Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

contractzii la 8 saptamani

Recommended Posts

hello...

eu am nishte contractzii, ca nishte dureri de ovare, sau ca la ciclu, de 1 saptamana, nu f puternice, doar cand merg pe jos sau urc scari, shi mi se pare cam devreme pt 8 sapt cat am eu.

am fost la doctor shi bb e-n regula, nu s-a desprins, ii bate inimioara, iar scurgeri nu am.

nu shtiu ce sa cred, e-n regula, e normal sa ma tzina de atata timp?

multzumesc ca m-atzi ascultat

xandra

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Buna Xandra28,id="green">

Ce ai tu nu sunt contractii sunt dureri normale pentru perioada asta,pentru ca corpul tau incearca sa se acomodeze cu "corpuletzul" din tine.

Contractiile se manifesta prin intarirea uterului (ti se face burtica beton) si sunt nedureroase.Iti urez sa nu ai (desi am auzit multe femei care au).

O sarcina usoara si un bebe sanatos !

Cocoloasha,mamica de cocolosh 24+[copil]

Cocoloasha, contractiile nedureroase de care vorbesti nu le au doar unele mamici, ci toate mamicile (sau ar trebui sa le aiba...). Se numesc contractii Braxton-Hicks, apar prin sapt 27-28, pot fi declansate prin palparea abdomenului, frecventa lor zilnica creste pe masura ce sarcina se apropie de termen si sunt absolut benigne; este semn ca uterul se pregateste pt nastere. Daca nu apar sau sunt rare atunci e bai, este posibil la nastere travaliul sa nu avanseze asa cum ar trebui. Durerile pe care le acuzi tu, xandra sunt normale, uterul se adapteaza noului locatar[:D]; daca insa sunt prea suparatoare pt tine, poti lua fara grija no-spa, nu dauneaza cu nimic.

Andra,[mamica]de printesa [fetita](15.11.2004)

Si eu tot in 8 saptamani sunt si am dureri de burtica (marisoare dar nu crunte).

A inceput sa mi se intareasca burtica si sa si creasca.

Si eu m-am speriat un pic de dureri si nu stiam ce sa fac.

Va pup si multumim pt sfaturile pe care ni le dati

Andu se marita cu cel mai bun.

Kittycatid="green">,nu vreau sa te contrazic,dar eu am avut primele contractii Braxton-Hicks la 18 saptamani si diagnosticul a fost "amenintare de avort".

Eu vroiam sa spun ca nu sunt normale pana la 27-28 saptamani si daca apar sa mearga la doctor.

Cocoloasha,mamica de cocolosh 24+[copil]

contractiile nedureroase sunt inofensive atata timp cat nu deapasesc 7-10 sec ca durata si 3-4 ca numar intr-o ora (in medie). apar de regula dupa saptamana 24 si se numesc Braxton-Hicks. daca dureaza mai mult, se indesesc sau devin dureroase, mergeti la medic.

asta mi-a spus medicul cand am fost internata in spital, contractiile mele durau ore si chiar daca nu erau dureroase, puteau deveni un pericol pentru bb

[gravi]26+

Xandra, fetele au dreptate, tu nu ai contractii. sunt dureri normale de intindere a uterului, vor continua pina in trimestrul II. mai ales daca doctorul te-a asigurat ca nu e vreo problema.

contractiile Braxton-Hicks apar intre saptaminile 18-24 si nu stun periculoase.

sarcina usoara!

Roxana si Patrick (29.07.2004)

fetelor... inca o intrebare... aceste contractzii, sau intinderi, cat tb sa dureze, ca deja am vreo 10 zile... daca stau cumintzica pe scaun sau in pat, n-am, dar daca urc sau cobor, ma apuca din nou... shi mi se pare ca deja a trecut destul timp shi ar fi trebuit sa ma lase... nu?

Draga Xandra si nu numai,

nu o lua neaparat ca pe un sfat, insa este ceea ce as face eu...si nu neaparat referitor la acest subiect, ci in general..

de cate ori ti se pare ca ceva este in neregula pe perioada sarcinii, pentru linistea ta sufleteasca, primul pe care ar trebui sa-l 'soliciti' este [medic] tau, asta mai ales daca esti la prima experienta de [gravi]

sigur ca aici, pe DC, poti primi o gramada de sfaturi mai mult sau mai putin avizate, dar numai DOCTORUL si eventual un control te pot asigura ca totul este ok.

in primul trimestru e bine sa fii foarte atenta la tot ce simti si sa comunici cu ginecologul tau!

si cum spuneam: primul tre sa fie medicul, iar al doilea: NOI[:D], fetele cu care stai de vorba aici si care iti doresc numai bine![flo]

[pup]

ioana

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...