Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

necivilizat?! needucat?! nesimtit?!

Recommended Posts

ieri am patit o chestie care m-a scos din pepeni... o sa va povestesc imediat, mai ales ca fiind atat de enervata, am continuat sa ma gandesc si sa caut explicatii! din pacate, chiar daca le-am gasit sau sunt sigura ca ma veti ajuta si voi cu parerile voastre, totul e in zadar! ma gandesc doar ca, daca noi, cei care suntem acum parinti de copii incercam sa fim atenti la astfel de aspecte, sa ii educam in spiritul rspectului pentru ceilalti, pt ca respectandu-i pe altii te respecti pe tine insuti, nu-i asa???

asadar, ieri dupa-amiaza ies afara cu cei doi baieti, la locul de joaca de langa bloc. este un loc amenajat special de primarie, au adus nisip, leagane, scara pisicii, topogan, balansoare si invartitoare - e drept ca pe unele din ele stau cate 5-6 adolescenti seara, la o bere si-o tigara, asa ca cel putin de vreo 2-3 ori pe an trebuie reparate sau inlocuite, dar nu despre asta doream sa povestesc. locul de joaca este ingradit, si tot aici in interior se gaseste si o bara. asta ma aduce exact la problema pe care am avut-o ieri: doi barbati in floarea varstei au venit cu un covor pe umar, batator, matura, perie si toate accesoriile pt o curatare eficienta a covoarelor... au urcat frumusel numitul covor pe bara pe care pana cu vreo cateva minute inainte o folosisera cativa baietei ca poarta de fotbal, si au purces la treaba!!! [neand][neand][bang][bang][bang]

erau la joaca cred vreo 10-20 de copilasi mici, pana in 3 ani, si alti cativa mai maricei, toti cei mici cu cate un parinte sau bunic langa ei. si cand eu am simtit ca iau foc [drac] si m-am dus sa le spun vreo doua, dar jur ca am vorbit frumos, [blabla] totusi, se uitau toti la mine ca la urs, nimeni n-a zis absolut nimic! ca si cum gaseau situatia perfect normala, desi bara pt batut covoarele era vizibila la doar 20-30 m mai incolo!!! dar de ce sa faca saracutzii cativa pasi in plus?! mai bine intoxicau copilasii!

in fine, mustrarea mea nu a avut nici un efect, decat ca eu am fost si mai nervoasa, tot ei cu gura mare, ca 'doamna, daca nu va convine, plecati, ca eu is mai destept si daca vreau sa pun covoru' aici, asa fac!!!'

in final, m-am intors frumusel si am luat copiii, ne-am dus la plimbare sa scap de poluarea lor. dar ma intreb, de ce nu putem fi si noi civilizati??? daca totusi cei de la primarie au dat semn ca incep sa se gandeasca la copii, au amenajat locuri de joaca, de ce trebuie ca acesti copii sa plece sa se plimbe printre masini, pt ca la respectivul loc de joaca au altii treburi mai importante?!

stiu ca atata vreme cat nu au fost educati de mici, nu am ce sa le cer, dar macar putem sa incercam cu totii sa ii aducem pe calea cea buna... dar din pacate cred ca am eu vreun defect de m-a deranjat chestia asta, cum ziceam ceilalti nu numai ca n-au zis nimic, dar au ramas cu copii la joaca chiar acolo, in norul de praf din covor...

si ca sa fiu putin off-topic (desi eu sunt autoarea, deci am voie[:D]) : mai credeti ca in secolul XXI, cand nu cred ca mai sunt oameni la oras sa nu aiba aspiratoare de praf (mai ales de cand cu creditele astea 'fara avans, fara giranti'... [;)]) se mai bat covoarele prin vreo tara civilizata??? ca in Ro, daca nu-l bati bine de vreo 4 ori pe an, plus scosul 'legendar' "la zapada" ... inseamna ca degeaba ai covor persan in casa, nu??? id="purple">

anamaria, mami lui Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze: http://photos.yahoo.com/mirmirion

http://community.webshots.com/user/miremirion

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...