Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Va e frica de tigani?

Recommended Posts

Spun asta pentru ca mie pana azi nu mi-a fost niciodata frica. Nu am avut nimic cu ei si nici ei cu mine. Ba chiar ma intriga discriminarea si jignirile gratuite la adresa lor, si am un mare respect pentru cei care in ciuda greutatilor isi dau copiii la scoala, la gradinita si incearca sa le ofere o educatie si sanse egale ...

Dar azi...

Eram cu David in carucior si mergeam pe trotuar. O tiganca cu 2 baietii mai mari si un bebelus, tocmai ce il pusese pe trotuar in ploaie si bebelusul tipa iar ea s-a asezat mai in spate la cersit...de obicei nu ma bag si trec mai departe dar acum m-a mancat undeva sa spun asa. I-am spus:"ar fi mai bine sa iei copilul in brate ca poate plange de frig"...si uite asa s-a declansat:

Unul din pustii mai mari a incercat sa il loveasca pe David (a nimerit in carut) eu l-am impins si l-am facut tampit la care tiganca vine repede si imi spune: "taci fa ca iti blestem uite acum copilul sa moara in chinuri sa nu il mai recunosti la morga"...si a inceput sa blesteme....

Eu nu cred in blestem sau alte tampeni..dar mi s-au taiat efectiv picioarele, nu stiu cum am gasit puterea si am plecat imediat de acolo inainte sa puna tiganca mana pe David si ma gandesc la spusele tigancii de atunci...si mi s-a facut o frica de tigani....

Si ma gandesc..cum poate fi femeia aia "mama"????? Cum are dreptul o "mama" sa isi lase bebelusul in frig si ploaie la cersit, sa il chinuie in halul asta in vazul lumii si sa nu ii se ia copilul??? si cum poate o "mama" sa blesteme alt copil...

Ma ingrozesc si inca sunt socata...sper sa imi treaca ...dar nu pot sa trec cu vederea!!!

"O coardã prea întinsã se rupe, o coardã prea slabã nu vibreazã aºa cum trebuie. ."

Sinzi [avion]si David[marinar]id="Georgia">

David pe tractoras id="size3">id="red">id="Book Antiqua">

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 139
  • Creat
  • Ultimul răspuns

intotdeauna m-am ferit. Mi-a fost frica si fara sa particip activ la vreun la vreun conflict direct. Mi s-a accentuat si mai tare

1.de cand l-am cotonogit pe unul in parc, pe vremea cand ma antrenam intens la judo (bafta mea ca aveam ceva vechime), iar el era Pardaillan Pricajitu Mercedesu Pipernicitu, fara cutzitash la purtator si asta a fost noroc curat pentru mine si

2. de cand am inceput sa ma plimb pe la centrul de ecarisaj si am vazut cine lucreaza p-acolo si ce face. Indiferent daca iti plac sau iti displac animalele, poti avea orice alta meserie pe lumea asta.

De mica am fost silita sa-mi intrerup educatia ca sa merg la scoala.

Ai abordat mai multe aspecte aici.

In primul rand, problema tiganilor. Cine a avut contact cu tiganii stie ca sunt tigani si tigani, asa cum sunt si romani si romani, nenti si nemti, americani si americani. Adica oameni si neomeni. Atat.

Apoi problema mama – copil. Femeia de care povestesti este asa de jos ca si cultura, ca si moralitate incat nu poate decat sa ne fie mila de ea.

Daca ne uitam in timp, vedem ca ea nici nu concepe un alt mod de trai decat cersitul – si ea a cersit tot la fel, a fost vanduta la 10 ani....... da, nu poate decat sa ne fie mila.

De ce ? Pentru ca poate trai ca fiinta umana, poate fi fericita pe Pamant si ea tot la acel nivel jalnic traieste pentru ca nu vrea sa se schimbe, pentru ca nu poate sa se schimbe atata timp cat nu vede si altceva, atata timp cat nu incearca.....

Si apoi aspectul de magie neagra.

Uf, acesta este cel mai trist aspect. Caci i se va intoarce inapoi si va plati tot ! Si, cum acest episod sigur nu este primul, nu pot sa nu ma intreb daca starea ei actuala nu este o ispasire a unor „bube” vechi..... si iar ma cuprinde mila !

Iar tu, ce poti sa faci ?

Sa te linistesti si sa nu dai putere unor asemenea lucruri asupra ta. Spune un „Doamne ajuta !”, o rugaciune de ajutor la Sfanta Fecioara si crede ca ai si primit ajutorul cerut.... Iar mai apoi, atunci cand te linistesti, fa o rugaciune si pentru acest suflet sarman, pentru aceasta tiganca, caci are mare nevoie.

Iti este greu ? Nici nu am spus ca este usor – dar poate aici este un exemplu al acelor cuvinte: „Si sa va rugati pentru dusmanii vostri.....”

Iar in viitor, daca iti mai spune cineva asa ceva, zambeste-i si spune-i atat: „Sa te ajute Bunul Dumnezeu, dar nu dupa sufletul tau, ci dupa Mila sa !” si apoi sa pleci.

[flo] pentru tine si [floare3] pentru ingerasul tau !

Hai zambeste – e primavara afara si in sufletele noastre !

