Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Cele mai eficiente antibiotice impotriva acneei?

Recommended Posts

Buna, fetelor :)!

As vrea sa fac un tratament cu antibiotice impotriva problemelor tenului - nu am acnee propriu-zisa, ci doar cateva "imperfectiuni" pe ici-pe colo, dar problema e ca sunt foarte incapatanate si nu reusesc sa scap de ele, si sa am tenul curat pe care mi-l doresc. Am incercat o gramada de tratamente si produse (mai toate cele de pe piata, din farmacii, produsele-medicament ca Zinerytul si chiar Mibazonul), si tot degeaba. In plus am si pielea hiper-sensibila...

In mod normal sunt impotriva tratamentului cu antibiotice, dar la sfarsitul acestei luni voi participa la un eveniment mega-important, si trebuie sa arat impecabil, asa ca am hotarat sa fac acest tratament numai pana la sfarsitul lunii. La dermatolog nu am timp sa ajung, dar voi incerca sa sun doctorita s-o intreb ce parere are.

Pana atunci, vreau sa va intreb pe voi daca ati urmat un astfel de tratament, cu ce antibiotice, ce rezultate ati avut, dupa cat timp, si ce efecte secundare (daca au fost)?

Deocamdata am gasit prin casa tetraciclina si eritromicina, amandoua se folosesc impotriva acneei, dar nu stiu care e mai eficient si mai lipsit de efecte secundare (din ce am citit pe prospecte, se pare ca eritromicina e mai "pasnica").

Astept raspunsurile voastre (o sa postez acest mesaj si la "Clinica", de fapt), va pup, o seara placuta!

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul răspuns

angelito, am inteles eu bine? vrei sa iei antibiotice in functie de impresiile noastre? si sa te tratezi "numai pana la sfarsitul lunii"? daca nu ai timp sa ajungi la medic da macar un telefon ca sa afli o parere avizata despre efectele secundare ale antibioticelor, despre rezistenta pe care o poti dobandi la ele luandu-le dupa ureche si despre ciuperca (a se citi candida) cu care te vei pricopsi cu siguranta. fara indoiala ca dermatologul ti-ar prescrie ceva potrivit tenului tau si cu efecte nedorite mai putine. tratamentele pe care le-ai facut nu au dat rezultat pt.ca exista mai multe tipuri de acnee si probabil nu ai "nimerit" trat. potrivit pt. tine, iar cu antibioticele tot la nimereala te duci. sper ca te-am convins sa-ti reconsideri ideea nu prea stralucita.id="Comic Sans MS">id="teal">

Cu o anumita parte a fiintei noastre traim cu totii in afara timpului.(Milan Kundera)id="Comic Sans MS">id="teal">

betadine ungvent, in momentul formarii, asta preventiv...

altfel ca antibiotic, mie mi-a trecut dupa ce am luat rifampicina...desi este un antibiotic recomandat in tratarea tuberculozei, 2 zile la 6 ore si apoi la 8 ore, pana ce am ajuns la 7 zile...15 zile pauza si am repetat procedura

Ai grija sa iei antidot pentru candidoza, antibioticele sunt mana cereasca pentru ea...[:D]!Eu am folosit ovule vaginale!

bobulet

Angelito "se stie" ca lumea de tot cu cosmetica, eu as avea incredere apoape oarba in sfaturile ei, nici nu stiu de fapt ce cauta aici sa ceara pareri,nu cred ca gaseste pe cineva mai calificat decat ea. In orice az Angelito, nici eu nu as lua antibiotice de cpaul meu "ce am gasit prin casa" , mai bine fa o cura de dezintoxicare si un fond de ten d-ala scumpu´.

Pup!

Si mai hai pe la "noi"!

