Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Diaree de la lapte de mama?

Recommended Posts

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Poate avea diaree de la laptele matern,in functie de ce mananci si tu.Insa banuiesc ca nu mananci mereu aceeasi chestie care i-ar provoca-o.Esti sigura ca e diaree?Consistenta/aspectul scaunului difera de la un copilas la altul.Poate avea scaunul foarte moale,fara sa fie diaree.Ai observat vreo schimbare in miros sau aspect?Sunt mai frecvente decat de obicei?De exemplu,bebelusul meu a avut astfel de scaune pana la 4 luni jumatate,cand i-am introdus cerealele in dieta si nu era vorba despre diaree.

Totusi,ar fi bine sa consulti un doctor.

Sanatate multa![:)]

PS Uite cateva informatii in plus,daca esti interesata...

http://www.americanbaby.com/ab/story.jhtml?storyid=/templatedata/ab/story/data/1298.xmlid="maroon">id="Comic Sans MS">

Irina,veve & croko[hia]id="size2">id="violet">id="Times New Roman">

poze,poze si iarid="blue"> pozeid="size1">

Distribuie pe alte site-uri

Nou nascutul, adica copilasii pana la o luna pot avea foarte multe scaune pe zi, uneori chiar unul la fiecare supt fara a fi vorba de diaree.

De asemenea sugarii alptati la san pot avea scaune moi, explozive si acide fara sa fie ceva anormal si care in nici un caz nu impun oprirea alaptarii. Pot da eritem fesier si de aceea daca exista tendinta spre inrosirea tegumentelor din jurul anusului se aplica pudre pe baza de lanolina si zinc.

Cata vreme sugarul arata bine, e vioi, prezent, satisfacut, nu prezinta febra, semne de deshidratare (fontanela adancita, mucoase uscate), scaunele nu contin puroi sau sange poti sta linistita.

Cel mai bine ar fi sa consulti un medic, el poate stabilii daca e vorba de scaunele normale ale sugarilor alaptati sau de o adevarata diaree.

Diana id="red"> & id="green"> Vladutid="blue"> [copil] (16.05.2004) id="green">

Vladut 10 luni id="blue">

Dupa cum au spus si fetele, scaunul copilului alaptat la san este moale. Are un aspect caracteristic, dar nu e diaree. Iar daca are mai multe sacune pe zi iarasi e ok, poate avea si 7-8 scaune daca il alaptezi la cerere. In timp, numarul lor scade, dar aspectul ramane acelasi pana ii introduci altceva decat lapte. Arata-i unui medic pediatru scutecul, ca sa te linistesti, dar mai mult ca sigur este vorba de un scaun caracteristic sugarului alaptat la san.

Va multumesc pt raspunsuri!Problema e ca are scaune foarte dese,poate si peste zece pe zi si se irita la fundulet foarte tare.I-am dat jumate formula jumate lapte muls pana si-a reglat scaunul si i-a trecut iritatia apoi i-am dat iarasi san 3-4 zile a fost ok si iar diaree,iar iritatie asa ca am reanceput cu jumate formula si ma gandesc sa o tin tot asa.Credeti ca procedez bine?Pupicei

E asa cum iti spuneau fetele. Incearca totusi sa-ti revizuiesti alimentatia. Poate incostient mananci ceva care determina scaune mai frecvente la bb. Eu cand are diaree mananc orez fiert (pilaf de orez) la pranz. Pana acum a functionat "strategia" asta. Cand trece la constipatie cu 2 fructe de kiwi foarte bine coapte mancate seara am rezolvat din nou, face a doua zi kk.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/boudoux/album?.dir=2907&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

in general bebeii nu fac nici diaree nici nu se constipa de la laptele de mama, cand sunt f.mici au multe scaune pe zi - asta nu e diaree - bebelina Alexandra avea cate un scaun aproape la fiecare masa...apoi a inceput sa se regleze...oricum, grija mare la alimentatia ta (intreaba totusi medicul pentru ca eu cred ca e diaree, dar daca e poate fi vorba despre un virus...daca nu e virus sigur nu e diaree de la laptele de mama...)

Anca si Alexandra (10 nov.2003)

http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

http://www.magnetoterapie.ro

quote:Initial creeata de SUSU

Concluzia mea este ca de la laptele meu,pentru ca,doar cand o alaptez are scaunul foarte moale.

id="quote">id="quote">

Sa inteleg ca-i dai si completare? Nu stiu cum fac kk bebelusii mici de tot care papa si lapte praf, dar din experienta mea cu alaptatul natural iti pot spune ca scaunele au fost intotdeauna moi - fara ca asta sa insemne diaree.

Cristina

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Nu cred ca este diaree.

Si eu m-am speriat la inceput, ca avea scaun la fiecare alaptat si era si moale. Incepusem sa mananc numai pilaf, branza de vaci si sa beau ceai de menta, insa BB tot asa avea scaunele.

Pediatra m-a linistit si mi-a spus ca asa este consistenta scaunelor la sugari.

Cum a zis cineva mai devreme, daca nu are alte simptome eu zic sa nu iti (mai) faci probleme.

kalid [mamica] si copiii : matei (9 luni) [baietel] si lidia (5 ani si 11 luni) [zana]

Fetita mea a avut o perioada in care facea kaka dupa fiecare supt. Doctorita a spus ca este o.k. atat timp cat nu este verzui sau/si mucilaginos. In cazul in care este totusi vorba despre diaree, dieta ta o poate provoca. De exemplu, rosiile si portocalele mancate de tine pot duce la inia o pauzarea scaunului bebe-ului. Stiu asta de cand a mica s-a constipat si eu am mancat rosii ca sa se rezolve problema. Cat timp am alaptat am tinut o dieta, excluzand din meniu afumaturile, conservele, citricele, bauturile carbogazoase si sucurile artificiale. Am mancat mult cereale, lapte, carne de pui fiarta, legume fierte dar NU fasole, conopida, gulii, etc.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...