Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cu ce inlocuim laptele si produsele lactate

Recommended Posts

Sa va aspun pe scurt ce am patit noi.

Acum 3 sapt. Bianca a facut diaree. Am trecut-o urgent la regim, supa de morcov cu orez, am inlocuit laptele Bebelac su Milupa HN 25 si am tinut-o asa 1 sapt. Dupa ce am revenit din nou la lapticul Bebelac am luat-o de la capat [bang]. Revenim la regim si mergem la doctor. Ne-a dat niste medicamente totul mergea bine si dupa o sapt. revenim din nou la laptic, de data asta mai icetisor ca prima data, si o luam de la capat [bang]. Mai mergem o data la doctor si ne spune ca este posibil ca bb sa fi facut o intoleranta la lapte si ne mai da niste medicamente. Ceea ce m-a contrariat a fost faptul ca mi-a zis sa ii dau lui bb branzica, iar eu am cam ezitat sa ii dau. Dar sambata i-am pus in cereale o lingurita de branzica si am observat ca bb nu a digerat-o. De acum incolo imi este clar ca bb nu mai tolereaza laptele si produsele lactate si as vrea sa stiu cu ce le pot inlocui. De unde isi va lua bb necesarul de Ca? Probabil s-a mai dezbatut problema asta pe forum, dar in momentul de fata nu functioneaza modulul de cautare.

Va rog sa ma ajutati cu niste link-uri sau ceva sfaturi.

Ps. BB are 10 luni.

tnicoleta

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Eu am folosit laptele de soia de la Humana, Humana SL, tofu gatit in loc de branzica sau branza facuta din lapte de soia.

Dar daca are intradevar intoleranta la lactate exista un test pe care ai putea sa il faci sa fii sigura.

"O coardã prea întinsã se rupe, o coardã prea slabã nu vibreazã aºa cum trebuie. ."

Sinzi [avion]si David[marinar]id="Georgia">

David pe tractoras id="size3">id="red">id="Book Antiqua">

quote:Originally posted by crinuta

Intoleranta la lapte nu ar fi trebuit sa apara imediat? De ce dupa atata timp?Crinuta si [copil] Rayan

id="quote">id="quote">Intoleranta la lactoza poate apare oricand (in specila in perioada copilariei)! Si dispare tot asa de imprevizibil"O coardã prea întinsã se rupe, o coardã prea slabã nu vibreazã aºa cum trebuie. ."Sinzi [avion]si David[marinar]id="Georgia">David pe tractoras id="size3">id="red">id="Book Antiqua">

Draga tnicoleta,si baietelul meu are intoleranta la lactoza dobandita in urma unei enterocolite.;..pana la 6,5 luni a mers bine,consuma Milumil,incepusem diversificarea.....de mult,in fine;de atunci suntem pe humanaSL,aceasta are tot ceea ce trebuie sa aiba un lapte pt baby mai putin lactoza,fructoza,proteina animala;in rest ....toate vitaminele inclusiv calciul ...sunt in concentratii adecvate.

Noi consumam acest laptic de 5-6 luni.

Branzica se face initial dintr-un kg lapte d evaca degresat(0,1%)apoi vazand toleranta poti trece dupa un timp la laptic semidegresat de 1,5%,1,8%(noi ne-am oprit aici).Pui laptele pe foc si cand vezi ca fierbe i-l dai deoparte si introduci 7-8 pastile de calciu lactic(mai lasi putin pe foc amestecand mereu),apoi strecori bine branzica si o speli putin pt a indeparta urmele de lactoza(eu nu am spalat-o niciodata dar stiu ca asa se face la copii ce nu tolereaza deloc lactoza).

Sa nu-i dai fetitei tale branzica cumparata(de nici un fel -are grasime si lactoza),nici iaurtel.

Noi papam mancarica de regim:banana cu branzica de vaci si cu orez fiert ;mar copt cu orez si branzica de vaci,supica de legume,pireu de legume(morcov,pastarnac,patrunjel,telina,dovlecel),carnita fiarta de pui,orez cu branzica de vaci si cu glucoza,biscuit cu banana sau cu mar copt(dupa ceva vreme)seara laptic simplu sau cu cereale de orez (de la Milupa -fara lapte-pt 4 luni)asta mai tarziu testandu-le toleranta.Tot ce cumperi pt baby sa nu contina zahar(foarte important),atentie la siropele antitermice(calpol si panadol fara zahar-are voie),fereste-te de siropelele gen vitamine sau ...orice siropel ce poate contine:zahar,fructoza(zaharul din fructe si din anumite medicamente),lactoza(zaharul din lapte si din produsele lactate).Apoi usor,usor ...ii vei putea introduce biscuiti dar nu multi ,supa cu galusti de gris,papanasi(la 1 an cand are voie si albus),peste,etc..

Va pup ,multa sanatate la pitici si multa rabdare la mamici

Ela

Si eu in Romania foloseam tot laptele de la Humana SL...si tofu manca Freya, de fapt ii inlocuiesti toate aceste lactate cu altel similare, dar din soia, si inca ceva: stai linistita caci calciul exista in multe alte alimente, in mar de exemplu.

Numai bine,

Lena si [bibe] Freya

perfect de acord cu lena. bebe meu are 10 luni 1/2, alergic la lapte de vaca is derivati! n-a mincat niciodata nimic de vaca, si singura data cind am vrut sa-i dau am ajuns in soc la spital! dupa ceea ce spui este o intoleranta, ceea ce este diferit de alergie, dar regimul alimentar este identic! diferenta imensa este ca un copil alergic poate face sos anafilactic daca intra in contact cu lapte sau derivati, cel cu intoleranta face doar diaree. in legatura cu calciu, sa stii ca nu cel gasit in prod lactate este cel mai bine asimilat!

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=24825, aici gasesti diferite subiecte discutate, vezi si la laptele aliment nespecific ptr om!

sanatate

http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sgflavia/album?.dir=/f878

http://community.webshots.com/user/pepsidominic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...