Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Diversificare la 3 luni si jumatate?

Recommended Posts

Mamici,

Fetita mea are 3 luni si 6kg. Avand in vedere ca s-a nascut cu 2.650gr, stam f bine. Ieri ne-a spus pediatra ca de la 3 luni si jumatate trebuie sa incepem diversificarea cu suc de fructe (mere, kiwi, morcov, mandarina, portocala), urmand ca la 4 luni sa ajungem la piureul de fructe. Eu ma gandisem sa incep cu papa asta pe la 4 luni si jumatate. Acum nu e cam devreme? Mai ales ca fetita mea are si un stomacel cam sensibil si nu suporta decat lapte si ceiut. S-a intamplat sa verse si Eferalganul sirop si se stramba toata cand ii dau altceva.

Voi ce ziceti?

Anuc si BB Ioana (3 luni)

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Draga Anuc,poti incepe cu sucuri de fructe dar numai cite o lingurita sa se obisnuiasca cu gustul si sa-i dai mai mult suc de kiwi si de mere(parerea mea)si incearca cu acelasi fruct trei zile sa vezi daca il accepta.Fiica-mea are tot trei luni si eu voi incepe cu fructe pasate amestecate cu apa.Am auzit ca marul constipa si pentru bebelusii care au probleme este bine sa fierbi putin marul.Bafta

Eu sunt de parere sa mai astepti, mai ales daca alaptezi.Pana la 6 luni, stomacelul lui bebe nu e pregatit pentru un asemenea efort..,daca-i place laptele, a crescut frumos si mai este si sensibila la stomacel, ce rost are sa o dereglezi cu sucul de fructe? Sanatate la bebici scumpici!

Claudia,soacra frumoasei Oti

verisoara mea a inceput diversificarea la 3 luni pt ca voma tot laptele...dar numai cu supica de legume (morcov, cartof, dovlecel si atat, fierte 1.5 ore), iar pediatra o vizita des de tot.

cred ca e de la caz la caz...oricum, toate citricele alea la 3 luni juma ...hmmm......oricum, incearca cu cate putin si numai cu un fruct pe saptamana. [dual]

http://community.webshots.com/user/ancuzza

Fetitza mea are 2 luni si 3 saptamani si 5.250(ieri am cantarit-o)si doctorul din Ro mi-a spus sa incep pe la 3 luni si jumatate cu suc de portocale.Doctorul din Liban,ieri mi-a spus ca pe la varsta de 4 luni sa incep cu cereale doar!!!!Ma intreb daca ma duc in China [asia]ce o sa-mi spuna?[?]

[recevere]

Aici, in Olanda se gasesc borcane cu mancaruri pt copii incepand de la 4 luni(piureuri de fructe, iaurturi si mancaruri din legume ) ;asta pe langa grisurile cu cereale sau si simple(astea nu se gasesc la noi ci in Germania).Deci concluzia e ca pot manca incepand cu 4 luni, dar acum depinde si de copil;eu cu primul copil(acum are 3 ani si 7 luni)am inceput la 4 luni cu mancarurile din borcane si la vreo 3 luni cu suc de mar + morcovi;sucul de portocale pana pe la 10 luni fiind prea acid il facea sa vomite.El s enascuse la 33 sapt cu 2620g.Dar sunt si sucuri la sticle pt copii de 4 luni.

Acum am o fetita de 7 sapt si are 6 kg (pt ca s-a nascut cu 4550g)si cred ca la 3 luni voi incepe cu sucurile;pe langa lapte ii dau doar ceai "Alete" pt copii de la 2 sapt, dar doar daca e f cald afara si transpira.

Anca

La 5-6 luni e OK sa incepi diversificarea (daca ii dai lapte praf - la 5 iar daca o alaptezi la san - la 6). Noi am fost din a doua categorie si ne-a mers foarte bine, n-am avut nici un fel de carente. Si-apoi se recomanda ca diversificarea sa fie facuta cu lingurita. Copilul meu n-a baut niciodata nimic din biberon (cu tetina).

Cristina

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Draga Anuc,

Kiwi nu se recomanda inainte de 1 an, iar de la portocala data mult prea devreme poate sa faca gastrita. Stiu copii care au facut gastrita la 5 luni de la portocala. Alegerea e a ta, dar atata timp cat spui ca fetita ta are stomacelul sensibil nu inteleg cum de te gandesti la diversificare atat de repede.

Criteriul greutatii nu e tocmai valabil. Eu (si nu numai) am inceput diversificarea la 5 luni si jumatate, iar bb avea cam 8 kg. Are vreme o viata intreaga sa manance de toate. Mai ai un pic de rabdare, fiindca daca te grabesti poti sa-i faci rau. Nu trebuie neaparat sa-ti fortezi copilul sa se incadreze intr-o medie, mediile sunt flexibile si relative.

"Fiecare pasare, pe limba ei piere..."

Anuc,

Eu am inceput diversificarea la 3.5 luni la recomandarea medicului cu suc de orcov adica o lingurita sa se obisnuiasca si cu lingurita dar si cu gustul. Am inceput-o de la aceasta varsta pentru ca nu se satura numai cu lapte. Apoi i-am introdus sucul de mar cam la o saptamana.

Portocala se da mai tarziu sa nu faca gastrita. Desi de la alta pediatra am o schema de diversificare care incepe cu portocala nu am inceput cu ea, kiwi mai tarziu este un fruct alergogen. (dupa un an).

Daca alaptezi e bine dupa 6 luni sa-i incepi diversificarea. Se incepe treptat , treptat sa se obisnuiasca bebele cu gusturile, si daca un aliment nu-i place (adica varsaturi, diaree) il scoti si incerci mai tarziu nu fortezi bebele.

Sanatate!!!

Otilia

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...