alghaziloredana Publicat Aprilie 2, 2005 Raport Distribuie Publicat Aprilie 2, 2005 Credeam ca aftele sunt o problema banala la copii pentru ca mi s-a spus ca "toti copii au" dar pana acum 4 medici mi-au descris in 4 feluri diferite chestia asta. Baietelul meu de doi ani face de la 1 an si 2 luni ceea ce mi s-a spus ca ar fi afta bucala. O sa va descriu cum se intampla, pe faze: 1 limbuta roza, curata 2.apare ca o depunere alba pe toata suprafata limbii 3.in diverse locuri apar niste puncte rosii 4.aceste puncte cresc ca suprafata si arata ca niste insulite rosu aprins care mai apoi se unesc intre ele ocupand toata limba, mai putin centrul si varful limbii. In aceasta etapa, saliveaza foarte mult cand are suzeta in gura, saliva fiind aproape vascoasa. Sta cu ambele maini in gurita, semn ca l-ar deranja ce are pe limba. Uneori nu vrea sa manance nimic in perioada asta. 5. apoi, se retrag aceste pete si limba isi uniformizeaza culoarea. Povestea asta se intampla si de 2-3 ori pe luna si tine cam o saptamana episodul. N-am reusit s-o pun in legatura cu nici un aliment si nu exista alte simptome. Acum ar trebui sa incep un tratament cu antibiotic(badijonari locale) si nu stiu ce sa fac. Nu i-am dat copilului nici un medicament in afara de supozitoare de febra dupa vaccinuri si remedii homeopate de cateva ori pentru rosu in gat. I-am facut analize pt candida si stafilococi-depozit lingual si exudat faringian.Rezultat negativ. Suntem tare necajiti si va rugam sa ne scrieti! loredana al ghazi Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
BDana Postat Aprilie 2, 2005 Raport Distribuie Postat Aprilie 2, 2005 Loredana, incearca sa ii faci copilului tau o hemoleucograma. Modificari de genul celor pe care le descrii tu apar in cazul anemiei. Multa sanatate. Mamica Dana si un bebe Cristi. Poze: http://pg.photos.yahoo.com/ph/badiladana/ Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Amalia Postat Aprilie 2, 2005 Raport Distribuie Postat Aprilie 2, 2005 Draga Loredana, imi pare rau sa aud ca aveti probleme. Am avut si eu problema asta cu David, dar numai o data, respectiv la varsta de o saptamana, cand abia ajunsesem acasa de la maternitate. Tratamentul pentru el a constat in stergeri repetate in gurita cu comprese sterile infasurate pe deget, inmuiate in ceai slab de musetel si apoi dat cu glicerina boraxata. La vremea aceea era mai usor fiind atat de mic, pentru ca dadeam cu glicerina direct pe sanul meu, dupa care il alaptam. Trei saptamani a durat pana s-a vindecat complet cu acest tratament, dar a fost definitiv, pentru ca a doua oara n-a mai facut. Poate fi oare si o manifestare alergica la vreun aliment sau spun prostii? Ii doresc puiul tau multa sanatate si sa gasesti metoda de a nu mai reveni aceste afte, foarte neplacute si dureroase de altfel. Sanatate maxima! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Teodora D. Postat Aprilie 2, 2005 Raport Distribuie Postat Aprilie 2, 2005 loredana, eu am avut afte periodic, in copilarie, dar nu erau asa cum le descrii tu; in primul rand nu au fost niciodata localizate pe limba; intotdeauna leziunea era unica, sub forma unei ulceratii albe-galbui, inconjurata de un cerc rosu; erau si f. dureroasa si nu puteam manca. inteleg ca baietelului tau ii apar mai multe deodata; daca diagnosticul e sigur(tu nu spui nimic de ulceratii, ci doar de depuneri), ar fi bine sa faci tratamentul prescris, pt. ca sunt dureroase si recidivante. am auzit mai demult ca ar exista si un vaccin,dar nu stiu amanunte. numai bine si vindecare rapida va doresc!id="Comic Sans MS">id="teal"> Cu o anumita parte a fiintei noastre traim cu totii in afara timpului.(Milan Kundera)id="Comic Sans MS">id="teal"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
acinorev Postat Aprilie 3, 2005 Raport Distribuie Postat Aprilie 3, 2005 asa cum spune teodora, face si baiatul meu afte destul de des. mici ulceratii dureroase care trec de la sine in cateva zile. nu stiu de la ce le face. am zis ca de la branza de vaci dar acum a facut desi n-a mancat branza. o asistenta batrana mi-a zis sa-i pun putin bicarbonat alimentar pe buba ca trece mai repede. ma gandesc ca o fi o lipsa de vitamine sau minerale. la puiul tau, loredana pare a fi altceva (candida?) sau aftele astea or fi de mai multe feluri? Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alghaziloredana Postat Aprilie 3, 2005 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 3, 2005 Multumim de raspunsuri. Noi doar cu limbuta avem probleme. Aftele sunt pe limba sau si pe limba? Teodora, sunt ca niste ulceratii de diverse forme pe un fond alb ca si o depunere. Nu sunt de la vreun aliment. Nu e candida. Copilul nu e anemic. loredana al ghazi Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.