Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

trisomie 18

Recommended Posts

o foarte buna prietena,acum in saptamana 17 de sarcina, a flat in urma efectuarii unor analize (triplu test) ca poate sa nasca un copil cu risc de trisomie 18 crescut(1/50).Ca sa fie sigura ca va avea sau nu un fat sanatos, la recomandarea medicului, a facut un test numit amniocenteza. Fiola cu lichidul recoltat a fost pierduta de catre cei de la laborator, sau nu a fost lichid suficient pt. a se obtine niste rezultate (nu stiu exact).Problema este ca nu i s-a putut da nici un raspuns. Prietena mea nu se simte in stare sa repete testul si sa astepte iar doua saptamani un eventual rezultat. Ce se poate face in cazul asta? Ecografia 3D poate sa spuna cu certitudine daca fatul va fi sanatos sau nu? A mai intalnit cineva o astfel de situatie? Ma puteti ajuta cu un sfat?
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Nu stiu daca e bine sa-ti raspund, dar am fost intr-o situatie similara. Adica am fost suspecta de trisomia 18 la triplu test si am intrebat in toate partile daca se mai poate vedea in vre-un fel apoi si medicii mi-au spus ca nu se mai poate depista la eco.

Din fericire eu am facut amniocenteza fara sa mi se piarda lichidul.

E greu de dat sfaturi.

Sper ca nu te-am speriat prea tare.

multumesc pentru raspuns.Nu m-ai speriat; sunt deja speriata, dar sper sa mai existe o sansa pentru prietena mea.A avut atatea probleme cu sarcina asta incat daca o va pierde nu cred ca va mai avea curajul sa incerce sa ramana insarcinata a doua oara.As vrea sa o ajut, dar nu stiu unde sa mai caut informatii despre aceasta problema si ma simt atat de neputincioasa..........

Offf, grea intrebare.

Important este cate saptamani de sarcina are si in functie de asta stie exact daca amniocenteza mai da rezultate sau nu. Oricum, trisomia 18 NU se poate detecta ecografic, numai amniocenteza poate spune daca bebelusul este sau nu sanatos. Parerea mea este ca mai bine mai sta in tensiune 2 saptamani si afla precis, decat sa fie stresata inca 4 luni de sarcina .

Bafta multa si mai ales sanatate maxima pentru ea si bebelus!

Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 23 saptamani + (DPN 1 august)

Aici sunt mai multe de spus.

In primul rand eu as da in judecata laboratorul care a pierdut mostra, si asta pentru ca recoltarea lichidului amniotic este o procedura extrem de riscanta pentru fat, iar repetarea acestei proceduri readuce riscul in discutie.

Apoi, s-a tot discutat despre acest triplu test. Nu este relevant. Nu pune nici un diagnostic, doar arata gradul de risc.

Sunt nu stiu cate cazuri de triplu test pozitiv, care s-au dovedit a fi fals pozitive. Dintr-o statistica reiese asa: din 1000 de cazuri, 100 vor iesi pozitive, iar din aceste 100 doar 3-4 sunt cu adevarat pozitive, deci trage si tu concluzia.

Eu sunt un caz clar de triplu test cu rezultat fals pozitiv, insa, eu am ales sa nu fac amniocenteza din 2 motive : riscul de avort si faptul ca nu as fi putut intrerupe sarcina orice ar fi fost, si atunci, ma intreb de am facut si triplul test? Raspunsul este ca sa imi dau dureri de cap inutile pe parcursul sarcinii.

Revenind la ecografie, parerile sunt foarte impartite. Nu stiu cum stau lucrurile la trisomia 18, insa la trisomia 21 am auzit ba ca nu se poate detecta la ecograf, ba ca s-ar putea, dar depinde de ecografist.

Deci, eu am ales sa merg la Iosup, trimisa fiind de alta mamica careia ii iesie triplul test pozitiv, si Iosup m-a linistit. Cum a spus, asa a fost,desi el nu mi-a facut nici macar eco 3d, a fost o eco morgologica 2d.

Ar mai fi varianta ecografiei 4d, care este mult mai clara.

In concluzie, prietena ta trebuie sa stie toate aceste lucruri, si apoi sa decida singura daca doreste sa mai repete amniocenteza sau nu.

Crinuta si [copil] Rayan

quote:Originally posted by teodoramaria

multumesc pentru raspuns.Nu m-ai speriat; sunt deja speriata, dar sper sa mai existe o sansa pentru prietena mea.A avut atatea probleme cu sarcina asta incat daca o va pierde nu cred ca va mai avea curajul sa incerce sa ramana insarcinata a doua oara.As vrea sa o ajut, dar nu stiu unde sa mai caut informatii despre aceasta problema si ma simt atat de neputincioasa..........

id="quote">id="quote">Intreaba aici: http://reclama mascata/intrebari.php. In dreapta paginii scrie unde poti pune intrebarea. Iti raspunde Dr. Tutunaru care este un om minunat.Luminita[gravi]22 saptamani - mama de baiat

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...