Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

De ce nu am menstra?

Recommended Posts

Pe scurt: BB are 10 luni si il alaptez dar nu asa mult ca papa si alte lucruri la virsta asta. Am avut doua singerari, pe 1 si 15 ianuarie, a doua foarte putin abundenta iar de atunci... pauza. Test de sarcina negativ. Ce se intimpla? Poate stiti voi...

Multumesc mult.

mami INA si bb Teo

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Sa stii ca atata timp cat alaptezi,chiar si asa putin,e posibil sa nu ai ciclu,nu intra in panica,e ceva firesc.Cunosc o mamica care a alaptat pana la un an si jumatate si nu a avut ciclu pana atunci. Mie primul ciclu adevarat,cu tot tacamul,nu mici sangerari,mi-a venit la 2 luni dupa ce am intrerupt alatatul,asa ca...

Totusi,pentru linistea ta poti vorbi cu un medic,eventual un control te poate scapa de multe griji.

Ce nu-mi plac mie raspunsurile de genul "mergi la medic"!! Pai asta stim toate, iar daca am pus intrebarea aici , e pentru a afla un raspuns de la cineva in aceeasi situatie, sau care stie ceva, nu pentru a ne trimite la medic, ca stim toate ca medicul e in stare sa puna diagnosticul corect. Si mai stiti si voi, sau poate nu, ca nu toata lumea fuge la medic toata ziua buna ziua,pana nu mai intreaba, mai asteapta sa vada ce se intampla. Asta e parerea mea.

Ina, nici mie nu mi-a venit si bebe are 1 an si 2 luni, asta pentru ca mai alptez inca ,noaptea.

Monicaid="Comic Sans MS">id="red"> [mamica] si [copil] ALBERT EDUARDid="Comic Sans MS">id="blue">

(19 ianuarie 2004 )

[foto] Album Albert

Bebelusi de ianuarie-februarie 2004

• 2 weeks later...

Stii ce-i amuzant? Tu te plangi ca nu ti-a mai venit, la mine e doliu national ca tocmai mi-a venit pt prima data de cand am ramas insarcinata si plang dupa cele 1 an si 2 luni de pauza...[:D][:D][bang][bang][bang]. Si eu care ziceam: "ei, mai am liniste inca cateva luni bune, pana o intarc pe galusca!!!" Da' ti-ai gasit?! Explicatia ar fi urmatoarea- cata vreme alaptezi nu vei avea un ciclu regulat, e posibil azi sa ai si pe urma sa mai treaca cateva luni bune pana sa vina din nou; si asta pt ca ciclul regulat apare prin niste variatii ciclice hormonale de estrogeni si progesteron, variatii care interfera acum cu secretia de prolactina si ocitocina. Ar mai putea fi si alte explicatii- sa nu cumva sa fii insarcinata, pot apare dereglari de ciclu daca tii vreun regim de slabire, daca ai avut vreun stres puternic in aceasta perioada. Dar cea mai frecventa cauza de neregularitate a ciclului in perioada alaptarii este alaptarea insasi. Si eu sper ca daca mi-a venit acum, totusi sa mai am perioade de liniste d-acum incolo; macar asa, putintel...[fuga]

Andra,[mamica]de printesa [fetita](15.11.2004)

BUNA

Sa stiti ca nu este o regula daca alaptezi nu ramai,iata ca eu am ramas cu 2 copii in timp ce alaptam ,bb avea 6 luni si eu eram gravida ,mi-am dat seama cind a miscat si atunci l-am intarcat ,la fel cu urmatorul bb.

Monica un[flo][flo][flo] si un [pup],as vrea sa -l alaptez si eu pe Faby pina la 1 si 2 luni.

Te apreciez esti o mamica adevarata,bravo tie.

nistor gabi

Da' n-a spus nimeni ca atunci cand alaptezi nu poti ramane insarcinata; din contra, ramai atat de usor...[:D]. Practic se considera ca primele 6 saptamani dupa nastere (unii afirma chiar ca doar primele 4) ar fi sigure daca alaptezi, cu conditia sa alaptezi si noaptea. Dupa, ioc! La fel, nici cu menstar nu e regula- unele femei n-au deloc pe toata perioada cat alapteaza, unele au regulat, altele intermitent. Dar absenta menstrei nu o implica si pe cea a ovulatiei.

Andra,[mamica]de printesa [fetita](15.11.2004)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...