Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Recommended Posts

M-am gandit indelug ce titlu ar trebui sa-i dau subiectului, dar nu am gasit mai potrivit... Ca sa explic despre ce e vorba si care este nelamurirea mea - exista doua tipuri de scaune de masa - independente (de plastic sau lemn) si cele "agatatoare" care se ataseaza mesei... Principiul fricii de cazaturi actioneaza incapatanat asupra mea si in consecinta ma gandeam ca cele care se ataseaza mesei sunt mai indicate in cazuri de copilasi agitati (ca cel din posesia-mi)..Insa experienta e cea mai graitoare - deci VOI CE SCAUNE DE MASA AVETI (nu in sens de marca , neaparat, ci in sensul clasificarii de mai sus) SI CE PARERE AVETI DESPRE ELE?!

Va multumesc mult pentru ajutor (juniorul meu este hranit deocamdata in carut si, evident, ar trebui sa spal husa la 2-3 zile maxim...ceea ce nu este chiar o optiune fericita..)!

[pis] mamica de [copil] ( 13oct04 )

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Buna,

Eu am scaun de masa de plastic independent. Mie cele care se ataseaza de masa mi se par foarte periculoase, nu imi intra in cap cum ar putea ele sa reziste la greutatea copilului. In plus, cel independent iti permite de exemplu sa ii dai de mancare in casa, adica il plimbi dupa tine. Este bine sa aiba roti, macar in partea din fata, ca sa il muti mai usor. Fiind de musama se curata usor, numai curelele de fixare sunt textile. Al meu are doua nivele de inaltime, pana acum nu prea l-am folosit pe cel de jos, la care copilul sta mai jos decat intr-un scaun normal. Are si doua pozitii pentru spatar, una mai pe spate pentru copiii mai mici si una normala. Nici aici nu prea am folosit optiunea de lasat pe spate. Adica ce vreau sa spun este sa nu iti alegi unul super complicat pentru ca oricum jumatate din optiuni nu le vei folosi [:D]. Despre siguranta: nu imi dau seama cat de agitat este copilasul tau, dar cat este mic nu are cum sa cada, fiind prins in centuri (numai peste talie) si avand si "masa" in fata (tablia pe care ii dai propriu zis sa manance. Mai tarziu o sa inceapa sa ti se ridice in picoare pe scaun, dar asta e... Oricum cel independent il vei folosi mult mai mult timp decat cel fixat de masa. Eu am pus-o pe fata mea de pe la 5 luni in el.

Beam me up, Scotty, there is no intelligent life down here...id="blue">

scaun normal de plastic chicco mamma, masutza de plastic, trei nivele de inaltime ale scaunului, trei niveluri de rabatare a spatarului, centuri de legare in 3 puncte si cam atit. nu iti fie teama ca poate sa cada copilul din ele, ca nici david copperfield nu cred ca iese din el odata ce i-ai pus masutza in fatza si l-ai legat in centuri.

este practic pentru ca poti tine copilul inauntru sa se joace cu jucariile pe masutza, il plimbi dupa tine, si de la o varsta nici nu ii poti da in altceva de mancare....ca picteaza tot. asta macar e de plastic si il stergi intr-o clipita cu servetele umede.

Roxana si Patrick (29.07.2004)

Noi am primit un scaun-masa, din acela independent, dar care are si o tablie detasabila, pe post de masa. Este f. sigura, are si centura cu care sa-l prinzi pe bebe si tu poti sa stai fata in fata cu el ca sa-l hranesti. Este f. comod si noi am fost f. multumiti de el. Acum Bogdan are 2 ani si 4 luni si nu prea mai maninca in el, dar cind e tare agitat si nu putem sa-l linistim ca sa manince, il mai punem acolo. Mie mi s-a parut mult mai util decit un scaun care sa se prinda de masa...

[pup]

Karina [sofer] + Bogdanel [copil]

Ajutati-l pe Mihaita !id="Book Antiqua">id="red">

Multumesc frumos de raspunsuri.. Incet-incet ma convingeti la scaun pur si simplu... Al meu e agitat in sensul in care da din picioare non stop si nu are liniste-trebuie sa faca ceva, sa zgarie, sa bata in masa, sa sara...

Experienta cea mai interesanta fu a unei cunostinte a carei fetite a cazut CU TOT cu scaun (si era scaun de marca, nu spui ce)...

[pis] mamica de [copil] ( 13oct04 )

quote:Originally posted by Kittie

Experienta cea mai interesanta fu a unei cunostinte a carei fetite a cazut CU TOT cu scaun (si era scaun de marca, nu spui ce)...

id="quote">id="quote">

Oricit de bun e scaunul daca mamica nu il supravegheaza, atunci se pot ivi probleme. Pe instructiunile de la scaun scrie clar: copilul nu se lasa singur in scaun, fara supraveghere. Eu il puneam in scaun si picioarele mele stateau pe bara care uneste picioarele scaunului copilului. Atita timp cit esti linga el, nu vad cum ar putea sa se rastoarne cu scaunul, mai ales daca e legat... Eu pregateam papa copilului si cu toate "ustensilele" ma deplasam la scaun, puneam copilul in scaun si numai plecam de linga el pina nu il dadeam jos [:D]

[pup]

Karina [sofer] + Bogdanel [copil]

Ajutati-l pe Mihaita !id="Book Antiqua">id="red">

Eu am cumparat pt. Matei un scaun de masa cu masuta atasata (din alea care se gasesc in Carrefour). Toate bune si frumoase pana cand a inceput sa se ridice si nu mai statea deloc linistit in scaun. Am recuperat scaunul lui fii-mea si este perfect. Scaunul este de lemn, fara nici o masuta, il pun si pe el la masa cu noi (cu celalat statea la 1 metru de masa), nu se ridica, pt. ca, desi nu are curea, are un perimetru mult mai mic de 'actiune'. Mie mi se pare mult mai bun, mai confortabil pt. amandoi. Recunosc, insa, ca nu am mai vazut genul asta de scaun in magazine.

Oricum, nici eu nu te sfatuiesc sa iei din acela care se ataseaza de masa.

kalid [mamica] si copiii : matei (9 luni) [baietel] si lidia (5 ani si 11 luni) [zana]

Noi avem scaun de masa de plastic independent. S-a obisnuit piticul atat de tare incat numai in el mananca. Are si rotite si il pot deplasa unde vreau, DAR: a cazut din el, si era prins in curelele de siguranta. Eram si eu si sotul langa el, asa ca nu pot spune ca era nesupravegheat, numai ca are o viteza in el... Acum cand ii dau sa manance il tin si eu cu o mana, ca o data sare!

Cristina si bebelusul Mihaita (11.05.2004)

http://community.webshots.com/user/cristina_smn

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...