Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

cat costa un divort cu acordul partilor?

Recommended Posts

Nu stiu daca am postat bine acest subiect,dar ma intereseaza sa aflu care sunt comisioanele pe care le percepe un avocat pentru un divort cu acordul partilor,partaj de comun acord si cu incredintare de copil minor,deci totul este stabilit de parti...data fiind situatia "prieteneste" [:(]

Am fost la un avocat si ne-a cerut (ne va reprezenta pe amandoi in instanta) minim 250 euro,in functie de problemele care apar pe parcurs si maxim 500 euro. Plus taxe asupra bunurilor care fac obiectul partajului (astea ce naiba mai sunt???).

Nu stiu ce sa zic,e mult,e putin?? Stie cineva?

Monica

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Dar de ce ai nevoie de avocat din moment ce totul e stabilit de comun acord..?? Ca sa te jupoaie de vie?[bang] Oare nu exista oameni care au divortat fara avocat? Documenteaza-te mai bine inainte sa faci pasul asta , sunt o gramada de articole pe net, da un search cu Google.

Multa bafta !

Daca ati hotarat partajul de comun acord, nu e nevoie sa-l treceti prin tribunal, impartiti lucrurile asa cum v-ati inteles. Eu am deschis actiunea pentru incredintarea copilului si n-am avut nevoie de avocat, s-a incheiat in prima infatisare. La divort am avut, dar mai bine nu-l aveam. S-a prezentat la 2 infatisari, iar la ultima a plecat in concediu si mi-a trimis o practicanta, care nu stia despre ce e vorba, trebuia sa-i dictez eu intrebarile catre martori [mariaj]. O sa te coste doar taxele de deschidere a actiunii, sunt pana in 500.000 lei.

http://community.webshots.com/user/freediaro

atat timp cat exista un copil, nu divortati prin procedura comuna numita "divort prin acord".

legea permite divortul prin acord daca nu exista copii (si cel putin un an de casnicie).

la voi e ceea ce vreti se numeste "divort civilizat".

poti sa te descurci fara avocat, concepi actiunea (sunt site-uri de legislatie unde se gasec modele), soliciti copilu, si ce mai vrei (numele innapoi de ex).

Partajul este obligatoriu prin instanta daca e vreun bun imobil. pentru mobile daca va intelegeti nu e nevoie de tranzactie.

faceti tranzactia in scris si o depuneti si pe asta.

taxele sunt cam de 366.000 divort si in jur de 175.000 tranzactia (plus minus 10.000-20.000 lei - niciodata nu reusesc sa le invat) plus un timbru judiciar de 3.000 lei de la posta.

va trebuie si un martor (pentru ca exista copilul) care va declara ca e asa cum scrii in actiune.

Actiunea se face de bun simt 5 randuri in care scrii ca nu va mai intelegeti.

sotul poate face intampinare prin care sa fie de acord cu tine sau pote sa vina la termen sa zica ca e de acord.

e de preferat sa fi-ti la termen amandoi daca (tu ca reclamanta obligatoriu).

e bine sa aveti adeverinte de servici (mai ales el pentru pensie care e obligatorie) sau stabiliti impreuna o pensie si el declara ca e de acord (dar sa nu fie derizorie ca atunci instanta cere adeverinta).

Ancheta sociala in principiu e obligatorie dar sunt judecatori care daca partile se inteleg cu privire la incredintare nu o mai cer. e la latitudinea judecatorului.

si, cam atat.

Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)

Va multumesc mult pentru raspunsuri,stiam si eu ca fiind vorba de minor e putin mai complicat,dar cum totul este stabilit de comun acord nu ar exista probleme. O sa ma interesez cum putem face fara avocat,mi se pare totusi destul de multi bani doar pentru scrierea unei declaratii si infatisarea la una-maxim 2 infatisari.

Daca sunteti de acord amandoi in toate privintele nu ai nevoie de avocat. Ca sa-ti ia banii? Eu cand am dfivortat am mers la dactilografele de la judecatorie. Am gasit una draguta, mi-a spus sa-i povestesc de ce vreau sa divortez si ea mi-a redactat toata cererea aia. Stia foarte bine si articolele de lege si tot. Erau foarte documentate. I-am platit ei dactilografierea si i-am mai dat ceva in plus pentru "compunere". Ca sa mearga repede de tot, va prezentati amandoi la termene. Eu la a doua infatisare am terminat. Avem si copil minor. De aia a trebuit sa avem 2 infatisari.

quote:Originally posted by carmenutza

fetele au dreptate..si crede-ma sunt avocat....daca sunteti de acord amandoi platesti taxa de timbru si cu asta basta.________________________I Was Borned Intelligent, But Education Ruined Me!

id="quote">id="quote">totusi, atentie la redactarea tranzactiei daca e vorba si de casa.Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...