Cu respect,

Singur, DARAEL

Ratacitor prin Lume

http://www.geocities.com/dara2el/

Ajutati-l pe Mihaita!id="Book Antiqua">id="red">

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

quote:Originally posted by DARAEL

Apoi problema mama – copil. Femeia de care povestesti este asa de jos ca si cultura, ca si moralitate incat nu poate decat sa ne fie mila de ea. Daca ne uitam in timp, vedem ca ea nici nu concepe un alt mod de trai decat cersitul – si ea a cersit tot la fel, a fost vanduta la 10 ani....... da, nu poate decat sa ne fie mila. De ce ? Pentru ca poate trai ca fiinta umana, poate fi fericita pe Pamant si ea tot la acel nivel jalnic traieste pentru ca nu vrea sa se schimbe, pentru ca nu poate sa se schimbe atata timp cat nu vede si altceva, atata timp cat nu incearca.....[Cu respect,Singur, DARAELRatacitor prin Lumehttp://www.geocities.com/dara2el/Ajutati-l pe Mihaita!id="Book Antiqua">id="red">“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

id="quote">id="quote">Dar are dreptul aceasta femeie sa "educe" un copil?????? Asta m-a ingrozit poate cel mai tare...Ca aceea femeie era MAMA!!!"O coardã prea întinsã se rupe, o coardã prea slabã nu vibreazã aºa cum trebuie. ."Sinzi [avion]si David[marinar]id="Georgia">David pe tractoras id="size3">id="red">id="Book Antiqua">

Sanzi, Darael are dreptate! Vrem sau nu vrem, cu ei traim printre noi, ii vedem zilnic... ne lovim de "valorile" lor!

Prin natura meseriei mele am intrat in lumea lor timp de 7 ani aproape zilnic, am primit blesteme peste blesteme, am fost injurata si chiar agresata fizic, insa ca un profesionist ce am fost (si ma mai tin) am cam iesit din toate. La blesteme nu te uita, spune "Doamne ajuta si ma pazeste" si du-te mai departe. Am fost blestemata si eu si copilul, dar slava Cerului ca suntem bine, sanatosi si asa vom fi. Chiar nu conduc ei totul pe lumea asta!

Fii pe pace ca este Alcineva care are grija de voi!

[pup] Elena

Mamiid="red"> ”de George”id="blue">

Povestea_nasterii

Poze

quote:Originally posted by DARAEL

Ai abordat mai multe aspecte aici. Cine a avut contact cu tiganii stie ca sunt tigani si tigani, asa cum sunt si romani si romani, Atat.Singur, DARAELRatacitor prin Lumehttp://www.geocities.com/dara2el/Ajutati-l pe Mihaita!id="Book Antiqua">id="red">“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

id="quote">id="quote">sigur ca sunt romani si romani. Insa procentul romanilor care NU VOR sa munceasca, (sau nu vor sa munceasca pe 3 milioane, sau nu vand ziare in intersectie ca doara nu-s prosti), nu vor sa se spele, etc., este cu mult, mult sub procentul "rromilor" care nu vor aceleasi lucruri. Nu zic ca nu sunt tzigani spalati, manierati, medici, avocati, arhitecti. nu putem nega ca suntem diferiti. Copilul meu va da examen si va invata pe rupte (slava Domnului), copilul rrom este automat primit in liceu, ca doar este minoritar.......si vor fi colegi!!!!De mica am fost silita sa-mi intrerup educatia ca sa merg la scoala.

salut,

Si mie mi-e frica de ei.

Eu nu locuiesc in tara dar ii vad in fiecare zi in metrouri si parcuri veniti la cersit cu pirande si gasca de copii. Chiar daca cersesc ( ar trebui sa fie umili macar) sunt cu tupeu, te imping, injura.

Culmea e ca intr-o dimineata coboram la metrou si o tigancusa tinerica gravida cersea pe scari si se milogea, o femeie din fata mea i-a aruncat niste maruntei in pahar , cand tiganca a vazut ca sunt putini a inceput sa injure si sa blesteme... romaneste, biata femeie a zambit ca nu intelegea.

Se bat apoi pe zonele de influienta, umbla prin marketuri la furat, iti vine sa fugi de rusine ca-si zic ca sunt romani si sunt persecutati in tara.

si sunt atatea de zis...

salut dragele mele,mie sincer imi e frica de ei dar incerc sa nu arat in fata lor si incerc sa-i okolesc ca sunt niste persoane de o educatie joasa,tiganul tigan ramine astai in singele lora cel mai mult nu vreau sa sperii pe nimenea dar mii friga de blestemul lora acum citiva ani de zilen urma cind mam nascut o tiganga ma vazut pe mine in carut sa uitat la maicamea si ea zis ca eu nu am sa fiu aproape de ea si nu voi fi fericita nu voi avea proprii copii ai mei si ea zis toata soarta mea maicamea cind a auzit aluat-o la cearta si la batai,ma dus pe la biserici si peste tot,sincer casa aflu ca asai cum mi sa zis si mi sa zis ca am fost blestemata,de fapt dupa citiva ani am fost si eu la o gicitoare sami incerc norocul,si atunci am aflat ca sunt blestemata,de o tiganca si mi sau facut si vraji din partea nevestii alui taicameu dea doua,intra de var am un copil dar nu-i copilul meu propriu dar e casi al meu este infieat am luato la o luna prietena mea cea mai buna ne avind pe nimenea inafara de mine la nastere amurit dar inainte sa nasca afacut toate actele pe mine parca stiea,ingerasul ei este ingerasul meu care ma bucur de ea zi cu zi,este mai mult decit almeu propriu nustiu vorbesc poate din cauza ca nu am nascut eu personal dar sincer mii frica de blestemelor acestor oameni care au o clasa joasa[japan]

hosen

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...