Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

inginere chimiste, chimiste?

Recommended Posts

Sunt pe forum? Haideti sa ne adunam si sa povestim despre facultaile/scolile absolvite, de ce am ales aceasta profesie si ce anume lucram.

Eu am terminat Fac. de Chimie din Cluj Napoca in anul 1994, sectia TSO(tehnologia substantelor organice) dar nu lucrez in domeniu. Motivul-n-am gasit in orasul in care locuiesc nimic. Asa ca m-am reprofilat in industria textila si am cam uitat de chimie-spre parerea mea de rau pentru ca imi placea si visam sa lucrez intr-un laborator. Insa in cercetarea de la noi nu as vrea, am o fosta colega care lucreaza in cercetare si solutia? Pleaca in canada!

Ei cam atat despre mine, astept sa incingem putin discutiile!

listutza chimistelor/chimistilor:

mihaela_sid="red">-chimie organicaid="orange">, 1994, Cluj Napocaid="maroon">

Violetikid="red">-chimie alimentaraid="orange">

Mishulinaid="red">-Chimie-Fizicaid="orange">, 2002, Bucurestiid="maroon">

Elenaid="red">-chimie anorganicaid="orange">, 1991, Bucurestiid="maroon">

mateid="red">-macro(polimeri)id="orange">, 1998, Bucurestiid="maroon">

annie_xtremeid="red">-Tehnologia Compusilor Macromoleculariid="orange">, Iasiid="maroon">-studenta

crig72id="red">-Macroid="orange">, 1995, Iasiid="maroon">

cornelianeliid="red">-prelucrarea petrolului si petrochimieid="orange">, 2002, Constantaid="maroon">

tata lu Tomaid="blue">- Macroid="orange">, 1993, Bucuresti id="maroon">

tzuchiid="red">- Chimie-Fizicaid="orange">, Bucurestiid="maroon">

Floare de coltid="red">-Chimie generalaid="orange">, 1995, Bucurestiid="maroon">

spic de grauid="red">-Chimie-Fizicaid="orange">, 1998, Bucurestiid="maroon">

CristinaTid="red">-Silicatiid="orange">, 1994, Bucurestiid="maroon">

ruxijid="red">-chimie anorganicaid="orange">, 1995, Bucurestiid="maroon">

anaemiid="red">-biochimieid="orange">, studenta

angyjuid="red">-CF3id="orange">, 1991; 1997, Chimie-Fizicaid="orange">, Cluj Napoca id="maroon">

Llauraid="red">-Biochimie tehnologicaid="orange">, 1995

ellenid="red">-TLMAC(tehnici de laborator si monitorizare asistate de calc.)id="orange">, 2000, Bucurestiid="maroon">

madalinadid="red">-chimie organicaid="orange">, 1996, Bucurestiid="maroon">

aimeid="red">-chimie organicaid="orange">, 1995, Iasiid="maroon">

Mihaela

[zana]Dianaid="red"> si [copil]Silviaid="red">

Tudorel are nevoie de mama lui!id="green">

Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul! id="green">

bebelusi august-septembrie 2003

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 74
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Mi se pare interesanta ideea,sa ne cunoastem intre noi ,cei din "bransa"!

Eu am terminat Facultatea de Chimie din cadrul Universitatii Bucuresti,o sectie cu dubla specializare, Chimie si Fizica.Lucrez in invatamant (sectorul particular)dar ocup o pozitie ingrata si sufar pentru ca si visul mau din totdeauna a fost sa lucrez intr-un laborator! Recunosc ca nu chimia e "pasiunea vietii mele",ci biologia, dar eu sunt un fel de "unde dai si unde crapa"[:D]

Primii 2 ani de facultate i-am facut in Ploiesti,orasul "aurului negru" si credeam ca "tot ce zboara se mananca",iar acum platesc scump naivitatea de atunci...

M-as reprofila oricand(sunt atatea alte lucruri pe care as putea sa le fac cu placere...)numai sa se iveasca ocazia!

Pupice,M ![pup]

[hopsieu] Hop si eu !!

Am terminat in Bucuresti Chimia Industriala (sectia anorganica) in ´91. De atunci am lucrat numai in cercetare, in specializarea electrochimie..pe vremea cand eram in Romania am lucrat la Institutul de Chimie Fizica, dar erau niste conditii jalnice :(( si dupa cate am inteles nici acum nu este mai bine....erau zile cand nu aveam apa, apoi iarna era un frig in laborator ca nici manusile nu-ti venea sa le scoti din mina cand intrai acolo (institutul nu platise caldura si d-aia radetu´ ne taiase caldura).

Aici lucrez tot in electrochimie, dar e electrochimie organica si eu cu organica nu m-am impacat niciodata prea bine....in laborator te izbesc numai mirosuri d-alea puturoase[bang] si apoi cand mai vaz pe toate borcanele semnul ala de FOARTE TOXIC si tot felul de "warning"-uri ca substantele sunt cancerigene[V] ma intreb ce naiba caut eu acolo.... dupa ce termin doctoratu´ asta (daca o sa-l termin), sper sa gasesc un servici care sa n-aiba prea mare legatura cu chimia organica !!

