Mickyyy Publicat Aprilie 8, 2005 Raport Distribuie Publicat Aprilie 8, 2005 Cred ca mai devreme sau mai tarziu toate mamicile s-au confruntat cu crizele provocate de un simplu "NU". Uite ca am ajuns si noi in perioada in care un "nu e voie acolo" declanseaza un torent de lacrimi si urlete isterice. Incerc pe cat posibil sa nu-i limitez explorarile si sa-i dau voie sa faca tot mai multe lucruri, chiar daca lasa un dezastru in urma ei. Stiu ca asta-i modul prin care ea descopera lumea inconjuratoare si atunci incerc sa-i interzic doar lucrurile cu adevarat importante, insa se pare ca nici asa nu merge. Mai nou a capatat obiceiul de a-si baga degetele in gat, la propriu, de fapt baga tot pumul in gura pana incepe sa se inece, sa tuseasca, ii dau lacrimile, ba uneori poate sa si vomite. Normal a la inceput am lasat-o, dar vazand ca nu se potoleste am inceput sa-i spun Nu e voie si sa o tin de manuta atunci cand voia s-o bage in gura. La inceput crede ca ma joc cu ea si rade de se prapadeste, dar cand vede ca eu chiar vorbesc serios incep crizele de plans. Isterice, cu lacrimi, nu o mai intereseaza nimic in momentul ala, nu mai am nici o sansa sa-i distrag atentia cu altceva, nu se linisteste nici in brate, singurul mod in care tace e s-o las sa faca ce vrea ea (adica sa isi bage in continuare degetele pe gat). Asta-i doar un exemplu, aceleasi crize le face si langa usa de la balcon (in general o las sa iasa pe balcon, dar sunt si seri in care e racoare sau bate vantul sau e iesita din baie si atunci nu-i dau voie afara), langa usa de la bucatarie (atunci cand fumeaza barbata-meu n-are voie sa intre acolo), langa farfuria mea de ciorba fierbinte pe care ar vrea s-o verse pe jos...si tot asa. Si sincer nu stiu ce sa ma mai fac cu ea, nu vreau nici s-o transform intr-o rasfatata, care oricand vrea ceva sa inceapa sa planga si sa stie ca asa il poate obtine, nu vreau nici s-o traumatizez si s-o inchid intr-un colt de camera interzicandu-i prea multe lucruri sau lasand-o sa planga minute-n sir pana se linisteste. Voi cum le explicati copiilor ce au voie si ce nu?! Am uitat sa precizez, moata mea abia a implinit un an, asa ca explicatii prea elaborate nu am cum sa-i dau pentru ca nu pricepe. Desi pricepe destul de mult, chiar mult mai multe lucruri decat cred eu!id="Comic Sans MS">id="purple"> Mickyyyid="red">[gravi] (31 saptamani) si [copil] Malina Ioanaid="purple"> (31.03.2004) [foto] Album Malina & Povestea nasterii id="left"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
A_Iulia Postat Aprilie 8, 2005 Raport Distribuie Postat Aprilie 8, 2005 Mikky,id="red"> citisem ca pana la 1 an si jumatate copiii nici nu-l inteleg de fapt pe NU, si ca singura metoda este sa-i distragi atentia de la lucrul interzis. Sa stii ca asa este si la noi (daca te consoleaza cu ceva), dar reusim de cele mai multe ori sa-i redirectionam atentia catre altceva permis. Parerea mea este sa nu incerci sa o inveti cu NU - oricum nu-l pricepe si reactia ei este normala. Mai asteapta inca o jumatate de an! Pupici Malinutei Adinaid="purple"> + [copil]Olivia Karla 04.03.2004 id="red"> pozele noastre id="red"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
tata lu Toma Postat Aprilie 8, 2005 Raport Distribuie Postat Aprilie 8, 2005 1.Nu e bine ca la inceput sa o lasi si apoi sa nu o mai lasi sa faca cutare lucru. O vei dezorienta 2.Nu trebuie sa-i spui nu e voie ci trebuie sa-i explici de ce nu e voie. 3.Copii inteleg foarte multe, chiar si la varste foarte mici dar incearca sa ne provoace vlad _________________________ Sunt moderator dar ma tratezid="blue"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxana1974 Postat Aprilie 8, 2005 Raport Distribuie Postat Aprilie 8, 2005 Mickyyy suna familiar ce scrii tu acolo. Nici eu nu stiu cum sa-i explic lui Serban, de 9 luni ca nu e voie sa traga de cabluri atunci cand le gaseste[bang]...face niste crize, s-ar da cu [indecent] de pamant orice-i arat sa-l calmez nu e mai bun decat cablul ala tampit ... tot urla de-i sar capacele... "Fiecare pasare, pe limba ei piere..." Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Aalina Postat Aprilie 8, 2005 Raport Distribuie Postat Aprilie 8, 2005 La noi functioneaza luarea de la locul faptei sau distragerea atentiei. In general l-am lasat sa exploreze tot pentru ca am observat ca lucrul interzis era cel mai dorit. Doar cand exista pericolul sa isi faca rau am insistat. Pentru crizele de isterie la noi functioneaza ignorarea. Acum avand aproape 2 ani si intelegand tot imi dau seama ca mataielile lui sunt doar pentru a ne atrage atentia. Asta si pentru ca am observat ca le face in prezenta celor straini, asezandu-se intr-o pozitie de unde sa fie foarte vizibil Probabil o fi ajuns si el la concluzia ca in fata parintilor e total inutil! Rabdare! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sinzi_ana Postat Aprilie 8, 2005 Raport Distribuie Postat Aprilie 8, 2005 Daca le spui prea des vor deveni negativisti...trebuie explicat de ce nu e voie, si atras spre altceva. David are 2 ani si daca ii spun "nu" se infurie...si face crize oriunde ne-am afla...trebuie sa ii distrag atentia cu ceva ce il intereseaza sau sa ii spun ca o lasam pe "maine" (inca nu au notiunea timpului si maine poate fi la "pastele caiilor!"[:D]) "O coardã prea întinsã se rupe, o coardã prea slabã nu vibreazã aºa cum trebuie. ." Sinzi [avion]si David[marinar]id="Georgia"> David pe tractoras id="size3">id="red">id="Book Antiqua"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ruxandra_sb Postat Aprilie 8, 2005 Raport Distribuie Postat Aprilie 8, 2005 quote:Originally posted by Aalina Pentru crizele de isterie la noi functioneaza ignorarea. (...) asezandu-se intr-o pozitie de unde sa fie foarte vizibil id="quote">id="quote"> Subscriu. Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mickyyy Postat Aprilie 8, 2005 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 8, 2005 Adinaid="red">, eu as astepta inca juma de an.....da' crezi ca ea o sa ia o pauza de urlat pana atunci?! Ce frumos ar fi sa ma duc la ea sa-i zic "mami, esti prea mica, mai ai si tu rabdare vreo 6 luni, fi fetita cuminte si nu mai plange, ca dupa o sa-ti explice mama ce ai voie si ce nu, si mai ales de ce nu ai voie ce vrei tu" [alcool][alcool]?! Vladid="red">, sunt lucruri unde clar nu are voie (gen prize, aragaz, cutite si alte chestii pe care eu le consider cu adevarat periculoase) si unde nu are voie niciodata. Insa mai sunt si lucruri sau locuri unde teoretic are voie, insa in anumite momente nu o pot lasa (gen bucatarie, atunci cand se fumeaza acolo). Ce sa fac in cazul asta? Sa n-o mai las deloc in bucatarie? Sau sa o las si cand se fumeaza? Aalinaid="red">, nu stiu daca merge faza cu ignorarea, am incercat-o insa continua sa planga, din ce in ce mai tare si n-am rezistat niciodata mai mult de 2-3 minute. Poate daca as lasa-o o perioada mai lunga de timp ar pricepe ceva, insa mi-e mila. N-am fost niciodata adepta educatului prin plans. id="Comic Sans MS">id="purple"> Mickyyyid="red">[gravi] (31 saptamani) si [copil] Malina Ioanaid="purple"> (31.03.2004) [foto] Album Malina & Povestea nasterii id="left"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
A_Iulia Postat Aprilie 8, 2005 Raport Distribuie Postat Aprilie 8, 2005 Mikkyyyid="red">, si la mine urla din ce in ce mai tare si nici gand sa se opreasca daca nu o bag in seama. Ti-am zis, eu asa procedez, schimb macazul imediat, ii arat pe geam, ii dau o jucarica care-i place... Cat despre chestia cu "explica-i DE CE n-are voie"...na, explica-i tu unui copil de un an. Si nu cred in ruptul capului ca o face doar sa ne provoace- poate o fi valabila la copiii mai mari - in cel mai rau caz o face din joaca acum. Adinaid="purple"> + [copil]Olivia Karla 04.03.2004 id="red"> pozele noastre id="red"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ruxandra_sb Postat Aprilie 8, 2005 Raport Distribuie Postat Aprilie 8, 2005 quote:Originally posted by Mickyyy (..)mi-e mila. N-am fost niciodata adepta educatului prin plans. id="quote">id="quote"> Numai ca sa nu uitam: copilasii isteti invata foarte repede sa manipuleze (si) prin plans. Chiar si cei micuti, iar la 1 an nu mai sunt deloc asa micuti. Parerea mea. Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.