gandacelu Publicat Aprilie 20, 2005 Raport Distribuie Publicat Aprilie 20, 2005 … si-a disperat parintii… la aproape 1 an se trezeste noaptea din ora in ora si urla din toti plamanii… parintii sunt terminati… vecinii asemenea… :) asta se intampla cam de cand a fost nascut… au crezut la inceput ca sunt colicele, apoi ca sunt dintisorii (care inca nu i-au iesit)… a fost intarcat cam acum o luna… dar comportamentul nu i s-a schimbat singura metoda de potolire este leganatul, cateodata suzeta, cateodata ii mai dau apa… dar nu au gasit ceva care sa functioneze « la sigur »… adica cateodata adoarme imediat, cateodata poate urla (si urla foarte tare!) si o ora… bineinteles, au fost la toti medicii posibili si imposibili (inclusiv la un homeopat foarte bun) – nici un rezultat ! copilul este sanatos… si nu reactioneaza la calmante ! mai are un frate mai mare de 2 ani jumate (deci diferenta intre ei este de 1 an jumate) care a avut un comportament asemenator cand era mic (deci ei sunt 2 baietei) e posibil sa fie si o incompatibilitate de rh intre mama-copil (pozitiv mama) ma mai gandesc ca e posibil sa fie acea reactie « inversa » la calmante, nu mai stiu cum se cheama, pe care o au unii oameni (in orice caz, copilul are acelasi comportament, indiferenta daca i se da sau nu ceva) nu stiu, m-am gandit ca pe forumul asta mare, e imposibil sa nu se mai fi confruntat cineva cu o problema asemanatoare… va rog, daca puteti sa dati niste raspunsuri cat mai convingatoare pentru acesti prieteni… ea, mamica, nu vrea sa ii dea fenobarbital… cunoasteti alt calmant ? sau, de ce nu fenobarbital ? copil face 1 an in mai, deci nu mai e nou-nascut… va multumesc din suflet ! multa sanatate tuturor ! mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004) ajutati-l pe mihaita!id="Book Antiqua">id="red"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sinzi_ana Postat Aprilie 20, 2005 Raport Distribuie Postat Aprilie 20, 2005 Sa nu fie o oboseala cronica...daca zici ca se trezeste din ora in ora, inseamna ca nu poate sa se odihneasca cum trebuie... Ce faceam eu cand David era foarte obosit si nu putea sa adoarma: 1. ori il plimbam pe afara cu caruciorul si il lasam sa isi faca somnul afara...(functiona) 2. il plimbam cu masina in scaunel si adormea.... DAvid asa este cand e obosit prea tare, se trezeste noaptea des, plange, nu prea are pofta de mancare, e nervos... Terapie de somn....asta e solutia mea...sa faci orice sa doarma cat mai mult... "O coardã prea întinsã se rupe, o coardã prea slabã nu vibreazã aºa cum trebuie. ." Sinzi [avion]si David[marinar]id="Georgia"> David pe malul marii primavara - noi id="size4">id="red">id="Book Antiqua"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Eliza5 Postat Aprilie 20, 2005 Raport Distribuie Postat Aprilie 20, 2005 Gandaceluleid="red">, pai asa face si Alex de vreo luna. Si singura metoda pe care am putut sa o aplic ca sa nu-mi ridic vecinii in cap a fost sa il iau cu mine in pat. Stiu ca nu e recomandabil, dar alte metode la mine nu au mers... [batcap] Eliza si [bibe] Alex (15 nov. 2004) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vlada Postat Aprilie 20, 2005 Raport Distribuie Postat Aprilie 20, 2005 Ceva asemanator am patit noi cu Vlad, numai ca el nu urla, ci doar nu dormea...vroia sa ne jucam,sa povestim, dar in special sa manance....eram epuizati si doctorii ne-au spus ca nu e nimic in neregula, pur si simplu asa e el, plin de energie... si daca vrem ,ii putem da Peritol sau Romergan, dar ca nu-i f indicat... Totul s-a terminat in momentul cand l-am intarcat ( din pacate am vazut ca la prietena ta n-a mers ) la 1,6 ani si acum nu mai avem nici o problema...dar tot plin de viata a ramas ! Andreea si Vlad Iubirea mea Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ana_Alx Postat Aprilie 20, 2005 Raport Distribuie Postat Aprilie 20, 2005 Daca nu au incercat metoda luatului in pat cu ei sa incerce.Zicea cineva ca nu prea e recomandabil.Parerea mea e ca orice e recomandabil ,numai sa faci sa ii fie bine copilului,si in ultima instanta cand ai epuizat tot ce se putea atunci sa recurgi la calmante.Sa aiba grija de asemenea la ce ii da sa manance seara: poate sa schimbe laptele,sau sa nu ii mai dea cereale seara(lu fiimea ii provoaca gazze daca ii dau seara,si nu imi mai doarme toata noaptea).Sau poate dimpotriva,daca nu ii da cereale sa ii dea