Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

indemnizatie nastere

rrox3

Recommended Posts

Buna!

Eu stiu ca poti beneficia de o indemnizatie de nastere (de la primarie?), dar nu stiu de unde si cu ce acte o poti obtine. Am cautat pe aici, dar nu am reusit sa gasesc raspunsul. Ma puteti ajuta cu niste informatii?

Multumesc anticipat! [flo]

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si [copil] Ioana Alexandra (n. 23 martie 2005)

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Începând cu data de 1 ianuarie 2005, cuantumul alocaþiei pentru copiii nou-nãscuþi, prevãzut la art. 25 alin. (1) din Legea nr. 416/2001, cu modificãrile ºi completãrile ulterioare, este de 1.860.000 lei.

Vei primi aceasta suma de la primaria de care apartii cu conditia depunerii dosarului cu actele mentionate de Marius si inca ceva tb sa indeplinesti conditia pana in prezent sa fi nascut pana la al patrulea copil. De la al 5-lea copil nu se mai acorda acesta indemnizatie

rroxid="red">, eu am depus dosarele pe 06.04.2005 si ai nevoie de:

-pentru alocatie de stat:

C.I. sau B.I. mama original + xerox

C.I. sau B.I. tata original + xerox

Certificat nastere copil original + xerox

dosar cu sina

-pentru alocatie nou nascut:

C.I. sau B.I. mama xerox

Certificat nastere copil xerox

livret de familie xerox (completat la ziid="green">)

certificat de casatorie xerox

negatieid="green"> (daca este cazul valabila 30 zile)

dosar cu sina.

Primul lucru este negatiaid="green"> (eu am nascut in sectorul 3, dar locuiesc in sectorul 2 de aceea am avut nevoie de negatie de la sectorul 3 - taxe si impozite. Se depun dosarele unde are mama domiciliul, iar daca parintii locuiesc in sectoare diferite trebuie negatie de la sectorul in care locuieste tatal).

La primarie se mai face un dosar pentru trecerea copilului pe livretul de familie (copie livret - neactualizat, copie certificat de nastere si parca xerox buletine parinti).

Sper ca nu ti-am raspuns prea tarziu!

Otilia si Ana Maria

http://photos.yahoo.com/otiliavermeulen

maria2mamiid="red">, sa inteleg ca tu nu ai depus nici dosarul pentru alocatie deoarece se depun simultan cele doua dosare. Oricum indemnizatia de nastere se poate lua pana la 6 luni iar alocatia se da restanta pe 1 an.

Asta este, din spital nu ne spune nimeni nimic!

Parerea mea este ca persoana unde declari copilul ar trebui sa aiba obligatia sa te indrume catre primarie si sa-ti explice pasii care trebuiesc urmati!

Otilia si Ana Maria

OTILIA,

id="blue">[bang][bang][bang]sper sa nu gresesc .....

eu am nascut prin cezariana si nu m-am putut ocupa de actele pentru bebe.Sotul meu le-a facut pe toate, a depus dosar pentru alocatia de stat care vine lunar acasa, a depus actele pentru certificatul de nastere si pentru niste banuti[bang][bang][bang]..., au fost ~ 1.200.000/o singura data i-am luat,cu programare, cam la o luna dupa ce am depus actele.

Alti banuti nu am primit....cat despre alocatia pentru nou nascut, nu mi-a zis nimeni, la timpul respectiv , de ea!!!!

Daca am pierdut-o...asta este...vina imi apartine!!!Da imi pare tare rau....ca la cati bani ne opresc din salariu pentru toate prostiile....chiar imi pare rau.

Oare se mai poate face ceva...nu cred, nu?

Sanatate multa!

Salvati viata lui Mihaita![paste]

www.site.neogen.ro/mihaita.hogas

www.mihaita.go.ro

Poze cu MIHAITA HOGAS si MARIA

http://community.webshots.com/album/297642359dunFTg

http://community.webshots.com/user/mihaela2maria

maria2mamiid="red">, din pacate si eu tot prin cezariana iar sotul fiind perioada craciunului nu a rezolvat decat cu certififcatul de nastere. De aceea am depus dosarele asa tarziu (Ana Maria implineste 4 luni). Alocatia nou-nascut o voi lua cu programare cel mai devreme pe 27.05.2005. Cred ca pe anul 2003, cand probabil a depus sotul tau dosarul era 1.200.000. Concluzia mea este ca alocatia nou-nascut este acelasi lucru cu indemnizatie nastere.

Deci nu ai pierdut-o![berica]

Otilia si Ana Maria

• 2 weeks later...

As dori sa va intreb si eu ceva:pe langa aceasta indemnizatie de nastere,cu care m-ati lamurit si pe mine si de care habar nu aveam(MULTUMESC[flo]),se mai acorda si un salariu de baza cu ocazia nasterii?Angajatele noastre de la salarizare nu au putut sa-mi dea nici un detaliu,nici macar de indemnizatia de nastere nu auzisera.

Multumesc anticipat.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...