Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Alimentatie pentru gravidutze

Recommended Posts

As fi dorit sa am si eu pe cineva care sa-mi spuna la prima sarcina ca nu e bine sa bag in mine ca sparta, de toate, indiferent daca e bun pentru corpul meu sau nu. Laitmotivul "maninca pentru doi, ca ai nevoie, maninca ce poftesti, sa nu pierzi sarcina, etc... ", kit ca tu poate poftesti la doo cioco pe zi, da le halesti, ca nu cumva sa pierzi sarcina, si bagi grasimi si dulciuri cu toptanul, ca are nevoie copilul sa se faca mare... Gresit! O alimentatie corecta a gravidei este bazata pe foarte multe fructe si legume, iar pentru cele care maninca cc carne, gratar sau alt mod de preparare fara prajeala.

Am bagat in mine ca sparta la prima sarcina, si am luat aproape 30 de kile, am inceput cu 43 si am ajuns la 70...Io am avut noroc de un metabolism bun, ca am slabit in citeva luni la greutatea initiala, dar sint multe femei care iau foarte mult in sarcina, culcindu-se p-o ureke ca vor da jos "pe urma" toate kilele acumulate in timpul sarcinii. Nu e nevoie sa va mai spun ca nu toate reusesc sa redevina ce-au fost inainte, de aici plecind o grama' de frustrari...

Problema este ca, din cauza grasimii acumulate, m-am umplut de vergeturi- fund, coapse, sini, si pe burta, da asta nu-i de la grasime [:D], asa ca cc cumparati-va crema hidratanta si dati-va de doo ori pe zi pe tot corpul, insistind pe fund, burta, sini si coapse. Vergeturile nu se mai duc cu nici o crema- sau nu le-am folosit io tocmai p-alea minune. Nu va delasati spunind c-o sa rezolvati tot dupa sarcina, incepeti sa aveti grija de aspectul corpului si de alimentatie inca din prima zi a sarcinii.

Sper sa va fie de folos ce-am aberat io p-acilea, in cazul in care reusiti sa intzelegeti esentza [:D]. acu vad ca m-am lungiiitt [:D]

Iren dubla mamicaid="red">[zana] Bogdanelu nazdravanuid="blue"> [aerob] si Julia zbintuitaid="purple">[majoreta]

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.id="purple">

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Mai iren, ai plenty de dreptate, ca sa zic asa. Dar eu acuma la presupusa mea a 2-a sarcina (ca abia maine merg la dr sa mi-o confirme) am niste greturi de nu mai stiu ce sa fac si care se accentueaza cand am stomacul gol. Am si citit de la ce, de la hipoglicemie. Acum am citit in revista mami ca se recomanda contra gretii, apa minerala si suc de portocale, dar mie mi-e greata de ambele de mor, i-am zis sotului sa bea suc de porto pe ascuns, sa nu-l vad. Si mi-e greata de acrituri, de fructe... cu greu reusesc sa mananc 2 mere pe zi. Uite acum ma tot indemn la al doilea. In schimb as tot manca carbohidrati de genul biscuiti. Nici dulciuri concentrate de genul ciocolata nu-mi prea trebuie... Dar sticksurile si covrigeii (care ingrasa mai putin nefiind grase si neavand zahar) nu-mi trebuie.

Asa ca eu zic ca mai ales in prima perioada, cu greturi, sa manananci ce poti, cu conditia sa nu exagerezi cu dulciurile si chestiile nesanatoase.

In prima sarcina eu am luat 15 kile dar puteam lua mai putine daca nu scapam caii in ultimele luni. Si dupa, m-am cam chinuit sa le dau jos.

De data asta, daca se va dovedi ca e in regula si daca nu pierd pana in sapt 12, intentionez sa am mare grija ce si cat mananc. Dar intr-adevar, tentatia e mare pt ca presiunea e mare, toata lumea te tenteaza cu bunatati.

In legatura cu deviza ta, iren: io degeaba as manca lamai contra gretii, ca mi-e greata de lamai daca iti vine sa crezi. [bang]

N-ar trebui sa vorbesc pentru ca m-a ferit D-zeu de o sarcina cu greata. Cel putin pina acum.

