Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cum il fac sa manance singur?

Recommended Posts

Luna viitoare Liviu face 3 ani si nu stiu de ce dar am senzatia ca mutli copii de varsta lui, daca nu aproape toti, sunt in stare sa manance singuri. E firesc, ca doar nu au avut o mamica disperata ca mine care de frica sa nu faca mizerie in sufragerie, nu l-a lasat pe bb la momentul potrivit sa ia initiativa. Asa ca acum trag ponoasele. Intrebarea e, cum ar fi mai bine sa procedez acum ca sa il fac sa manance singur? Oare mai e cineva ca in situatia noastra? Bineinteles copilul e obisnuit sa ii dau eu sa manance si nu concepe sa pape singur, ca nu poate, ca se murdareste si tot asa. Cu furculitza sau mana mananca. Mancaruri gen piure, poate sa manance cu lingurita, uneori o face, dar nu ia mai mult de 3-4 lingurite ca apoi se enerveaza. De ciorba nici nu se discuta, ii curge pe el si nu suporta ca se murdareste. Nici o picatura de apa sa nu simta pe obraz ca e disperat. Si eu pe langa el ca nu vad nici o solutie de a iesi din asta.

- Sa il las nemancat si apoi sa il las sa se descurce cu urletele de rigoare?

- Sa ii promit una alta si daca vad ca se straduieste si mananca sa ii dau ce i-am promis?

Chiar nu stiu ce metoda sa adopt ca nu merge cu dusul cu zaharelul adica povestit cate in luna si in stele ca el daca nu ii dau eu, nu mai mananca si gata.

mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002)

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Lucia ce sa zic, destul de grea problema, dar cred ca daca il lasi pe el sa ia initiativa poate o sa mearga, lasa-l sa murdareasca totul prin jur, numai sa incerce...eu zic totusi ca ccc curiozitatea atat de specifica copiilor o sa-l faca sa incerce sa-si bage linguritza in mancare chiar in cele pe care nu le-a mai incercat.

Numai bine,

Lena si [bibe] Freya

Lucia, nu prea stiu ce sa-ti zic, io l-am lasat pe Bogdanelu de pe la 9-10 luni sa manince singur, kiar si supa likida, cu mushama intinsa sub scaun si barbitza de plastic rigid cu scobitura, asta voiam de fapt sa-tzi zic, cauta o barbitza de genul asta, asa macar ii aratzi ca mincarea nu mai cade pe jos, ca sa prinda incredere in el. Un concurs n-ar merge, care termina primu de mincat primeste ceva? Zic si io...

Oricum, multa bafta!

P.S aveam 6 ani, si bunica imi dadea sa maninc cc cu linguritza de cafea, aia cu coada lunga, "ca io nu maninc bine singura", si-mi indesa pe git ca la curcan [:D]

Iren dubla mamicaid="red">[zana] Bogdanelu nazdravanuid="blue"> [aerob] si Julia zbintuitaid="purple">[majoreta]

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.id="purple">

Cand va asezati voi la masa puneti-l si pe el cu voi chiar daca uneori nu coincide cu orarul lui de masa poate vazand la voi ca fiecare mananca singur din farfuria lui se va obisnui cu timpul si desigur poti sa-i pui si lui 2-3 linguri din ce mancati voi ca nu se intampla nimic daca el a mancat mai devreme.Nu stiu,zic si eu incearca si asa poate cine stie da rezultate.Succes!

andreeat

Of-of!

Mihaita are 4 ani jumate si nici acum nu maninca supa singur. Nu suporta sa se murdareasca. Nu a suportat niciodata. Nu se poate vedea murdar nici macar la joaca, la nisip.

Problema este de fapt ca il deranjeaza ca se murdareste si poate ca asa este si copilul tau. In momentul in care cade o picatura de supa pe linga, pe masa sau pe el inceteaza sa mai manince cu mina lui. La mincarurile mai consistente s-a specializat deja si nu se murdareste deloc.

Eu am avut rabdare si l-am provocat sa manince cu mina lui, chiar si 2-3 lingurite si apoi am continuat eu.

Se va rezolva si problema voastra, sunt convinsa, dar probabil ca mai tirziu putin. Si sper sa se rezolve si problema mea, cu supele.

