mamica dulce Publicat Aprilie 8, 2005 Raport Distribuie Publicat Aprilie 8, 2005 Cand avea vreo 7 luni mama nasei lui Marc (medic pediatru) a vazut din prima ca Marc tine laba picioruselor spre interior).Pediatrul lui a spus ca n-are nik.La 8 luni l-am pus in premergator,la 1 an a mers singur,la 1 an si 3 luni fugea de-i scaparau picioarele,dar tot cu talpile orientate spre interior. La spital am intrebat medicul a zis sa mai asteptam sa-si dea cum trebuie drumul la mers !! apoi sa investigam daca mai e cazul,ca la multi copii se remediaza de la sine. Acum,la 2 ani si un pic deoarece calca in continuare evident cu picioarele spre interior i-am atras din nou atentia pediatrului,a zis ca n-are nik dar i-a dat totusi trimitere la ortoped. Otopedul l-a palpat,l-a pus sa faca doua ture in cabinet si a zis ca nu e din labele picioarelor,ca e din sold (???-cel putin asa am inteles eu germana lui foarte rapida) dar ca in locul meu n-ar face nimic,sa mai astept pana pe la 11-12 ani ca poate se rezolva. Vreau sa ma duc la alt ortoped,dar tare ma gandesc ca imi da acelasi sfat..sa astept. Ok,eu sper ca nu e nimic,copilul alearga mai repede ca mine dar..e evident cum calca si asta ma dispera,mai ales ca si eu si sora mea am purtat ghete ortopedice ani de zile. Ati trecut prin asta? ce au recomandat medicii din romania? Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
crinuta Postat Aprilie 8, 2005 Raport Distribuie Postat Aprilie 8, 2005 Mamica dulce, nu prea cred sa fie din sold. Din cate stiu eu atunci cand laba piciorului este indreptata catre exterior se numeste talus valgus, iar in interior tot ceva asemanator, insa, nu am auzit de la vreun ortoped ca asta sa aibe legatura cu soldul. Crinuta si [copil] Rayan Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
crinuta Postat Aprilie 8, 2005 Raport Distribuie Postat Aprilie 8, 2005 Aaaaaaaa, am uitat sa iti spun ca asa ceva se corecteaza prin masaj. Mai cere o parere altui ortoped. Crinuta si [copil] Rayan Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gio Postat Aprilie 9, 2005 Raport Distribuie Postat Aprilie 9, 2005 Si fetita mea calca evident spre interior, am fost la ortoped (Jianu) si mi-a spus ca e normal, se intampla frecvent si se corecteaza de la sine. Masajul poate ajuta (daca e facut cum trebuie)sa se rezolve problema mai repede. Tine de laxitatea articulatiei de la glezna (asa am inteles eu) care da voie labei piciorului sa se duca spre interior si in timp se rezolva. Incearca sa vezi daca varful degetelor, atunci cand faci masaj, ating piciorul (sper ca intelegi ca nu ma pricep prea bine la descrieri[alcool])pt ca atunci ar fi o problema. Multa sanatate! If a have a bag of rocks to carry as I go I just want to hold my head up high.... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mamica dulce Postat Aprilie 9, 2005 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 9, 2005 crinuta,multumesc,sper sa ai dreptate.Insa..cu siguranta ortopedul asta a zis ca NU e din laba piciorului ci de mai sus. apoi...masaj e imposibil sa.i fac lui Marc,nu suporta,nici la talpa nici pe spate..la fel ca mine de altfel,ca mi se pare cumplit de enervant si plictisitor. o sa fac saptamana viitoare programare la alt ortoped si daca vin la vara in romania stie mama un medic bun,macar sa vad ce pareri mai sunt. Nu ma stresez prea tare(sau incerc,date fiind atatea asigurari ca nu e nimic grav) dar cand il vad cum pune talpa nu mai pot sa raman asa detasata...e evident si pentru straini,nu doar pentru mine ca e fi-meu si ii stiu orice buba. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mamica dulce Postat Aprilie 9, 2005 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 9, 2005 am uitat sa spun ca are platfus,la fel ca mine si mai e ceva care ma roade si anume ca linia funduletului e intr-o parte la contactul cu salele.Nu stiu daca are vreo legatura dar exact asa are si sora mea si ea poarta si acum ghete ortopedice(bine ca e copil,are 12 ani) Bine ca in rest e ok,asa cum am zis merge si fuge kilometri zilnic. