Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Urocultura-KLEBSIELLA!!??

Recommended Posts

In urma uroculturii s-a constatat ca fetita mes de 3 luni si jumatate are Klebsiella peste 500 000/ml!

Ati mai auzit de asa ceva!/ cum se trateaza? doctora mi-a zis ca trebuie sa ia o luna de zile trei antibiotice concomitent! Dumnezeule, mi se pare mult!!

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cum arata antibiograma ? Sunt multe antibiotice la acre este rezistenta ? Este din spital cumva luata amarastenia de Klebsiella ?

3 antibiotice ? [bang] administrate cum ? Mergi cu antibiograma si mai vorbeste cu un medic. Cauta si alta parere.

Roxana&Ruxandra

http://community.webshots.com/user/aquariusrpro

Antibiograma :

Norfloxacin-28mm-sensibil

Ciprofloxacin 29mm-sensibil

Acid nalidixic-0mm-rezistent

Cefuroxim 10mm-rezistent

Amoxicilina-0mm-rezistent

Ofloxacin-30mm-sensibil

Cloramfenicol-20mm-sensibil

Gentamicina-5mm-rezistent

Biseptol-18mm-intermediar sensibil

Doctora mi-a sugerat sa refac analizele, si voi incerca maine la medicover! Primele le-am facut la Puls-era aproape de mine! Am nevoie de al doilea rezultat urgent pentru a incepe tratamentul

stau in Doamna Ghica!

Am incercat sa-i colectez urina astazi, dar nu am reusit!

O sa incerc maine dimineata si voi incerca sa-i fac analizele la un alt laborator! sincer, nu am dormit toata noaptea si imi este frica si de efectul antibioticelor asupra bebeului!

Rony draga, primul sfat: incearca cat de cat sa nu intri in panica. Sfatul 2: maine dimineata inainte de ai recolta urina, fa-i ff bine toaleta locala cu apa si sapun, pt a evita contaminarea cu flora anala; altfel, iti va iesi la urocultura cine stie ce minune. De asemenea, sa te speli si tu bine pe maini si sa incerci sa nu atingi de nimic vasul steril in care ii vei recolta urina. Oricum, chestia ca trebuie sa ii faci tratament antibiotic SIMULTAN cu 3 antibiotice este o absurditate pt o infectie urinara necomplicata. Se obisnuieste sa se faca cu 2 simultan, dar numai in anumite tipuri de infectii si cu anumiti germeni. Oricum, din antibiograma pe care o ai nici nu ai avea de unde sa ii faci cu 3 antibiotice, chiar daca ai vrea: 3 dintre cele la care germenele este sensibil fac parte din aceeasi clasa de antibiotice si deci nu se asociaza, iar cloramfenicolul nu se da in infectii urinare (ci, in prezent, practic numai in anumite forme de meningite), si nu se da la copii atat de mici (risc de afectare a maduvei osoase). Asa ca bafta, repeta-i urocultura si daca iese tot pozitiva, sfatul meu sa te adresezi pt tratament unui medic pediatru cu experienta in tratamentul infectiilor urinare la copii.

Andra,[mamica]de printesa [fetita](15.11.2004)

Buna,

Imi pare rau pentru problemele fetitei tale. Sunt mai multe discutii pe aceasta tema,infectii urinare cu Klebsiella, E-coli, Proteus etc. Da cautare pe site si vedea toate mesajele.Pe mine personal m-au ajutat foarte mult experientele si sfaturile celorlalte mamici patite carora si acum le multumesc.

Eu te sfatuiesc sa refaci urocultura la Institutul Cantacuzino. Alexandra a avut o infectie urinara cu e-coli si in disperare de cauza i-am administrat Uricol iar conform antibiogramei gentamicina injectabil de 2 ori pe zi timp de 10 zile degeaba pt. ca dupa tratament infectia era inca prezenta.Doar i s-a ameliorat starea proasta pe care o avea ,febra ,urinat des cu usturimi .Am inceput sa ma interesez pe internet despre acest microb iar dupa ce am citit tot ce se putea citi am ales tratamentul care mi s-a parut mie ca ar fi cel mai bun. Doctorita ei oricum ar fi mers mai departe pe tratament cu antibiotice dar eu nu am tinut cont de parerea ei si i-am administrat autovaccinul preparat de ei la Cantacuzino iar de atunci nu am mai avut probleme .Este adevarat ca fetita ta este mult mai mica decat a mea si nu stiu daca pentru copii asa mici se poate administra autovaccin dar merita sa te interesezi .

Noi si acum dupa 1 an de zile refacem urocultura la 2 luni iar daca va mai revenii acest microb am de gand sa ii administrez Urovaxom timp de 3 luni de zile.

Este doar un sfat personal dar sunt sigura ca iti vor mai scrie si alte mamici patite .

Nu ne-ai spus daca fetita ta are vreun simptom .

Va pupam si va dorim multa sanatate.[pup]

Diana & [copil]Alexandra

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...