Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Nu vrea mancare, ce-i fac??

Recommended Posts

De vreo 3 saptamani Albert nu mai vrea sa manance mancare gatita, nici fructe...de fapt nu mananca mai nimic. Doar iaurt cu fructe mananca, pufuleti,pufarine,prostioare de-astea, mai mananca cate un pic de sandwici cu carnita, dar un pic. Nici cereale nu vrea, il mai pacalesc amestecate cu iaurt cu fructe. Nu stiu ce sa-i mai fac, nu pot sa-l fac sa manance cu nici un chip. Cand ma vede cu castronelul se pune pe plans si fuge , nici nu vrea sa guste macar.

Am sunat la doctorita , mi-a zis sa-i dau Sanasol I-am dat 10 zile, tot degeaba.

Intre timp i-au iesit 2 masele, acum ii mai iese una. Ma gandesc ca o fi si de la astea, dar atata timp??? Spuneti-mi. ati mai patit asa ceva, cat de mult dureaza perioada asta??? Isi mai revine?? Sincer, nu stiu ce sa-i mai fac. Nu e bolnav, nu are altceva, e vesel, foarte vioi, doar ca nu vrea sa manance iar pe mine ma streseaza rau. Nu stiu cu ce traieste.

Monicaid="Comic Sans MS">id="red"> [mamica] si [copil] ALBERT EDUARDid="Comic Sans MS">id="blue">

(19 ianuarie 2004 )

[foto] Album Albert

Bebelusi de ianuarie-februarie 2004

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Si eu cred ca e de la masele. Durerea si jena apar cu mai mult timp in urma aparitiei maselutei. Noi am patit-o asa cu Liviu pe la 4-5 luni, nu mai voia lapte si il pacaleam hranindu-l in somn. La 6 luni au aparut dintisorii si cred ca din cauza lor facea asa.

mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002)

In jurul varstei de 1 an nici fetitza mea nu manca mai nimic si muream de ciuda. Pana am intarcat-o ma mai consolam cu gandul ca din laptele meu isi mai ia o parte din vitamine si proteine. Dupa ce am intarcat-o singurul lapte pe care l-a vrut o perioada a fost Dorna si a inceput sa slabeasca: biberonul cu lapte+cereale, cateva linguritze de mancarica, biscuiti un strop de iaurt si iar lapte...

A durat cam 3 luni, timp in care ptr linistea mea i-am dat ceva vitamine dar fara efect vizibil.

Acum mananaca binisor, dar nu s-a mai ingrasat la loc: am avut un bb plin de cutulitze si acum am o fetita numai bine:nici grasa nici slaba.

Corina si bb Ilinca 01.03.2003

Ilinca mea

• 2 weeks later...

e posibil sa fie de la dinti,dar e la fel de probabil sa fie doar o toana.Crede-ma,am experienta.Al meu copil a mancat in general extraordinar de bine ,dar a avut 3 faze majore in care parca traieste cu suc si aer.

Iti inteleg grija..cand nu mananca o zi,doua ,trei..o saptamana..deja te panichezi si te gandesti care e totusi explicatia,nu se poate sa nu-i fie foame in tot timpul asta!!La noi a trecut si de o luna,eram disperata..nu zic hop ca abia ce iesim din ultima faza care m-a terminat intr-adevar.Mai bine de o luna a tinut post drastic..ingrozitoare fazele astea.

Acum ca incepe iar sa manance pot sa vorbesc degajata de faze si toane ,dar cand refuza o zi doua sa manance..nu mai sunt deloc relaxata si nu ma pot baza pe gadul ca o sa manance el totusi!

Cum e cu greutatea?a slabit sau a ramas stabila??

inca nu ne-am revenit la normal pentru ca inca refuza fructele si legumele...cam o data pe saptamana reusesc sa.i dau un mar,atat!

Singura leguma pe care o consuma -rosiile,zilnic.

poate de-acum ca-l scot cu ceasurile afara o sa fie mai bine,la fel ca si pentru puiul tau!!

Este ceva obisnuit ca in jurul acestei varste sa fie o perioada in care copilul refuza aproape orice fel de mancare. La unii copii se observa, la altii nu. A nu se lua in tragic! Pentru linistea parintilor copiii primesc ceva vitamine dar moderat pentru ca dupa aceea vor fi probleme (copiii mananca foarte mult, devin obezi). De obicei, asa cum spunea o pediatra (buna) intr-o familie care are mancare in casa nu s-a vazut copil mort de foame!...

Dureaza de la o luna pana la cateva luni, uneori pana catre un an! Este varsta cand se formeaza gusturile, se modifica obiceiurile alimentare etc. Scoateti pufuletii, stick-urile snack-urile, carnea afumata, tocaturile din oras - sunt distrugatoare pentru organismul adult, daramite pentru un copil!!!

ai incercat sa ii dai rosii? La fel ca si la maica dulce, Alex papa in crize de post rosii. Si scoate-i pufuletii ca sa ii starneti foamea. Da-i baghete sau crochete din faina si masline (poti sa le faci si tu in casa).

Freia si [copil] Alexa

quote:Originally posted by cryssdany

Eu baietelului meu cand nu are pofta de mancare ii dau peritol.Ii face pofta de mancare si il linisteste.Intreaba medicul mai intai.

id="quote">id="quote">http://www.farmaline.ro/index.php?cid=1&pid=3892Peritol este in primul rand un calmant/sedativ. Cum sa dai la un copil mic, cu atata usurinta, asa ceva ?!Doar in caz de anorexie (anorexie nervoasã, anorexie idiopaticã)id="red">, si dupa stabilirea de catre un medic a diaognosticului.Pentru anda141: in primul rand incearca sa te relaxezi. Apoi renunta la pufuleti si alte prostii. Stati si jucati-va cat mai mult afara, la aer curat. Eventual fa o cura cu vitamine (Vidailin M). La noi a avut efect si Bonnisan picaturi (din acelea pt colici).Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...