Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

cum se vede rahitismul?

Recommended Posts

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul răspuns

semne clare de rahitism sunt:

1. frunte bombata

2. coaste evazate (cand sta pe spate se poate observa mai bine)

3. picioare curbate

am inteles ca vigantolul nu este bine de administrat decat 4 saptamani de la deschiderea flaconului este un lucru pe care l-am auzit).

Oricum, vitamina D se absoarbe foarte greu din vigantol.

Ambii copii ai mei (Matei de 2 ani si 6 luni si Theo de 4 luni au semne de rahitism, desi le-am dat vigantol zi de zi. Nu-mi pot da seama care este cauza. Sper sa le treaca cu timpul si cu expuneri repetate la soare.

Sper ca voi sa nu aveti!!!

marculescu

Distribuie pe alte site-uri

medicii recomanda ptr tratamentul rahitismului 3-6 picaturi de vigantol pe zi timp de 6-8 sapt.,dupa care se revine la 2picat. pe zi sau mai poate sa-ti propuna sa-i faci injectii cu vit.d si administrare de calciu gluconic.

va spun toate acestea ptr ca o verisoara de a mea se confrunta cu aceeasi problema.multa sanatate la bbeli[pup]

laura si andy(7.04.2002)

si noua medicul ne-a spus ca baietelul meu Cris(face 3 ani in 08.04.2005)are un inceput de rahitism,insa nu a precizat clar semnele.Ne-a dat Ca si Vigantol,dar se pare ca nu il asimileaza bine.Semnele de care am citit nu pare sa le aiba.sanatate la toti.

Eva,Cris si Cristinica

Si eu am o bebelusha de 4 luni si am intrerupt administrarea Vigantolului in luna februarie pentru ca are fontanela prea mica si mi-e frica sa nu se inchida prea repede. Pediatra mi-a spus ca in lunile de vara sa intrerup tratamentul, insa eu l-am intrerupt mai devreme din precautie. Insa acum mi-e frica sa nu dea semne de rahitism, desi deocamdata nu am observat nimic. Nu stiu daca procedez bine sau nu...

Unul dim semnele cele mai vizibile ale rahitismului este o burtica bombata (mult mai mare decat circumferinta capului) si coastele iesite in exterior.

mami Fla si bebe Sara

Fetita mea a fost "identificata" ca avand rahitism. Semnul principal la ea - coastele evazate; alt semn ar fi picioarele curbate spre exterior.

Medicul nostru ne-a spus ca este indicat ca Vigantoul sa fie folist numai 3 saptamani de la deschidere.

Noua ne-a recomandat Vigantoleta (vitamina D sub forma de pastila) - 2 pe zi 30 de zile + 5 ml calciu pe zi tot 30 de zile. Am fost la control si a zis ca e mai bine, dar ca trebuie sa ii dam inca 30 de zile 2 Vigantolete pe zi + calciu 5 ml/3 ori pe saptamana.

Important - cel putin 2 saptamani la mare la vara.

Succes!

Gabi

Am intrebat pentru ca are burtica maricica,acum nu stiu daca e de la mancarica (e un flamanzila) sau de la altceva. Eu ii administrez zilnic cate 3 picaturi de Vigantol,dar parca nu stiu de ce am un sentiment cum ca ceva nu e in regula.Abia astept sa vina vara sa-l tin la soare,asa sigur se fixeaza Ca. Restul semnelor parca nu le are,dar...paza buna trece primejdia rea.

Monica si minunea mea Bogdan zis si Bobo

http://community.webshots.com/user/monicaotelea

si noua ne-a zis pediatra ca avem semne de rahitism (avea toracele evazat) si la 8 luni si jumatate ne-a recomandat sa facem un set de 3 analize (calcemie, fosfatoza alcalina si fosfatemie) sa vada daca e nevoie de D3 injectabil si analizele i-au iesit foarte bine. Asa ca mi-a spus ca asa are el toracele evazat, sa nu imi fac griji, dar ca e bine sa il duca la vara la mare.

ronnie

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...