Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Limbajul copilului la 2 ani

Recommended Posts

• Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul răspuns

DAvid la 18 luni a incept sa vorbeasca pe intelesul tuturor (mai spunea cuvinte, dar nu prea multe si nu prea clar). Pana la 24 de luni a asimilat doar cuvinte, nu facea propozitii, ci doar invata cuvinte (majoritatea substantive) si le folosea. Dupa 2 ani a inceput foarte rapid sa le lege si sa foloseasca timpul prezent si trecut sa se faca inteles in aproape orice situatie.

Acum (26 de luni) incepe sa pronunte mai corect si trecem la fraze.

"O coardã prea întinsã se rupe, o coardã prea slabã nu vibreazã aºa cum trebuie. ."

Sinzi [avion]si David[marinar]id="Georgia">

David pe tractoras id="size3">id="red">id="Book Antiqua">

Distribuie pe alte site-uri

Rares la 1 an si 9 luni spune din ce in ce mai multe cuvinte(chiar ma uimeste de la o zi la alta) dar nu a legat decat de doua ori cuvintele.Mi-a spus intr-o zi ca "nenea bate" si alta data mi-a zis "veau la nana"...nana fiind Ioana, sora lui.

Toate cele bune!

M.P

Andrada tare greu a vorbit. Pana la 2 ani doar cuvinte putine si nelegate in propozitii, unde mai pui ca nici nu pricepeam nimic. Putin m-am speriat ca alti copii de varsta ei vorbeau destul de bine.

Dar de cum a implinit 2 ani parca i s-a dezlegat limbuta si nu mai tacea din gura. Fetitele vorbesc mai tarziu dar si mai mult. Pana pe la 4 ani tare stalcea cuvintele si intelegeam greu. Chiar mi-am facut probleme (asa cum imi fac eu de obicei). dar a trecu, iar acum la peste 5 ani vorbeste perfect, si cateodata ne e dor sa auzim abaiasu (albastru), bumbuimb (porumbei), mistima(smantana), loata (roata), si multe altele.

Antonela & Andrada

andy n-a vorbit aproape deloc pana la 2 ani spunea silabe dar in rest nu pre.dupa 2 ani a inceput sa spuna cuvinte si sa formeze propozitii.acum arre aproape 3 ani si vorbeste din ce in ce mai cursiv[pup]

laura si andy(7.04.2002)

Anca,la 1 an si 11 luni cred ca vorbeste destul de bine.Turuie toata ziua si pe limba noastra si pe limba ei,prietenii se uita intrebatori spre mine,care le traduc cu multa exactitate.Sa va reproduc cateva fraze celebre ale fetitei mele:"Mama,chica apte",adica"mama,da-mi sticla cu lapte",sau "Aca papa peste",adica"Anca papa peste",sau "caca teteu pute",adica stand pe colacelul ei adaptor de wc imi spune ca a facut caca la wc-u si pute.Ne conversam si la telefon:"Ao,Aca!Uatzi mani?",in traducere libera"Alo,Anca la telefon!Ce faci,mami?"In rest stie cam toate animalele domestice si o parte din cele salbatice,stie si cum fac unele dintre ele,stie partile corpului,stie unele articole de imbracaminte,numara pana la 5.Se uita pe cartile de povesti ilustrate si face scurte comentarii in fata fiecarei imagini.

Am incercat sa o inregistram,deoarece mi se par extrem de simpatice toate cuvintelele pe care le rosteste si mi-e tare frica ca odata cu scurgerea timpului nu mi le voi mai aduce aminte.

http://community.webshots.com/user/danancamm

Doinna, mai treci pe la "noi" (copilasii de iunie-iulie 2003) si te vei linisti, multe fete se pling de copii ca nu vorbesc inca, in vreme ce altii "turuie", cred ca depinde de la copil la copil.

Luca spune o gramada de cuvinte, deja cred ca sint sute, nu le leaga, dar insiruie substantive care au o logica, pe care eu o traduc apoi (gen: "bunica...doctor...pantalonii...jos" insemnind ca bunica i-a dat pantalonii jos la doctor), dar de obicei nu sint decit cite 2 cuvinte alaturate sau unul singur si gata.

Oricum, de cind am citit ca Iorga a vorbit la 4 ani [wow] nu ma mai stresez neam.

pup u,

Andra

Luca Pituid="blue">

Ioana nasturica noastra are 1 an si 4 luni! Ieri a zi spentru prima data un alt cuvant decat cele obisnuite: mama, tata, papam, pupu (papusha), toto (totoshei), nani, nenea, pa, mami, tati, apa, caca, ham, au (miau)...si multe altele....asa cum ziceam ieri a zis papuci! Nu ne-a venit sa credem...eram in culmea mandriei![:D]

De vreo saptamana leaga cuvintele in propozitii, gen: mama nani, pupu nani (papushica face nani), mama papa!

Ioana nasturica [:D] si mami[mamica]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...