Mama de [copil]Lara Celine id="red">

angelito , de ce nu incerci tu in loc de antibiotice o cura cu drojdie de bere de 2 saptamani ... curata si sangele si tenul si nu iti distrug ficatul cum fac antibioticele ... si exista feluri si feluri de acnee , nu toate tipurile au cauza infectioasa incat sa raspunda la antibiotice ...

cura se tine astfel : iei o lingurita de drojdie ( proaspata nu uscata ) cu putina miere pe stomacul gol de dimineata si nu mananci o jumate de ora dupa ... poti sa tii si o dieta mai sanatoasa in timpul asta , mai bei ceaiuri detoxifiante ... mult succes!

Angelito, cred ca te cunosc de pe la eva.com si stiu ca esti bine informata in ceea ce priveste cosmeticele. Si mai stiu ca sigur ai incercat cam tot ce se putea si n-ai rezolvat nimic.

Sunt exact in aceeasi situatie ca si tine. Sunt doldora de informatii, respect toate regulile de igiena, cumpar cele mai bune produse, etc. Sunt enciclopedie ambulanta, pot de recit continutul tuturor cremelor, lotiunilor, sunt "mama si tata" produselor cosmetice.

Cu toate acestea tenul meu lasa mult de dorit.

Retin-A, Mibazon, Zynerit, le-am incercat pe toate. Nimic nu a fost de durata. Orice as face problemele persista si fac 25 de ani iar fatza mea se comporta ca la 15. Nu este foarte grav dar este si parca lupt degeaba.

Si mie imi incoltise in cap ideea ca un antibiotic ar ajuta. Bine ca nu m-am lasat dusa de gandul asta ca mai faceam si ficatul praf degeaba.

Problema mea este hormonala. Am descoperit asta in urma unui control ginecologic, unde mi s-a depistat o mastoza si un hirsutism moderat. Toate astea nu pareau grave, ma dureau sanii, aveam dureri la ciclu, putin dereglat. Si ce? ma gandeam. Toate femeile au astfel de dureri, multe au par pe abdomen. Mama ma linistea spunandu-mi ca si ea e la fel. "Lasa, mama, ca asa suntem toate". Eh, nu-i asa, este un dezechilibru hormonal in organism si dupa analize serioase s-a lamurit misterul. Si iote ca exista si tratament.

Toate prostiile puse pe fatza pana acum, ceaiurile, dietele, nu functionau decat o perioada scurta pt. ca organismul meu nu secreta hormonii in cantitatea dorita.

Daca te recunosti in ceea ce am scris mai sus nu te grabi cu antibioticele.

just me

sa stii ca anka_maria are dreptate, un control gineco o sa-ti dezvaluie "sursa" problemei. Poate fi un simplu chist, sau altceva mai grav sau mai putin grav, dar in general cu Diane35 trece acneea, daca e problema hormonala. Ai incercat sa iei anticonceptionale?

"cu doar un pic de credinta poti muta muntii din loc":)

Citind mesajul tau, daraga Angelino, parca ma aud pe mine! Si eu am incercat toate minunatiile: laser, antibiotice, anticonceptionale, cosmetice, nu cred ca mi-a scapat ceva. Diane 35 sunt intr-adevar foarte bune, eu iau deja de cativa ani. Nu elimina insa 100% problemele, iar cum noi suntem perfectioniste... dar cine nu-si doreste un ten perfect? Ei bine, am observat ca tratamentul cu doxiciclina da rezultatele cele mai bune. Si eu voi avea nevoi de un look perfect in curand si m-am hotarat sa reincep tratamentul cu doxiciclina: se iau 200 mg in prima zi, apoi 100 mg/ zi timp de o luna si jumatate, chiar mai mult... eu am fost la dermatolog, deci nu vorbesc din auzite. Daca nu te sperie efectele secundare, poti incerca. Eu am luat mult timp si n-am avut probleme nici cu candida, nici cu ingalbenirea dintilor, cum se aude. De asemenea, este foarte bun peeling-ul chimic. Am facut si asta de curand si sunt foarte multumita. Ajuta la regenerarea fortata a pielii si lasa loc uneia noi, fara pete si mult mai luminoasa! Este un pic mai costisitor, dar merita! eu am facut in Bv si se numeste tratament alpha-beta.

Sper sa te ajute sfaturile mele!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...