Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

uter fibromatos-fibrom uterin

Recommended Posts

Buna!

Am o prietena care are mare nevoie de sfaturile voastre,din pacate nu poate intra pe net,asa ca imi permit eu sa cer ajutor in numele ei.

Acum cateva saptamani a fost la un control ginecologic de rutina(are 38 de ani)la o doctorita,nu-mi mai amintesc numele,care i-a spus ca are uter fibromatos si niste fibroame maricele,din care unul cu diamntrul cam de 12 cm.Solutia;operatie pentru extirparea fibroamelor si scoaterea uterului .Vestea a cazut ca un traznet.A hotarat sa mai asculte si parerea altui medic,asa ca a fost la Giulesti la dl. dr.Puia,care i-a spus acelasi lucru,dar mai bland putin,operatie doar pentru fibroame,fara uter.

Acum nu stie ce sa faca,sa mai ceara si alta parere,sa mearga la operatie ii e cam frica.

Incercand sa o ajut, am cautat pe forum si am vazut ca s-a mai vorbit despre subiectul asta anul trecut,erau acolo fete care spuneau ceva despre un tratament numit EMBOLOZARE.Am listat ce am gasit despre subiect,a citit ,dar medici pe care i-a consultat acum nu au spus nimic despre aceasta metoda.

Va rog,daca citeste cineva care a trecut prin asta,poate sa-i dea ceva sfaturi,informatii,orice,ar fi tare bine venit.

Va multumesc.

Mihaela

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Buna,uite aici.

http://www.suub.ro/cazuri1.htm

Nu am timp sa caut, dar ceteste si vezi ca pe site e si un nr de tel. sa contactezi doctorul, macar pt o consultatzie si poate iti da o alta parere.

Ai grija ca cei mai multi medici recomanda operatzie de extirpare NUMAI din modive pecuniare.....(shpaga e mai mare).

Bafta si sanatate multa la tine si prietena ta.

cleo

hotararea de a extirpa uterul se poate lua numai in momentul cand te operezi numai asa medicul isi va da seama daca e vorba de extirpare,sau la analiza anatomopatologie.la un simplu control nu poti sa spui nu....nu se mai poate face nimc trebuie extirpat uterul, cred ca unii medici se joaca cu cuvintele si cu viata omului,eu zic sa mai ceara si alte pareri sau sa mai mearga la alti medici...mult noroc si bafta prietenei tale si sa auzim numai de bine.

camy

Fibromii uterini sant normali in majoritatea adultilor intre 30 si 40. Mai mult de 40 la suta din femei in perioada reproductiva sant diagnosticate cu fibrom.

In trecutm daca aveai fibroids, odata ce uterul ajungea la o marime specifica, doctorul recomanda ori myomectomy (sa scoata doar fubronii) sau hysterectomy. Asta se facea pentru ca uterul inlargit, prevenind pe doctor sa decteteze alte probleme.

The philosophy was “Don’t take chances.”

Astazi, ultrasound este un mod corect si destul de ieftin de a confirma fibroid diagnosis.

eu am uter fibromatos de la 25 ani, nu m-am operat, chiar am facut un bb si am avut o sarcina super.

mama are fibrom uterin de 20 de ani si se simte ok.

nu te grabi cu operatia, consulta mai multi medici.

scuze, pentru prietena ta......

sanatatre multa

Din pacate si eu am fost diagnosticata cu uter fibromatos la 27 de ani. Pe langa asta mi-a aparut si-un nodul parechimatos de vreo 5 cm care a crescut inafara uterului. Pana la varsta asta n-am ramas niciodata gravida si doctorii cu care am vorbit mi-au spus ca e din cauza lui... voi ce stiti de asta ?

Draga mea, intra la "Asteptand un ingeras in viata noastra" - "Fibrom uterin". Vei gasi acolo multe comentarii despre acest subiect. Dupa parerea mea, si nu numai a mea, embolizarea este, intr-adevar, o solutie. Chiar daca pina la urma este posibil ca prietena ta sa ajunga tot la operatie, riscurile sunt mult mai mici. Eu insami am facut embolizare pentru un fibrom de 9/6/5 cm iar dupa 2 luni se redusese la 6/5/4,5. Sa nu se grabeasca sa se opeeze, exista doctori cu vederi largi, moderne, care considera ca a trecut vremea cand i se scotea femeii uterul pentru o nimica toata. La Spitalul Municipal, unde se face si embolizarea, va gasi cu siguranta un doctor care sa-i recomande acest lucru.

Succes!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...