[grup]

Ce mistooo,Mihaela te pup pentru subiect.Am terminat Chimie Industriala in Bucuresti in 1998,sectia Macro(Polimeri) si aici lucrez in domeniul lacurilor si vopselelor deci pe profil...A,am mai facut si un master in 2000 dar la silicati ca am vrut sa fac si altceva.

Daca mai sint fete care au terminat Chimie Ind in Bucuresti mi-ar place sa mai ne amintim de profesori si de facultatea noastra draga din Polizu...

Aaa,am uitat sa spun de ce am ales chimia...Pentru ca intotdeauna m-au atras stiintele exacte,chimia,fizica ,matematica,decat o ora de romana la liceu preferam 2 de mate...

Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)

Hey, uite ca ne-am adunat cateva...vad ca suntem absolvente de prin orase diferite, specialitati diferite...

Violetika, acceptam daca doresti tu, cum sa nu! Unde ai terminat, la Galati? Eu voiam sa fac industrie alimentara, insa era numai la Galati pe vremea mea si era tare departe...drumul nasol, trebuia schimbat trenul in miez de noapte si mi-a fost urat. Acum regret oarecum, pentru ca se gaseste altfel de lucru in industira alimentara.

Mishulina, si visul meu asta era: laboratorul. Insa am ajuns sa verific cusaturi si tricoturi [bang]. Deh, ce sa fac? M-am adaptat situatiei din tara. Lohn-ul sa traiasca!

Uite Elena lucreaza cam ce visam eu, dar nu-i place![:D]

Si mate la fel, dar tie iti place sa inteleg? Cred ca eltceva in strainatate decat in Ro intr-o fabrica chimica, nu?

Va pup, mai povestim!

Mihaela

Nici eu nu m-am "pupat" prea bine cu Organica(desi am dat de vreo 2 ori la Medicina si a trebuit s-o invat),eu sunt anorganician prin formare,am lucrat la diploma pe Combinatii Complexe cu liganzi organici,ca-i la moda...

Macropolimeri? Lacuri si vopsele? Wow,ce frumos,ce mi-ar place si mie! Orice,numai sa fie munca de laborator ca in invatamant iti tocesti nervii si corzile vocale DEGEABA!!

Am o prietena care-si da Masteratul in vara asta in Materiale compozite si biocompatibile la Politehnica si vreau sa incerc si eu ca m-am uitat pe cursuri si sunt minunate! Eu in invatamant o sa mor cu chimia "de gat"[bang],copii nu mai sunt interesati,se orienteaza pe chestii mai practice,folositoare in afaceri!

Pacat ca suntem din locuri si cu specialitati atat de diferite si nu avem in comun colegi sau profesori...

Pupice multe[pup] si in lant (ramificat,"nesaturat")![:D]

[flo]

Salut

Eu is viitoare inginera chimista, specializarea Tehnologia Compusilor Macromoleculari. Am dat la facultatea asta ca imi doream mult sa fac chimia produselor cosmetice (abia se infiintase la noi Societatea Romana a Chimistilor Cosmetologi ) Vise spulberate ce sa zic.

Acuma nici nu stiu dak o sa am loc de munca pe undeva daca nu imi gasesc o bursa in strainatate.

Asha cam depresiv primul meu mesaj, dar promit sa imi revin [:D]

A.

Las-o bah, ca merge asha - ne-am obisnuit cu ea!

Protestez impotriva incurajarii lipsei de respect fatza de limba romana id="red">id="size1">

Jazz marishor

quote:Originally posted by mihaela_s

[si mate la fel, dar tie iti place sa inteleg? Cred ca eltceva in strainatate decat in Ro intr-o fabrica chimica, nu?

Va pup, mai povestim!

Mihaela

id="quote">id="quote">

Pai imi place ce fac,am lucrat si in Romania trei ani juma' intr-o fabricuta de vopsele si am plecat de acolo bolnava,protectia muncii nema,aici este alta mancare de peste,astia pun protectia muncii pe primul plan,is nebuni cu asta da' e bine,ca in domeniul asta in care se lucreaza cu solventi dintre cei mai agresivi asa si trebuie.

Annieid="blue">cred ca macro este cea mai de viitor ramura a chimiei,eu zic sa nu-ti faci probleme ce vei face cand termini,oricum locul tau este la o universitate in vest...

Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)

Asa e, banuiam eu-de asta am si intrebat- ca alta mancare de peste e sa lucrezi in vest sau in sud [:D] intr-o fabrica chimica. Eu am lucrat ca inginer chimist timp de 5 ani la Agentia de Protectia Mediului si stiu ce inseamna industria chimica (si nu numai) la noi in tara, in ce mediu toxic se lucreaza si in ce mediu toxic traim. Astia 5 ani au fost singurii in care am lucrat pe post de inginer chimist dar nu prea avea mare legatura cu chimia. Daca salariile ar fi fost mai bune zau ca as fi ramas, era o munca interesanta si probabil ca pe an ce trece tot mai importanta.

Annie, dar de ce vise spulberate? exista industria cosmeticelor si la noi, sau a ramas tot de domeniul "pilelor"-stiu cum se intra pe un post acum 10 ani la Farmec in Cluj...?

Mihaela

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...