Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

dozare anticorpi rubeola

Recommended Posts

sunt insarcinata si se pare ca am facut rubeola. la 10 zile dupa asa-zisa eruptie( cateva pete pe piept si gat)insotita de dureri articulare, am facut dozarea anticorpilor.rezultatul: IgG pozitiv, IgM negativ.Interpretarea medicului este ca am facut boala in copilarie.

precizez ca parintii mei sunt siguri ca nu am facut boala in copilarie. in aceste conditii vin si va intreb daca a fost sau nu rubeola. la cat timp dupa apartitia simptomelor( care din cate am inteles pot induce in eroare), apare imunitatea la boala si prin urmare rezultatul ca atare la dozarea anticorpilor?

va multumesc!

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul răspuns

IgM sunt anticorpii care apar primii in orice infectie si persista cateva saptamani maxim luni de la vindecare. IgG apar mai tarziu in evolutie si pot persista toata viata.

Faptul ca ai IgG pozitiv si IgM negativ inseamna infectie veche, daca ar fi fost infectie acuta musai IgM s-ar fi pozitivat inaintea IgG-ului.

Rubeola poate avea forme inaparente (adica fara nici un simptom) sau usoare confundate cu o banala viroza sau urticarie.

Eruptia de care vorbesti tu poate avea nenumarate cauze, de la o banala urticarie la mononucleoza sau infectie cu citomegalovirus sau virusi intestinali. Poate ar fi bine sa dozezi si anticorpii pentru citomegalovirus si toxoplasmoza, ca sa stai linistita.

Diana id="red"> & id="green"> Vladutid="blue"> [copil] (16.05.2004) id="green">

Vladut 10 luni id="blue">

Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...