Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Bebelus pozitionat in burtica cu capul in sus

Recommended Posts

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Si fetita mea a fost in prezentatie pelvina, nu s-a intors cu capul in jos si n-am putut naste decat cu cezariana. Orice doctor normal la cap nu te va lasa sa te chinui ca Hristos pe cruce si-ti va face cezariana, de fapt una din indicatiile cezarienei este si pozitia defecuoasa a fatului. Astfel vei evita orice complicatie si suferinta fetala. Nu te incapatana sa nasti natural, maternitatea e o experienta la fel de frumoasa indiferent cum nasti, de ce sa risti sa pateasca ceva copilul dupa ce l-ai dorit si l-ai pazit in burtica de tot ce e rau?

Cezariana mea a fost OK (cu anestezie epidurala, asa ca am vazut-o pe moatza cand s-a nascut si am plans de emotie), n-am suferit decat vreo 2 zile dupa ce am nascut, mi-am putut tine in brate fetita inca de la inceput, in 20 de ore am fost pe picioare iar acum, la opt luni si jumatate dupa nastere nici nu simt operatia, doar muschii abdominali sunt mai slabiti si mai am ceva burtica.

Curaj, nu te speria, totul va merge foarte bine.

Mire-mama de fetita frumoasa

Distribuie pe alte site-uri

...De exemplu noua doctorul ne-a recomandata un exercitiu pentru al ajuta pe bebe sa se intoarca si daca nu vom reusi cu exercitiu o sa incercam un masaj special ...este adevarat ca in final dac nimic nu da rezultate banuiesc ca nu o sa am incotro si o sa fac cezariana ca alta solutie nu este...

Ma gandeam ca poate cineva care a fost in aceeasi situatie a putut schimba pozitia copilului prin tot felul de exercitii sau alte metode.

ANDRA si BEN STEFAN DNP15.06.2005

Si la mine BB e in pelviana, iar vineri intru in sapt.36 - slabe sanse sa se mai intoarca... La mine va fi oricum cezariana, din cauza miopiei, dar in Romania- pozitia pelviana e sinonima cu cezariana...

Depre chestia aia cu masajul eu am citit ca e cu dus si intors- nu sunt prea multi medici carora sa le reuseasca asa intoarcerea copilului, plus ca e o manevra destul de naspa - in special pt. copil- care trebuie supravegheat continuu sa nu intre in suferinta fetala. Asa ca daca accepti sa-ti aplice procedura vezi si in ce conditii o fac... iar daca BB ramane in pelviana- gandestete de 2 ori daca chiar mai vrei sa nasti natural- nasterea dureaza mult mai mult, si e oricum posibil sa ajungi tot la cezariana. Oricum, indiferent ce alegi - bafta si nastere usoara.

Fran si BB Patricia (?)

DPN 13 mai

Parerea mea ... daca bb e mare nu are loc sa se intoarca. La noi asa a fost. Giulia a stat 9 luni in aceeasi pozitie pelviana, nemaiavand loc sa se angajeze cu capsorul in jos in ultimul trimestru. Sincer eu nu ma riscam la intorsaturi pentru ea ... dar depinde si de medic !!!

Sarcini usoare in continuare si bb-i sanatosi !!!

Leoaicele Daria & [copil]Giuliaid="size3"> (2004 08 16)id="Trebuchet MS">id="red">

"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"id="navy">

[cit]Povestea-nasterii

Pana acum doua saptamani bebica era pozitionat cu capul in jos doar ca in ultimul timp a fost cam agitat si de aceea cred ca s-a si intors invers.Inca mai are timp pentru ca acum o saptamana nu avea decat 1500 de gr ,doctorul spune ca mai are sanse de intoarcere daca imi fac exercitiile constincios in fiecare seara cate 15 minute.

Acum mergem la control in fiecare saptamana ...si sper din tot sufletul ca bebica sa fie ascultator si sa se intoarca asa cum ar trebui sa faca ori ce bebel.

Parca nu pot accepta asa de usor varianta cezarianei atat timp cat mai sunt sperante....daca nu mai am sanse asta e ,dar macar trebuie sa incerc.

Din cate am citit in mesajele voastre postate de pana acum nici uneia dintre voi nu a vrut bebelul sa se intoarca cu capul in jos [bang]....oare nu a fost nimeni in aceeasi situatie dar sa fi nascut pana la urma normal ...adica bebica sa fie ascultator si sa se intoarca singurel asa cum ar fi firesc? ....

ANDRA si BEN STEFAN DNP15.06.2005

La ecografia pe care am facut-o in saptamina 33, bebe era cu capul in jos. La sfirsitul saptaminii 38 mi s-au rupt membranele noaptea si am ajuns la spital. Acolo, surpriza! Bebe era bine mersi in fundulet si evident ca nu s-a mai intors. Am facut cezariana si totul a mers perfect. Acum baietelul meu are 4 luni, cezariana abia se mai vede si nu-mi pare rau ca am nascut asa.

Intrebi daca s-au mai vazut cazuri sa se intoarca mai tirziu. Da, eu stiu un caz. Bebe nu s-a intors pina in saptamina 42!, doctorul s-a ambitionat sa-l astepte sa se intoarca si a fost rau. Amica mea a nascut natural, copilul avea cordonul rasucit in jurul gitului si era sa moara sufocat, ea s-a rupt rau de tot si a pierdut mult singe... Pina la urma sint bine amindoi, dar asta dupa 2 saptamini de stat pe perfuzii (ea) si pe oxigen (copilul). Asa ca se poate, dar nu astepta la nesfirsit pentru asta si nici nu-ti face o ambitie din a naste natural. Nu e o crima sa nasti prin cezariana si, daca o face cine si cum trebuie, intr-o zi esti pe picioarele tale.

La mine al doilea copil a catadicsit sa se pozitioneze bine mai prin saptamana 35. Oricum doctorul imi spusese ca se poate intoarce pana cand nasc si ca oricum verifica inainte. Si am nascut normal (dar provocat ca terminasem saptamana 42) un copilas de 4kg 200 de nota 10.

Daca nu se intorcea ma taia. Nu stiu cdaca mi-ar fii parut rau, mai ales ca atata m-a chinuit declansarea ca plangeam dupa cezariana la un moment dat.

didita

exista mai multe feluri de prezentatii pelviene, depinde si de asta dar mai ales de doctor. Doctorita mea nici nu a vrut sa sa gandeasca la cezariana, desi Mara a fost tot timpul in prezentatie pelviana. Am nascut normal, Mara avand 3,400 kg.

Totul a fost ok!

Nastere usoara!

Mara mea

Draga mea,

la 30 de saptamani este posibil ca bebelusul sa se intoarca, vei simti sigur caci este destul de mare, si daca va fi asha, sa mergi la control sa vada daca nu i s-a infasurat cordonul in jurul gatutului.

Eu stiu bebelusi care s-au intors in timpul nasterii, fara vreo manevra de-a doctorului, pur si simplu din cauza contractiilor, si stiu si o mamica careia i s-a facut manevra si i-au intors bebelul, dar a fost destul de neplacut (pt ea).

Nu te ingrijora si vezi ce se intampla, dar sa fiti monitorizati ca sa nu aveti surprize neplacvuite.

Pupici,

Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 23 saptamani + (DPN 1 august)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...