Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Supozitoare cu glicerina. Creeaza dependenta?

Recommended Posts

Dragi mamici,

Va rog sa-mi spunetui daca le-ati administrat bb-ilor vostri supozitoare cu glicerina? Daca da, cat timp?

Noi avem problema constipatiei de ceva timp... cateva luni deja, uneori este mai bine, alteori mai rau. Pediatrul m-a sfatuit sa-l stimulez cu termometrul....am facut-o dar situatia a ramas la fel.

Astfel incat m-am hotarat sa incerc cu supozitoarele cu glicerina. Farmacista mi-a spus sa-i pun cateva zile la rand la aceeasi ora, aproximativ, pentru a i se forma reflexul de defecatie. Dar ma intreb cat timp pot sa fac asta, fara a-i creea dependenta.

Am auzit ca nu se intampla asa ceva, dar mi-.ar prinde foarte bine niste fapte concrete de la voi.

Va multumim!

[flo][pup]

[mamica]Alina si [copil]Maximilian

[foto] noastre la

http://pg.photos.yahoo.com/ph/alina_anamaria/my_photos

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul răspuns

daaaaaaaaaaaa, supozitoarele cu glicerina creaza dependenta, ar fi bine sa le folosesti doar in cazuri de urgenta

cel mai bine ar fi sa incerci sa combati constipatia prin modul de alimnetatie al lui bebe, adica sa ii dai mult suc de fructe, sa mai incerci cu spanac ( Andrei e innebunit dupa spanac [:D])sau cu iaurt....

pupici

Claudia si bebe Andrei (13martie2004)

http://community.webshots.com/user/klaus29100

MCM, Maximilian are 7 luni(peste o saptamana). Este constipat, face tare, uneori foarte tare si se screme asa de rau incat uneori plange. S-a intamplat sa faca la 2 zile, dar cred ca fara ajutor n-ar face nici atunci!

Mentionez ca nu-i dau nici un fel de papica care sa-l constipe, si bea destul de mult ceiut(noaptea, pt, ca altfel nu prea vrea), suculet de fructe, pireut de mere....nu stiu ce sa mai fac!

[pup]

[mamica]Alina si [copil]Maximilian

[foto] noastre la

http://pg.photos.yahoo.com/ph/alina_anamaria/my_photos

Iti inteleg ingrijorarea si eu am patit cu Teodor acelasi lucru luni la rand , dar acum e bine .

Uite care e solutia noastra

- NU mere , Nu banane , Nu morcov fiert, Nu orez

-Un iaurt cu bifidus pe zi

-Spanac cat de des+multa zeama de supa dupa ce manaca piureut cu carne sau ficat sau ou

- zeama de la o portocala cu o lingurita + o lingurita rasa de miere( eu am dat miere dupa 9 luni la disperare)

-laptele indulcit cu Milchzucher Humana

-tot in laptele de seara fulgi de ovaz instant sau din cei obisnuiti

- si mai nou de 2 saptamani ii faclapte cu amidon+ o lingurita rasa de cicoare instant( si a avut niste efecte uluitoare)

-fructe: pere, kivi, caise si persici din compot

Baiatul meu a fost constipat timp de 8 luni, facea saracutul aproape in fiecare zi, dar tare ,tare , niste maslinute mici si foarte tari, aproape ca nu se spargeau, iar cand le spargeam erau nisipoase.M-am speriat foarte rau un momentul cand de atata scremut a facur cu firisoare de sange.Am umbat prin divesi doctori, dar toti mi-au spu lasa ca se regleaza de la suc de fructe, de la diversificare etc. Am facut si ecograf abdominal sa fie altceva ,dar nimic.

Acum respect acest program de alimentatie si sunt in sfarsit o mamica linistita cu un bb care face sacaun normal. Dar am trecut prin momente grele: il durea burtica, nu dormea bine, plagea la scaun( se speria de durere ). Acest program de alimentatie l-am stabilit impeuna cu medicul, progresiv , dar si cumulativ, cam in ordinea in care l-am scris aici

Incearca sa renunti la supozitor si termometru nu sunt deloc placute pt. bb plus ca dau si dependenta

Multa sanatate

Anca si Teodor [consti]

La noi nu a creat nici o dependenta. Am inceput sa le folosesc cand bb avea 4-5 luni, de fiecare data cand nu facea cateva zile la rand, 2-3 si se chinuia mult. Erau perioade cand nu mai aveam nevoie de ele, dar de cele mai multe ori era constipat, mai ales pana pe la 1 an jumate. Si am folosit de cate ori a fost nevoie. Nu a devenit dependent de ele, si in urma unei alimentati bazate pe fructe gen prune sau struguri, mai mult suc, multe iaurturi si miere dupa 1 an, nu am mai avut probleme asa frecvent. Acum la aproape 3 ani folosim rar, ce sa zic, poate o data la 3 luni, supozitor cu glicerina.

mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002)

Si noi am folosit supozitoarele cu glicerina de la 2 luni jumatate pana la 4 luni. Pitica mea nu era constipata dar nu mai vroia sa faca cacutza decat seara dupa ce-i bagam supozitorul. Dupa ce am renuntat la ele s-a constipat. La recomandarea dr. ii mai dau din cand in cand un siropel care inmoaie cacutza.

Parerea mea este ca dau dependenta.

Elena si [copil]Eleonor (18.09.2004)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...