Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

despre pisici

Recommended Posts

in viata mea au existat intotdeauna pisici...chiar si cand mama era insarcinata cu mine..ii torcea o pisica pe burta..bunica spunea..'draga o sa toarca copilul'

acum imi doresc eu un copil si am un motan care mi-ar toarce pe burta..sunt insa ingrijorata pentru ca citesc in reviste si pe internet ca nu este recomandata prezenta unei pisici in preajma unei gravide.

imi iubesc foarte mult motanul..e foarte curat si de bun simt..si tine loc de copil de multe ori..dar acum vreau un copil adevarat si il vreau si pe el(motanul)

mi-ar prinde bine sa stiu din experienta voastra...parerile voastre...multumesc mult!

mirona mara

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Si eu vreau sa am un copil si am doua pisicute la care nu am de gand sa renunt. Ca masura preventiva le-am facut analizele de toxoplasmoza (la Institutul Cantacuzino), nu le dau decit mancare speciala pentru pisici si nu le las sa iasa din casa. Asa ca nu au unde sa se imbolnaveasca. Inainte de a ramine insarcinata e bine sa-ti faci si tu analizelee pentru toxoplasmoza, preventiv. Eu una cred ca daca nu sunt bolnave, pisicile nu dauneaza in nici un fel.

Draga Unnamaraid="red">hai sa-ti spun din experienta mea. M-am decis sa avem un bebe in sept anul trecut. Deja stabilisem cui dau motanelul nostru drag. M-am dus intai de toate si mi-am facut analiza de toxoplasmoza. La rezultat mi-a reiesit ca nu am si nu am fost niciodata infectata. Am vorbit cu Dr. gine si i-am povestit de intentia noastra de a da motanul. Mi-a spus sa nu fiu chiar asa drastica. Daca motanul nu iese din casa probabil ca nici nu este purtator de toxo. Atata vreme cat motanul este curat, i se face curat in tavita (de prefetar nu de tine), nu este nici un pericol. Si in plus toxoplasmoza nu se ia doar de la pisici ci si de la legume si fructe nespalate, precum si din carnea preparata termic insuficient.

Asa ca deocamdata tin motanul (e drept nu am ramas inca insarcinata) si cand voi ramane (cu ajutorul lui Doamne Doamne) imi voi repeta analiza si voi lua o decizie.

Sper ca ti-am putut fi de folos.

A, si vezi pe reclama mascata ca parerea Dr. este asemanatoare

Si eu am un motan persan care e deocamdata "baietul" familiei,adica incearca sa umple golul din suflet datorat lipsei unui bebe! Cand am decis sa avem un copilas(suntem inca in faza de incercari)am dat si eu fuguta si mi-am facut un set complet de analize printre care si cea ptr Toxoplasma.Am consultat cativa medici(umani si veterinari)si am inteles ca atata timp cat sta numai in casa,e vaccinat,deparazitat(intern si extern)nu exista nici un pericol!

Particularitatea pisicilor persane e ca au parul foarte lung si des,asa ca lasa mult par prin casa mai ales acum primavara dar de toaleta lui (inclusiv de igienizarea litierei)se ocupa sotul!

Eu am discutat de multe ori cu sotul meu despre momentul (foarte dureros pentru noi) in care va trebui sa renuntam (temporar) la el!Practic pot sa-l pastrez pana raman insarcinata si dupa,o perioada,pana se naste bebe dar,intr-adevar nu are ce cauta in preajma unui sugar pana la 6-9 luni! Asa ca am anuntat deja "bunicii" de vizita,dupa ce-o veni barza....[:D]

Eu nu m-am gandit nici o clipa sa renunt la pisica cat timp am fost insarcinata. Acum de cand o avem pe pitica tot nu am dat pisica pt. ca dr. pediatru ne-a spus ca nu e nici o problema, mai ales ca pisica nu iese din casa, este vaccinata, deparazitata si curata... Ne-a explicat ca atata timp cat copilul a venit in mediu in care se afla pisica trebuie sa se adapteze la ceea ce gaseste. Iar in dormitoriul copilului nu intra decat daca suntem si noi acolo, dar nu prea pare sa o intereseze bebele...

[foto]Eliana si [copil]Elenaid="red"> (23.10.2004)

Eu am avut un pisoi (pe care il mai am) si inainte sa-l castrez (vara anului trecut) l-am lasat sa faca puiuti... Si i-am tinut un baietel (din cei trei si o pisicuta) pe care l-am castrat de asemenea (in iarna, acum). Nu au iesit din casa, sunt deparazitati, curati, ingrozitor de parosi (taticul e norvegian de padure, iar piticul lui e facut cu o birmaneza). Si eu am avut pisicute toata viata, pe motanul-tata l-am avut chiar cand nu stiam ca sunt insarcinata (dar eram ;),nu mi-am facut nici o analiza de toxoplasma , nu am considerat ca va fi cazul. Slava Domnului n-a fost! De cand a venit bebe acasa, au cam intrat la program intr-o singura camera.. n=au prea inteles ce li se intampla, dar stiu sigur ca daca nu erau doi, ar fi suferit ingrozitor de singuratate.. Si acum piticul meu e fascinat de ei si incearca sa imite mieunaturile :)

[pis] mamica de [copil] ( 13oct04 )

Draga Unnamara,Iepurila are dreptate.Doctorul ginecolog a explicat cit se poate de bine despre toxoplasmoza.Eu am doua pisici care ies si pe afara si nu am avut probleme cu ele.In primele saptamini de sarcina sa faci teste pentru toxoplasmoza si rubeola si in rest sa fi atenta la fructe si legume sa fie bine spalate si carnea sa nu o maninci in singe,doar bine fiarta sau prajita.

multumesc mult pentru raspunsuri...sunt impresionata de promtitudine...m-ati linistit foarte mult...

cred ca sunt deja imuna la tot ce ar putea veni din partea unei pisici...

motanul pe care il am acum era oarecum vagabond cand a venit anul trecut de ziua mea in curte..il mai vazusem dar fugea de fiecare data cand il chemam.in ziua aceea insa a venit si s-a alintat de mine,a intrat in casa si n-a mai plecat.a fost o mare alinare pt mine.acasa in romania am un alt motan.primul mea copilutz..pe care insa nu-l pot lua cu mine in irlanda(se cere un timp de 6 luni carantina si nu l-as chinui pentru nimic in lume)..

in orice caz voi fi atenta si voi face ce m-ati sfatuit...

ma bucur ca am hotarat sa scriu pe forumul acesta...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...