Da' io zic ca e prost sa maninci dulciuri si grasimi si sa te simti indopat in general. Asa ca eu merg pe principiul ce nu e bine pentru mine in general nu e bine nici pentru bebe.

Dar Iren, ne foloseste tuturor perdaful tau... Thxx. Eu am bagat la cap mai ales penultima fraza. [bis]

Am citit in cartea Oanei Cuzino ca impotriva gretei te poate ajuta un ceai de musetel, de menta sau chiar intr-un pahar cu apa cateva picaturi de ulei de menta...

Din pacate eu am o mare frica in ceea ce priveste menta, pt ca mi-e teama de constipatie!

In ceea ce priveste alimentatia, sunt deacord ca trebuie sa fie rationala. Atentie!! Pana in saptamana 20, fatul functioneaza din rezervele mamei, asa ca nu trebuie depasit un surplus de 300 cal/zi fata de o dieta normala (pt ca se depune), abia din luna a 6a se poate considera (nici atunci nu este perfect adevarat) ca mancam pentru 2[bibe]

[pupi] Sarcini usoare si sa fiti sanatoase si voioase!!!

IrinucaR [gravi] 7+

www.irinucasisoru.3x.ro

Mare dreptate ai Iren, sa vedem acum cum ne-om descurca cu practica!

Eu mai am o nelamurire, o prietena care a avut doua sarcini, ultima data a nascut acum 4 luni, mi-a povestit ca in ultimele luni, degeaba nu prea manca si avea grija tot timpul, ca se ingrasa vazand cu ochii, si nu doar la burta. Adica, ea e sigura ca se si asimileaza totul altfel, orice ai face! In final, avea 20 kg in plus, desi avusese grija tot timpul. [bang] Poate fi adevarat?

Antonia

asa este Iren ,dar eu in primele luni am slabit ptr mi-era rau de la orice .vorba ta lavio2 si de mere imi era rau ,mi-era greata dimineata ,seara si de fiecare data cand inspiram un miros placut sau nu.asa ca nu putean nanca mai nimic.iti recomand ghimbirul dar cu prudenta .dupa ce am trecut de luna a3a am inceput sa ma ingras.m-am axat mai mult pe lactate ,fructe si legume.am mancat si mancare gatita dar cea bogata in grasimi nu.

laura si andy(7.04.2002)

Dragele mele, io cin am initiat subektu de fata m-am avut pe mine in fata in ultimele luni de sarcina, un hipopotam in toata regula [grasa], c-am bagat ca sparta in mine inca din primele saptamini de gravi, fara nici un fel de greatza, asa ca n-am nici o scuza, ca n-am avut de recuperat nika din cauza ca as fi avut gretzuri, sau ceva de genul asta [:D]

Pentru gretzuri stiu ca se recomanda Emetiralu, in cazul in care lamiile mele nu va ajuta [:D]

Iren dubla mamicaid="red">[zana] Bogdanelu nazdravanuid="blue"> [aerob] si Julia zbintuitaid="purple">[majoreta]

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.id="purple">

IrinucaR, pai sa nu-nnebunesti cum ziceam eu la thread-ul nostru??? Pai mai intii eu ma sperii ca am facut aromaterapie/inhalatii cu ulei de menta si apoi am citit in mai multe resurse ca aromaterapia e interzisa si mai ales uleiul de menta e cel mai periculos si mai ales in primele luni de sarcina.

Apoi fata asta zice ca dimpotriva. [bang] Bagati ulei de menta la gretzuri.

Ce sa mai intelegi??? Nu ziceam eu bine sa nu ne mai stresam atit si sa ducem o viata normala?

Irenid="red">,

multumesc pentru sfaturi!

Norocul meu a fost ca nu am [vom] deloc si cu toate astea am luat pana acuma 4.5kg.

Dr. mea mi-a spus sa mananc des si cate putin, in nici un caz pentru doi. Multe legume, fructe, lactate si carne bine facuta in special peste.

Eu am plecat de la 49kg si sunt curioasa la final cate voi avea [:D]

Numai bine si sarcini usoare,

Katink [gravi] cu dulcineea mea 22+

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...