un produs alimentar (prajiturika) care nu e produs special pt. copii..... Am cautat prin legi cam ce probleme ar putea sa fie (din pdv al produsului si din pdv al varstei...si faptul ca e copil). Am gasit numai ca nu au voie sa apara in reclame la tutun si alcool. Altceva..? Intrebarea era...e vreo problema daca apare la varsta asta si face reclama la un produs alimentar? Mercic. Luizax - karkotash shef! http://www.babiesonline.com/babies/a/alexandrugijga/ Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius Postat Martie 29, 2005 Raport Distribuie Postat Martie 29, 2005 Din cate stiu eu nu xista nici o restrictie. Ar fi recomandabil sa te adresezi unei institutii media (TV) sunt chiar specializati pe aceste "restrictii" Marius Pernes home page - www.marius.rdsor.ro Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Luizax Postat Martie 29, 2005 Autor Raport Distribuie Postat Martie 29, 2005 Io ... stresata cum sunt (si cu cupil acasa) ma gandeam sa nu dea vreo mamika copilului cornuletz din ala.....ca doar a vazut ea in reclama ca ala miku de 1 an mananca asha ceva...si al ei de ce n-ar manca.... si sa faca vreo alergie ceva...sau nujtu ce...si sa dea firma in judecata ca de ce a facut reclama cu copil asha mic....ca astia nu pot manca de toate. Am cautat ieri de am zapacit prin legi si ...nika pe latura asta. Plus ca am observat ca in reclamele la produse alimentare sunt folositi copii care au peste 3 ani. Mercic. P.S. cornuletele astea au si o varianta cu crema de sampanie....so........poate ar trebui sa le zic sa faca ceva sa nu se inteleaga ca bebelutzii pot manca toate sortimentele. Luizax - karkotash shef! http://www.babiesonline.com/babies/a/alexandrugijga/ Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
liviu`s Postat Martie 29, 2005 Raport Distribuie Postat Martie 29, 2005 Nu exista restrictii din punct de vedere al protectiei copilului. Exista totusi unele norme care pe cale de interpretare se poate considera ca interzic o anumita conduita: LEGEA nr.272/2004 privind protecþia ºi promovarea drepturilor copilului Art. 22. #8722; (1) Copilul are dreptul la protejarea imaginii sale publice ºi a vieþii sale intime, private ºi familialeid="red">. (2) Este interzisã orice acþiune de naturã sã afecteze imaginea publicã a copilului sau dreptul acestuia la viaþã intimã, privatã ºi familialã. (3) Participarea copilului în vârstã de pânã la 14 ani la dezbateri publice în cadrul unor programe audiovizuale se poate face numai cu consimþãmântul scris al acestuia ºi al pãrinþilor sau, dupã caz, al altui reprezentant legal. (4) Copiii nu pot fi folosiþi sau expuºi de cãtre pãrinþi, reprezentanþi legali sau alte persoane responsabile de creºterea ºi îngrijirea lor, în scopul de a obþine avantaje personale id="red">sau de a influenþa deciziile autoritãþilor publice. (5) Consiliul Naþional al Audiovizualului monitorizeazã modul de derulare a programelor audiovizuale, astfel încât sã se asigure protecþia ºi garantarea dreptului copilului prevãzut la alin. (1). Art. 85. #8722; (1) Copilul are dreptul de a fi protejat împotriva oricãror forme de violenþã, abuz, rele tratamente sau neglijenþã. id="red"> (2) Orice persoanã fizicã sau juridicã, precum ºi copilul pot sesiza autoritãþile abilitate de lege sã ia mãsurile corespunzãtoare pentru a-l proteja împotriva oricãror forme de violenþã, inclusiv violenþã sexualã, vãtãmare sau de abuz fizic sau mental, de rele tratamente sau de exploatare, de abandon sau neglijenþã. (3) Angajaþii instituþiilor publice sau private care, prin natura profesiei, intrã în contact cu copilul