sibip Publicat Aprilie 8, 2005 Raport Distribuie Publicat Aprilie 8, 2005 Sint in concediu de maternitate de o luna si indemnizatia mi s-a calculat dupa cum urmeaza: suma veniturilor brute pe ultimele 6 luni/ nr. zile lucrate in ultimele 6 luni (din care s-au scazut zilele de concediu medical!); rezultatul*nr. de zile lucratoare din luna martie*0.85 = venitul brut pe luna martie. Din venitul brut, s-au retinut: 1% somaj, si 16% impozit! Va rog sa-mi spuneti daca este corect. Din cite stiam, in aceasta perioada veniturile nu sint impozabile. Imi puteti indica art. / legea respectiva??? Mii de multumiri. Ioana Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mercedes Postat Aprilie 8, 2005 Raport Distribuie Postat Aprilie 8, 2005 HG 84/03.02.2005 privind codul fiscal Venituri neimpozabile ART. 42 În înþelesul impozitului pe venit, urmãtoarele venituri nu sunt impozabile: a) ajutoarele, indemnizaþiile ºi alte forme de sprijin cu destinaþie specialã, acordate din bugetul de stat, din bugetul asigurãrilor sociale de stat, din bugetele fondurilor speciale, bugetele locale ºi din alte fonduri publice, inclusiv indemnizaþia de maternitate ºi pentru creºterea copiluluiid="size6">id="red">, precum ºi cele de aceeaºi naturã primite de la alte persoane, cu excepþia indemnizaþiilor pentru incapacitate temporarã de muncã; Norme metodologice: 3. În categoria veniturilor neimpozabile se cuprind veniturile obþinute de persoanele fizice, potrivit legii, cum sunt: - alocaþia de stat pentru copii; - alocaþia de întreþinere pentru fiecare copil încredinþat sau dat în plasament familial; - indemnizaþia lunarã primitã de persoanele cu handicap grav ºi accentuat; - alocaþia socialã primitã de nevãzãtorii cu handicap grav ºi accentuat; - indemnizaþia lunarã acordatã nevãzãtorilor cu handicap grav, potrivit legii; - contravaloarea serviciilor hoteliere acordate, potrivit legii, membrilor de familie care însoþesc în spital copii cu handicap sau copii bolnavi în vârstã de pânã la 3 ani; - ajutorul pentru încãlzirea locuinþei; - alocaþia pentru copiii nou-nãscuþi, primitã pentru fiecare dintre primii 4 copii nãscuþi vii; - indemnizaþia de maternitate; - indemnizaþia pentru creºterea copilului pânã la împlinirea vârstei de 2 ani ºi, în cazul copilului cu handicap, pânã la împlinirea vârstei de 3 ani;id="size6">id="red"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mercedes Postat Aprilie 8, 2005 Raport Distribuie Postat Aprilie 8, 2005 scuze n am stiut ca la nr. 6 se tiparesc caractere atat de mari Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sibip Postat Aprilie 8, 2005 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 8, 2005 Multumesc frumos Mercedes!!!! Inca doua intrebari: - daca intr-adevar se retine somajul - daca este normal sa nu se ia in calcul ca zile lucrate zilele de concediu medical; in cazul in care as fi avut de ex. 90 de zile de concediu medical, venitul baza de calcul s-ar fi redus la jumatate!!!! Multumesc din nou. Ioana Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sibip Postat Aprilie 11, 2005 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 11, 2005 Va rog indicati-mi macar unde as putea gasi raspunsul la intrebarile mele de mai sus! Multumesc. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.