Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cum va educati baietii?

Recommended Posts

Eu mi-am invatat baiatul (2.7 ani) ca bataia nu este o metoda buna de rezolvare a problemelor. I-am spus ca daca un copil nu vrea sa se joace frumos (musca si sare la bataie), sa-i explice ca nu e frumos ce face iar daca tot nu intelege atunci sa evite sa se mai joace cu el. Toate bune si frumoase pana aici. Dar am ramas uimita cand o pritena, care are baietelul doar cu 6 luni mai mare, il lasa sa muste si sa sara la bataie pe motiv ca asa sunt baietii, altfel n-o sa fie barbat adevarat. Voi ce credeti, fetelor? Credeti ca Andrei al meu ar avea de suferit daca este invatat sa nu se bata? Voi cum procedati astfel incat baieteii vostrii sa nu aiba de suferit in viata. Sunt curioasa sa stiu cum procedati voi din punctul asta de vedere.

Cami&Andrei

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Ma gandesc ca un copil (fata, baiat) ar trebui invatat ca o metoda eficienta si dreapta de rezolvarea a conflictelor este dialogul, negocierea, etc.

Dar, la o adica, si agresivitatea naturala este necesara.

Adica oricine, si mai ales un baiat, trebuie sa stie sa riposteze la propriu la un atac.

Unele recomandari zic cam asa: incercati sa nu interveniti in conflictele copiilor. Decat atunci cand situatia devine prea serioasa si periculoasa sau cand unul este vizibil in dezavantaj.

Apoi copii trebuie invatati cateva reguli de "bataie": sa nu loveasca in fata, sub centura si sa se opreasca cand celalalt este la pamant.

Deci, din punctul meu de vedere, ar fi de dorit o cale de mijloc.

Nu vreau un copil violent&salbatic, dar nici un papa-lapte.

Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag

Luca este o fire calma, darnica si sociabila DAR cand un copilas il agaseaza (fie ii ia jucaria din mana, fie il bruscheaza sau chiar il loveste) devine un bataus de categorie grea (si spun asta pt ca are palma f grea si loveste cu putere; stiu asta pe pielea mea). Din acest motiv incerc cat pot de mult sa-l dezobisnuiesc de asta dar nu reusesc. Pur si simplu atunci cand are el chef de o bataita...trebuie sa lovesca si gata...

Nu sunt de acord cu violenta dar pot spune ca sunt adepta zicale "Decat sa planga mama...". Puteti sa spuneti ce vreti dar prefer sa-mi stiu copilul sanatos decat sa-mi vina acasa cu capul spart sau mai stiu eu cum...

Salvati viata lui Mihaita!

http://www.site.neogen.ro/mihaita.hogas

Alina si puiul Luca

Eu mi-am invatat baietii (6 si 41/2 ani) ca nimeni nu are voie sa faca rau altcuiva. Cu alte cuvinte, ei nu au voie sa loveasca pe altii si nici altii nu au voie sa ii loveasca pe ei. Totusi, ii las sa se harjoneasca (sa se "lupte" intre ei si cu alti copii), atata vreme cat asta este o joaca, adica AMANDOI se simt bine. Daca numai unul se distreaza si altul o incaseaza, asta se numeste lovit si este interzis.

Si eu am fost ingrijorata sa nu fie calul de bataie al tuturor, dar nu a fost cazul. La gradinita batausii sunt rau-vazuti si descurajati. Baiatul cel mare este dezvoltat si asta a impus respect. Cel mic este mic pt. varsta lui si la grupa mica o mai incasa, dar el spunea ca "Rares bate copiii, dar doamna nu-l lasa". Batausii au avut o viata mai grea, au avut probleme de adaptare, au fost marginalizati, nu ceilalti.

Si in viitor, daca va fi cazul, sunt pentru mersul la karate, despre care aud ca ii invata sa se apere si sa afiseze acea incredere in ei care impune respect de la sine.

Astept si eu alte pareri.

Miru

Eu sint mai "flower-power", nu-l invat sa se bata (nici n-am cum, ca nici eu nu stiu) dar Ruxandra are dreptate. Deocamdata fiu-miu e mititel, dar, cind va creste, ma gindesc ccc ca niste cursuri de judo, aikido sau ceva similar vor fi numai bune pentru ca el sa dobindeasca tehnici de autoaparare dar si "self-control"...

see detailsid="teal">

ruxandra, sunt deacord cu tine. stefi deocamdata e mic si nu se bate cu nimeni, dar nu vreau s-o incaseze de fiecare data si sa alerge la mami!!!

sa stie sa se apere daca e cazul! nu sa dea el, dar daca altul da, sa stie sa riposteze! parerea mea, nu stiu daca e cea mai buna...dar...

avand in vedere ca eu nu stiu sa ma bat...la mine a functionat regula: de cand s-a inventat fuga, sunt prima la bataie![:D]

pupici

cgaby

http://community.webshots.com/user/cgaby100

Si eu tot baietel am, acum e mic dar ma gandesc pentru atunci cand o fi mare ca gresiunea fizica nu e buna si totusi e bine sa stie sa se apere nu sa vina la mine sa-l apar ca nu o sa fiu langa el.

Ca si iileanaid="red"> sunt pentru cursuri de judo, aikido sau ceva similar ca el sa dobindeasca tehnici de autoaparare.

Sanatate multa la mamici si bebei!

Pupici,

Otilia

Grea meserie ne-am mai ales, de parinti!Nici nu stii cum e mai bine pentru puiul tau...Insa sunt de accord ca negocierea si medierea conflictelor prin comunicare este cea mai buna solutie. Insa pun o intrebare de control, ce ne facem atunci cand copilul (mic fiind, de 1 an) are tendinte agresive vadite cu alti copii?Adica, musca si prinde de par, asta fara sa fi vazut la noi astfel de obiceiuri,fara sa fie maltratat sau abuzat emotional. Pur si simplu o face din dragoste, asa isi manifesta el dragostea.La adulti mai merge insa la alti pui?Am inceput sa ii tin morala de fiecare data cand face si sa ii explic ca doare, nu-i voie etc.Imi dau seama insa acum ca undeva noi am gresit - pe la 6 luni cand a inceput sa traga de par noi am ras, astfel probabil incurajandu-l sa continue.Acum eu sper sa nu am un copil bataus si "muscator", nici batut si vanat.Daca aveti si alte sugestii asupra dezvatului astept cu nerabdare...sau rabdare defapt!

mami cu Theo [baietel]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...