Succes.

Cu drag, Mihaita si mami Mihaela.[pup]

La noi a functionat metoda asezatului cu noi la masa. Este tare incantat sa stea impreuna cu noi si sa incerce sa manance singurel. Bineinteles ca la aproape 2 ani nu ii iese perfect, si el se opreste cand se murdareste si imi arata sa il sterg, dar perseveram. Mananca cat reuseste singur si apoi continui sa ii dau eu pana isi termina masa.

Trecerea insa sa o faci treptat, pana se va obisnui si o va face de placere.

Va multumesc tuturor ca ati incercat ceva sfaturi, iar acum sa va raspund pe rand:

lena tocmai asta e marea problema, ca faza cu initiativa a trecut .S-a manifestat in jurul varstei de 10-12 luni si incet incet a disparut. Nu am profitat la timp, acum e prea tarziu.El refuza sa manance singur si nu suporta sa se murdareasca. Acum daca asi vedea ca are initiativa si ca face mizerie l-asi lasa cu mare placere, dar nu vrea el in ruptul capului si nu ii place sa faca mizerie si sa fie murdar.

iren asa trebuia sa procedez si eu la momentul potrivit. O sa incerc ideea cu concursul.

andreea_tx asa procedam. De cele mai multe ori mananca cu noi la masa. Insa sunt rare fazele cand are chef sa manance singur. Si dupa 2-3 lingurite zice ca nu mai vrea si ca sa ii dau eu.

mmi se pare ca in privinta asta copilasii nostri seamana. Oare si tu ai facut aceeasi greseala? L-ai curatat, mic fiind la fiecare murdarire si nu l-ai lasat sa isi puna piureul pe fatza si in cap ca ai preferat sa ii dai tu sa manance?

Aalina se pare ca voi sunteti pe drumul cel bun.

filofteia cred ca asta este o a doua greseala pe care unele mamici o fac. Graba.Ca sa manance copilul mai repde sa nu stam cu orele dupa el, si ca sa fim in acelasi timp si sigure ca va manca daca nu tot macar suficient sa se sature, ii taiem initiativa si ii dam noi iar apoi uite ce patzim.

Si da, ai dreptate, cred ca la gradinita se va invatza, insa eu de aceea ma stresez ca vreau sa stie deja sa manance singur cand va merge la gradinita.

Fetelor, azi insa mi-a mai venit o idee care a mers cu succes!

Dupa masa, i-am pus cutiutza cu budinca in fatza, preferata lui si i-am spus ca nu pot sa ii dau eu ca am putina treaba in bucatarie si l-am lasat sa se descurce. A venit incantat la mine cu cutia goala, ca a reusit sa pape tot. Cred ca inca putine trucuri de acest gen si o sa o luam si noi pe drumul cel bun.

Nici DAvid nu papa singur...pt ca nu am eu rabdare...nu prea ii place ingeneral sa manance si il indop si io ca pe curacan...prefer asa decat sa ia el 2-3 lingurite si sa le lase balta!!!

Oricum la inceput il las sa manance el singur pana se plictiseste si abia apoi incep eu cu indopatu!!!

PB este ca la felul 2 nu mananca decat de ii place, adica de ex daca are carfoi prajiti se indoapa cu ei pana nu mai poate...sau pilaf cu carnita, nu pune gura pe pilaf!!!!

DAr eu nu ma ingrijorez, pana se va insura mai este...si ce daca ii dau eu sa manance???? LAs ca o sa vina si vremea cand va manca singur ca nu e competitie nicaieri!!!! La gradinita nu va avea de ales...asa ca...

"O coardã prea întinsã se rupe, o coardã prea slabã nu vibreazã aºa cum trebuie. ."

Sinzi [avion]si David[marinar]id="Georgia">

David pe tractoras id="size3">id="red">id="Book Antiqua">

Asa am zis si eu Sanzi, pana acum. Insa imi imaginez scena sa zicem ca ar fi la gradi si i-ar vedea pe ceilalti copii cat de bine se descurca si papa singuri si l-ar apuca niste istericale de nu iti vine sa crezi daca s-ar murdari sau nu s-ar descurca si el la fel ca ceilalti. Mai bine imi bat eu capul cu el acum.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...