alina1975 Publicat Aprilie 2, 2005 Raport Distribuie Publicat Aprilie 2, 2005 Astept parerile voastra vis-a-vis de subiectul privitor la alaptarea sugarului - la cerere sau dupa un orar fix ? AlinaP. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Amalia Postat Aprilie 2, 2005 Raport Distribuie Postat Aprilie 2, 2005 Buna Alina! Eu am fost adepta alaptatului la cerere. Am citit in perioada cat am fost insarcinata tot ce am putut legat de alaptat si am tras concluzia ca intr-un final, cel mai bine este sa-ti asculti instinctele si sa te modelezi pe dorintele copilului, in special in primele 3 luni de viata. Mie sincer, mi-ar fi fost efectiv imposibil sa-i fac un program de masa lui David, pentru ca a fost (si este) un mare mancacios, cu un metabolism foarte rapid (are cu cine semana) si care cerea foarte des sa manance. La vremea respectiva parerile din jurul meu au fost diverse : "sa-i dau completare cu lapte praf ca am laptele slab si de aceea nu se satura si cere des" (TARE PROST SFAT si care vad ca este ascultat de multe mame, in loc sa-si asculte propriul instinct), "sa-i mai dau ceai intre mese " (metoda care n-a mers, pentru ca dupa ce bea ceiul copilul urla in continuare de foame). In concluzie, mi-am alaptat copilul pana la 5 luni exclusiv si pana la 1 an in paralel cu diversificarea si n-am avut nici o problema. Sunt de parere ca daca mamele ar avea mai multa incredere in propria persoana si in organismul lor, ar avea mult mai multe parte de copilasi alaptati la san. Sanatate maxima! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
otiliarusu Postat Aprilie 2, 2005 Raport Distribuie Postat Aprilie 2, 2005 Pina pe la 2 luni l-am alimentat la cerere, la san exclusiv, dar cum minca foarte mult, la 2 luni avea aproximativ 7 kg, sinii mi-erau mereu "goliti si goi" asfel ca minca si dupa 2 ore iarasi, incit uneori simteam ca innebunesc(oricum e foarte stresanta "dependenta aceasta" pentru tine ca nu te ajuta deloc sa te odihnesti-lucru foarte necesar).Dr mi-a zis sa incep diversificarea cu suc etc de la 2 luni, dar dupa o saptamina, dupa ce m-am documentat serios am ajuns la concluzia ca e suficient laptele meu si atit pina spre 6 luni, dar ca e necesar un program aproximativ care sa te ajute in sensul ca nu totdeauna cind plinge ii e foame si cu un anumit orar iti dai seama de ce e vorba.E bine sa-l linistesti in brate, sa-i dai la cerere, dar la inceput, apoi trebuie sa ai puterea sa te impui.Va plinge o zi, cel mult doua, dar va fi benefic pentru amindoi-tie iti va permite un program organizat atit de necesar mai ales la inceput.Bb meu e nascut cu 4,5kg, la 5 luni are 10 kg (de 3 saptamini suc de fructe natural, de o saptamina mar ras spuma), fara nici o boala, medicamente etc.si continui la fel cit mai am lapte, iar cu diversificarea progresiv.Multa rabdare si bafta cu bb tau drag. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cristina_C Postat Aprilie 3, 2005 Raport Distribuie Postat Aprilie 3, 2005 La cerere. Uneori poate sa suga mai mult, alteori mai putin, asa ca cel mai bine e sa lasi copilul sa-si regleze ritmul. La un moment dat se poate intampla sa ceara chiar dupa un orar fix. Al meu ajunsese sa ceara lapte la 4 ore si, de la 6 luni de cand am inceput diversificarea facea o pauza de supt de 6-8 ore pe noapte. L-am alaptat pana la 10 luni (cand s-a auto-intarcat). Cristina http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
timea Postat Aprilie 3, 2005 Raport Distribuie Postat Aprilie 3, 2005 La cerere din punctul meu de vedere... isi fac ei singuri program... nu-s niste masini mici care trebuie programate...are 7 luni si inca papa laptic:) Timea si Mara 10 sept. 2004 http://community.webshots.com/user/timea2004 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gazzella Postat Aprilie 3, 2005 Raport Distribuie Postat Aprilie 3, 2005 la cerere si la 2 luni si la 12 luni. si al meu a crescut bine in primele luni, iar acum creste mai incet la inceput manca si de 18 ori pe zi, acum mananca mult mai rar statea si cate 45 de minute agatat la un san, acum uneori dupa 5 minute refuza sanul. si-a facut el singur program si sunt multumita bb are 4luni si o saptamana. p.s. nu se da completare copilului, sunt idiotenii afirmatii gen "nu-i hranitor laptele meu", iar pe un pediatru ce sustine asa ceva eu l-as ocoli vezi site-ul de la Liga laptelui. http://pg.photos.yahoo.com/ph/boudoux/album?.dir=/8b75&urlhint=actn,del%3as,3%3af,0 http://pg.photos.yahoo.com/ph/boudoux/album?.dir=/9ac2 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vlada Postat Aprilie 3, 2005 Raport Distribuie Postat Aprilie 3, 2005 La cerere ! Andreea si Vlad Iubirea mea Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Carmen_So Postat Aprilie 3, 2005 Raport Distribuie Postat Aprilie 3, 2005 La cerere, hotarat. Copilul isi face singur programul, in functie de organismul lui. Eu sunt convinsa ca daca nu ma luam dupa pediatra sa-i dau supliment de lapte praf, o alaptam mai mult, asa, de la 5 luni n-a mai vrut fata. Carmen si Mara (12.08.04) poze cu Mara Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
goanga23 Postat Aprilie 3, 2005 Raport Distribuie Postat Aprilie 3, 2005 Eu imi alaptez fetita la cerere - exceptie: primele 2 saptamani cand o alaptam la fiecare 3 ore zi si noapte. Andreea . Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
szivarvany Postat Aprilie 3, 2005 Raport Distribuie Postat Aprilie 3, 2005 La cerere. Pana la noi cererea a devenit din ora`n ora zi-noapte ca bb nu se satura. Atunci am trecut pe completari, tot la cerere. Nu cred ca are rost sa impui unui bb program, si-l va face singur ! [^] Leoaicele Daria & [copil]Giuliaid="size3"> (2004 08 16)id="Trebuchet MS">id="red"> "La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"id="navy"> [cit]Povestea-nasterii Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.