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kehleyr Postat Aprilie 11, 2005 Raport Distribuie Postat Aprilie 11, 2005 Si Stefania calca spre interior, la 1 an 10 luni. Cu un picior, mai evident decat cu celalalt. Ca sa eliminam eventualitatea uni probleme din sold (ea a avut pliuri asimetrice cand era mica) i-a facut o radiografie ([bang]). Cum radiografia a iesit buna, medicul (tot Jianu...) mi-a spus sa nu ma agit, sa am rabdare pana pe la 3 ani cand se regleaza mersul. Si sa am grija sa nu stea "ca broscuta" deci cu picioarele indoite sub ea inspre lateral, si in general sa stea pe cat posibil cu picioarele paralele cand sta pe jos... Mie nu mi-a recomandat masaj. Stiu ca mai era teori asa ii incalti pantofii invers, stangul cu dreptul, dar noi nu am incercat. Beam me up, Scotty, there is no intelligent life down here...id="blue"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mariana75 Postat Aprilie 11, 2005 Raport Distribuie Postat Aprilie 11, 2005 Buna, in urma cu cateva zile ne-a vizitat dr. ortoped Neagoe (de la Budimex) si ne-a vazut cei 2 micuti... concluzia lui: Irina momentan este ok (1 an 4 luni)... desi calca spre interior, are timp pana pe la 3 ani sa se regleze. Alexandru (3 ani 6 luni): la el este o problema mica... tot spre interior calca, asa ca ce ne-a recomandat el sa facem pana in Septembrie cand ii revede iar: - zi de zi sa facem exercitii: mers pe varfuri, mers pe calcaie - sa-i lasam cat mai mult posibil desculti pe-afara (prin nisip, pe ciment, iarba) Iar daca in septembrie, la Alex nu se rezolva cu aceste exercitii, atunci ii vom lua incaltaminte ortopedica speciala. Sanatate si pupici. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaela_s Postat Aprilie 11, 2005 Raport Distribuie Postat Aprilie 11, 2005 mamica dulce si noi am fost cu Silvia la un an jumate pentru aceeasi problema la ortoped. Dupa ce a pus-o sa umble putin in funduletzul gol prin cabinet ne-a spus si noua ca e posibil sa fie si din sold, dar sa nu ne alarmam ca e inca devreme, abia dupa 3-4 ani se poate spune mai sigur, uneori chiar mai tarziu. Pana atunci, pentru ca e si de la talpi(parca talus valgus daca retin bine), sa facem masaj si sa o lasam sa umble desculta, pe varfuri, cum doreste ea. Poate ca e si din cauza unui "mic rahitism" si ne-a recomandat sa mergem la mare cu ea. Nu ne-a recomandat pantofi speciali, a spus ca asta numai dupa 6-7 ani cand e clar ca e o deformatie, eventual picior plat. Pana atunci doar masaj si atat. Mihaela [zana]Dianaid="red"> si [copil]Silviaid="red"> Tudorel are nevoie de mama lui!id="green"> Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul! id="green"> bebelusi august-septembrie 2003 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
stoichitescu cristina Postat Aprilie 12, 2005 Raport Distribuie Postat Aprilie 12, 2005 Draga mamica, in general toti copiii au probleme de mers.Si noi am fost "suspecti" de un picior mai lung si unul mai scurt, dar cind s-a instalat mersul s-au rezovat problemele.Solutia,in cazuri simple , ar fi masajul sau incaltarea pantofilor invers. Noua ne-a recomandat medicul inaintea ghetelor ortopedice, ghetutze inalte sa tina glezna, cu brantzuri, pina cind a mers corect.Am gasit si niste ghete numai bune care aveau in interior talpa cu o ridicatura asa incit sa se poata forma scobitura talpii.Esti sigura ca are platfus? Mie medicul mi-a zis ca toti copiii mici au platfus pina la o virsta. Am uitat sa-ti spun ca alt sfat era ca micultzul sa mearga fie descult prin casa, fie incaltat in ghete,dar nu in incaltaminte moale. La puiul meu problema s-a rezolvat de acum un an, dar noi am aplicat toate cele de mai sus inca de la un an. csth Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.