ca poate ii e foame,si astea tin de foame.Deci asta e: sa aiba grija sa nu se oboseasca prea rau ziua,si sa aiba grija ce mananca seara.Insa m-as mira sa nu fi avut in vedere prietenii tai toate aceste aspecte,daca zici ca situatia e mai veche....Si fii-mea,care are un an si o saptamana,are nopti mai bune si nopti mai rele...de ex. azi noaptea ne-a zapacit.Insa ea nu tzipa,insa se frichineste si se foieste in continuu...Am ajuns la concluzia,cu ce am mai citit pe aici,ca asa sunt unii copii si o las in pace...mai facem cate o noapte alba,sau dormim doar 3,4 ore pe noapte.In alte nopti doarme neintoarsa....asta e....nu am ce sa ii mai fac.Doctorii au zis ca e bine,ca e sanatoasa.In rest...Sunt chestii de copii....asa fac unii..m-am resemnat. Ana Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Sabina Postat Aprilie 20, 2005 Raport Distribuie Postat Aprilie 20, 2005 Sofia a facut asa pana acu 10 zile.Are 2 ani si 7 luni.E perfect sanatoasa,desteapta, frumoasa, doar un pic prea iute. rabdare, rabdare rabdare,Muuulte plimbari seara mai ales.Atmosfera cat mai calma.In rest...nimic altceva. asta e.... Sabina si [hippi] Sofia Galagiaid="teal">id="Times New Roman">id="teal">id="Times New Roman"> Cele mai frumoase feteid="Comic Sans MS">id="violet">id="size1"> id="right"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alina023 Postat Aprilie 20, 2005 Raport Distribuie Postat Aprilie 20, 2005 Eu ii am pe vecinii mei in caeiasi situatie... Copilul are acum 3.5 ani si inca nu doarme linistit noaptea. Bietii parinti s-au resemnat si s-au obisnuit cu situatia. Acum li se pare pur si simplu normal. Tatal baietelului a marturisit ca exact in acelasi fel si-a chinuit si el parintii pana pe la 5 ani. Asa ca sunt cazuri in care nu ai ce sa faci...rabdare si tutun[hot] Salvati viata lui Mihaita! http://www.site.neogen.ro/mihaita.hogas Alina si puiul Luca Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Sabina Postat Aprilie 20, 2005 Raport Distribuie Postat Aprilie 20, 2005 a, da am uitat.Sora mea se mai scu;la si la 7 ani....nu din ora in ora, dar odata pe noapte.Sa nu-i mai dea nici un calmant, sa-l duca la munte mai bine, sa-l oboseasca in aer liber.Si sa incerce sa-l culce mai devreme, uneori trec copiii de ptagul deoboseala si dorm mai agitati. oricum, la sofia cu greu mergea vreuna din aceste metode....dar cea cu muntele/aer liber parca era cea mai buna... Sabina si [hippi] Sofia Galagiaid="teal">id="Times New Roman">id="teal">id="Times New Roman"> Cele mai frumoase feteid="Comic Sans MS">id="violet">id="size1"> id="right"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Freia Postat Aprilie 20, 2005 Raport Distribuie Postat Aprilie 20, 2005 la fel a fost si la noi pana la 8 luni. Muzica in timpul leganatului cam 1 ora o plimbam prin casa si aveam o stelutza care cand dupa noi, la culcare in pat ii lasam radioul deschis, poate sa ii puna o cutiutza muzicala, ti-o recomand pe numarul 3 e mai linistita si versurile chiar trag la somn. Baitza inainte de somn cu 30 de minute, caldutza, un masaj la picioare si pe spinare sa ii decontracteze muschii. Sa nu fie foarte infofolit. Fimea dormea 1 ora noaptea in patul ei si restul cu mine. Recomandabil sau nu ne odihnim amandoua acum decat 1 ora somn 2 urlete mai bine imporeuna in pat. Pana s-o marita o dau jos din patul meu. Daca doarme bine o mai pun noaptea in patul ei, stam in camera amandoua si e mai bine asa. Sa-i puna in camera un Salin pt curatzarea aerului, am descoperit ca doarme mai bine asa, si de catva timp chiar doarme pana la 3-4 ore la ea in pat pana ajunge iar la mine. Daca poate iesi seara cu el afara inainte de baie si mai bine, il nauceste aerul si adoarme mai bine. Ceai de fenicul sau tei ca ii linisteste, mancare usoara seara. Si un Tatal Nostru in fiecare seara si daca are in casa o iconitza sa o puna sub saltelutza patului la copil. Succes prietenei tale si rabdare. Freia si [copil] Alexa Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CristinaT Postat Aprilie 20, 2005 Raport Distribuie Postat Aprilie 20, 2005 quote:Initial creeata de gandacelu si-a disperat parintii… e posibil sa fie si o incompatibilitate de rh intre mama-copil (pozitiv mama) id="quote">id="quote"> nu cred ca este vreo legatura intre incopatibilitate si nesomn noaptea... 5 ani -14 februarie 2005 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.