ºi au suspiciuni asupra unui posibil caz de abuz, neglijare sau rele tratamente au obligaþia de a sesiza de urgenþã direcþia generalã de asistenþã socialã ºi protecþia copilului. Art. 87. #8722; (1) Copilul are dreptul de a fi protejat împotriva exploatãrii ºi nu poate fi constrâns la o muncã ce comportã un risc potenþial sau care este susceptibilã sã îi compromitã educaþia ori sã îi dãuneze sãnãtãþii sau dezvoltãrii sale fizice, mentale, spirituale, morale ori sociale.id="red"> Art. 99. #8722; (1) Copilul are dreptul la protecþie împotriva oricãrei forme de exploatare. id="red"> (2) Instituþiile ºi autoritãþile publice, potrivit atribuþiilor lor, adoptã reglementãri specifice ºi aplicã mãsuri corespunzãtoare pentru prevenirea, între altele: a) transferului ilicit ºi a nereturnãrii copilului; b) încheierii adopþiilor, naþionale ori internaþionale, în alte scopuri decât interesul superior al copilului; c) exploatãrii sexuale ºi a violenþei sexuale; d) rãpirii ºi traficãrii de copii în orice scop ºi sub orice formã; e) implicãrii copiilor în conflicte armate; f) dezvoltãrii forþate a talentelor copiilor în dauna dezvoltãrii lor armonioase, fizice ºi mentale; g) exploatãrii copilului de cãtre mass-media;id="red"> h) exploatãrii copilului în cadrul unor cercetãri ori experimente ºtiinþifice. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
descintec Postat Martie 29, 2005 Raport Distribuie Postat Martie 29, 2005 quote:Originally posted by LuizaxIo ... stresata cum sunt (si cu cupil acasa) ma gandeam sa nu dea vreo mamika copilului cornuletz din ala.....ca doar a vazut ea in reclama ca ala miku de 1 an mananca asha ceva...si al ei de ce n-ar manca.... si sa faca vreo alergie ceva...sau nujtu ce...si sa dea firma in judecata ca de ce a facut reclama cu copil asha mic....ca astia nu pot manca de toate. Am cautat ieri de am zapacit prin legi si ...nika pe latura asta.Plus ca am observat ca in reclamele la produse alimentare sunt folositi copii care au peste 3 ani.Mercic.P.S. cornuletele astea au si o varianta cu crema de sampanie....so........poate ar trebui sa le zic sa faca ceva sa nu se inteleaga ca bebelutzii pot manca toate sortimentele.Luizax - karkotash shef!http://www.babiesonline.com/babies/a/alexandrugijga/id="quote">id="quote">Lou, tu crezi ca la crema de sampanie se foloseste chiar sampanie? _____________Sapte dintr-o lovitura!id="Arial">id="size2"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Luizax Postat Martie 29, 2005 Autor Raport Distribuie Postat Martie 29, 2005 hi hi, sper ca nu. Mercic legalishtii saitului si pompici. O sle zic sa dea drumu la reclama asa cum e. Luizax - karkotash shef! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danat Postat Martie 29, 2005 Raport Distribuie Postat Martie 29, 2005 Io una cre ca "chestia" aceea cu gust de sampanie e mai daunatoare decat ar fi sampania [alcool][biz] "Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc" Dana mama lu'[copil]Radu Stefanid="size3"> (Fecioras de 2003)id="Trebuchet MS">id="green"> [foto]Radu cel bun si blind si dulce si frumusel Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Luizax Postat Martie 29, 2005 Autor Raport Distribuie Postat Martie 29, 2005 Azi sunt plina de intrebari.... Daca vreau sa ma marit cu un cetatean strain, care este in Anglia la studii...........oare unde o fi mai bine sma marit? in Romania sau in Anglia? Daca e careva care s-a casatorit in Anglia....poate imi spuneti si mie care e procedura. Multaaammmesc moolt. Luizax - karkotash shef! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.