Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Pentru cele care au folosit Kombucha


Recommended Posts

Dragele mele,am primit de la o cunostinta care la randul ei facuse rost de la alta un borcan de 400 ml de ceai in care se afla o o Kambucha in 2 stadii(dupa parerea mea)una mai albicioasa la suprafata si legata de ea una mai maronie.Persoana care mi-a dat-o nu avea prospect si nu folosise,a auzit ca vreau asa ceva si tot asa prin intermediul altor cunostinte mi-a facut rost. Ce am gasit pe internet nu ma lamureste, mai mult la ce foloseste. Eu stiam ca trebuie sa primesc un pui, dar daca a durat mult timp de cand a fost pusa in borcanel si puiul a facut alt pui?Acuma eu ce fac le pun intr-un borcan de 4 l si fac 4 l. de ceai sau le separ si fac cate 2l de ceai pt fiecare ciuperca in parte.Ma gandesc ca ala de deasupra sa nu fie mucegai, dar nu prea pare. Nici nu stiu daca a fost consevat bine ca e acoperit borcanul cu o folie si nu are aer deloc. Am inteles ca trebuie sa folosesc din ceaiul vechi 10% sa-l pun in ala proaspat preparat,oare nu-i prea vechi asta care-i in borcanel.

Se spala ciuperca cu apa curata inainte de transvazare? Ceaiul dupa 8-12 zile,dupa ce a fermentat se pune in sticle si se pune la frigider,cat se pastreaza? Cat se bea pe zi si cum inainte sau dupa masa. Daca ma puteti ajuta ar fi minunat, ca vreau musai sa prepar ceaiul.[dual]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Eu beau ceai de aproape jumatate de an, dar nu stiu daca mi-a facut bine la ceva! Oricum, mie imi place la gust si am sa continui! Macar faptul ca stiu ca il beau si tot ma simt mai bine!

Din ce imi spui, cel de la suprafata e un pui, dar daca e prea fin, nu are rost sa il desparti de ciuperca-mama, pentru ca exista riscul sa il rupi. Eu am inceput cu 3 litri de ceai si vad ca ii prieste foarte bine ciupercutei mele. Da, asa trebuie sa folosesti, cam o cana din ceaiul deja otetit, pentru a demara un nou proces de fermentare. Ciuperca se spala de obicei cand o pui in ceaiul nou preparat pentru ca mai face niste filamente sau uneori se mai depune drojdie pe ea, dar ai mare grija ca nu trebuie sa o atingi deloc cu verigheta sau orice alt metal pentru ca in contact cu metalul i se reduce actiunea benefica. Dupa 8 zile eu scot ceaiul, il pun la pastrat in frigider in sticle de plastic si il beau zi de zi. Se poate pastra un timp mai mare, dar vei observa ca daca e lasat mai mult in sticle, incepe sa depuna drojdie la fund si chiar sa se formeze o masa mica gelatinoasa la suprafata, pe care eu o arunc (este un nou pui, dar care nu se dezvolta prea bine, pt ca ii lipseste mama). Eu am citit cartea lui Gunther Frank, care ar fi specialist in Kombucha, iar el spunea sa incepem in cantitati mici sa consumam ceaiul si apoi sa marim progresiv cantitatea. Eu am inceput cu o cescuta dimineata pe stomacul gol, asa scria in carte, si apoi cate o cescuta dupa fiecare masa. Daca masa de seara o iei foarte tarziu si apoi bei ceai, s-ar putea sa iti creeze insomnii si de aceea eu iti recomand sa nu bei ceaiul mai tarziu de ora 19. Cand pui ceaiul in borcan si ciuperca pluteste deasupra (s-ar putea sa se mai scufunde ea, sa nu iti faci griji, ca se ridica ea la suprafata, cand incepe fermentatia) sa nu uiti sa o acoperi cu un prosop de bucatarie pentru ca pot aparea musculite de otet si daca apuca sa depuna oua pe ciuperca, nu o mai poti folosi! Asa e numai bine pentru ca ciuperca e si acoperita, poate sa si respire si e si protejata de razele soarelui ( ca nu ii place sa stea la soare [;)]). Eu am preparat ceaiul din ceai verde, o lingura la un litru de apa, in care am pus 70-80 grame de zahar si dupa ce s-a racit, l-am pus in borcan si deasupra ciperca cu fata lucioasa in sus, ca sa pluteasca.

Nu stiu ce sa iti mai spun! Daca mai ai probleme, PM si iti raspund. A, da ...ar mai fi faptul ca ciuperca de la fund devine din ce in ce mai maronie si la un moment dat va trebui sa o desprinzi pentru ca oricum nu mai face mare lucru si cica poti sa iti faci o masca din ea, adica o pui in blender si apoi cu amestecul obisnuit stai vreo 10 minute pe fata! Chestia e ca te cam ustura...eu am facut prostia sa imi pun si dupa ce aveam fata un pic sensibila de la vantul si ploile de aici si apoi nu stiam cum sa ma mai spal! Dar mi-a facut tenul catifelat, ce-i drept e drept. Daca nu, o poti folosi local pe eczeme, de exemplu, pentru ca le vindeca, adica le usuca, poti sa te speli pe picioare cu ceaiul respectiv si asta pentru ca inlatura senzatia de oboseala si cica ar fi bun si pentru ciupercile de la unghii, dar cum eu nu am avut problema asta, nu stiu![;)]

Hai ca m-am intins la vorba si sper sa nu se supere nimeni pe mine! [flo] O seara buna si sper sa te ajute informatiile mele!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nu inteleg ce se intampla...ti-am raspuns acum cateva ore, raspunsul meu apare aici la mine in pagina, dar tu nu il poti vedea! Curios! Poate fi din cauza ca forumul e foarte aglomerat sau poate pentru ca eu sunt noua pe acest forum si neexperimentata...In fine...Sa speram ca il vor activa si atunci poate iti vor fi de folos informatiile mele!

 

Numai bine!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...