Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cerclaj.

Recommended Posts

Buna fetelor,

de miine intr-o saptamina (15 saptamini plus 2 zile) sint programata pentru un cerclaj din cauza unui col inchis dar prea scurt, 29 mm.

Stiu ca nu are trebui sa imi fac probleme dar am tot auzit ca pot exista contractii si singerari dupa interventie sau ca pot exista probleme de genul ca este colul prea strins legat.

Interventia o fac la Giulesti cu anestezie generala, aveti idee daca ramin in blocul post-operator peste noapte sau voi dormi in salon?

Sint viteaza din fire dar asta nu inseamna ca nu mi-e un pic frica mai ales ca am inceput sa visez noaptea spitale, saloane, paciente si alte asemenea .

Multumesc,

Jadi 14+

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Jadi eu sunt in 27 de sapt si la 16 sapt am facut cerclaj. Este o operatiune f simpla sub anestezie generala usoara. Dureaza cam 10-15 min. Eu a doua zi am fost acasa si nici pomeneala de postoperator te aduce direct in salon. Dupa cerclaj am avut o pefuzie cu gynipral ptr a nu aparea contractiile. Asta a fost partea proasta ptr ca am stat cu perfuzia pana a doua zi dimineata cand am plecat acasa. Dupa am luat 5 zile eritromicina si am avt repaus la pat. Dupa cerclaj o sa ai o mica sangerare ca doar se coase colul dar este ff mica. Continua cateva firicele maro inca 2 zile asa a fost la mine, dar restul este folclor ce spui tu doar dr stie prea bine ce face acolo si cat de strans trebuie sa fi colul. Trebuie sa respecti apoi pana la sfarsitul sarcinii anumite reguli: nu efort absolut deloc, nu scari urcate, nu stat in fund la 90 grade mult ptr a nu face presiune pe col, nu contact sexual. Cam asta ar fi.

Daca mai ai intrebari cu draga inima.

Monica si bocanila din burtica

Esentele tari se tin in sticlute mici.

Eu am facut cerclaju la 19 saptamani, la cabinetul particular al medicului , iar anestezia generala mi-a facut-o un medic anestezist, tot acolo. Am mai stat cca 30' acolo pana mi-am revenit complet si asta a fost tot. Mi-a data tratament pentru eventualele contractii.

Urmari?....Usoare dureri ca la ciclu care au trecut a doua zi, usoare singerari care tot asa m-au lasat in 2-3 zile si asta a fost.

Apoi a trebuit sa ma menajez, fara munci grele, stat pe scaun mult timp, fara carat nimic, ridicat greutati, nu stat mult in picioare, si fara intalniri amoroase cu sotul prin dormitor.

In principiu a fost usor si a trecut timpul repede. Peste o saptamana imi scoate firul si gata ... cica nasc ....

Bafta si ...sarcina usoara...

loreen, Bianca (15.10.96) si [copil]Delia 37 saptamani

Multumesc mult de raspunsuri , ceea ce ma intriga e faptul ca doctorita mi-a zis ca nu va fi nevoie sa stau acasa dupa cerclaj decit perioada de recuperare minima, dupa aceea voi merge si voi face exact ce vreau si cind vreau.

Sa fie o diferenta intre un col scurt si unul deschis???

Jadi

• 4 weeks later...

Jadi, cum te simti dupa cerclaj? Si cumnata mea a facut acum, o saptamana si nu a avut nici o problema, desi sarcina ei avea doar 7 saptamani. Avea colul deschis si era indispensabil. A stat in pat, asezata, s-a odihnit si acum e bine. Saptamana viitoare se duce la control sa vada cum arata. Ei i-a dat drumul la 2 ore dupa ce i-a pus perfuzie.

Ioana

http://community.webshots.com/user/numeioana

Ioana,

eu ma simt bine, am stat acasa circa 10 zile dar numai pentru ca asa am vrut eu, recuperarea a fost mai rapida. Oricum , m-am menajat la maxim dar de ieri am inceput serviciul si am reusit sa ajung acasa dupa 10 seara, sper ca astazi sa nu se mai intimple...

Doctorita m-a asigurat ca nu este decit un cerclaj profilactic dar imi doresc enorm acest copil ca atare nu sint dispusa sa risc nimic,

Jadi

17+

Si mie m-i s-a facut cerclaj pe la 4 luni.Dar mie m-i s-a spus ca nu am voie sa car mai mult de 3 kg ,nu am voie sa stau in picioare ,sa nu ridic.A fost o operatie usoara 10-15 minute sub anestezie.Eu nu am simtit nimic.Multa Bafta .Nu ai de ce sa te sperii.E cea mai usoara operatie.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...