Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

exista tratament pt protectia dintisorilor la 2 an

Recommended Posts

am tot citit in ultima vreme despre caria de biberon si , nu a fost greu, am reusit sa ma panichez.

gagalicea mea face luna viitoare 2 ani si consuma cu indarjire lichidele din biberon...nu ca nu ar sti din cana dar ii place biberonul si nu am reusit sa i-l scot.seara si dimineata, uneori si la amiaza bea lapte.

i-am dat dintotdeauna ceai neindulcit si lapte la fel dar bea sucuri de fructe care desi neindulcite contin zaharuri.nu mananca dulciuri decat,rar, de casa.totusi...

ieri m-am panicat cand i-am vazut o pata mica alba pe dintele din fata care am inteles ca s-ar putea transforma in carie...

mi-a spus o prietena ca a auzit ca ar exista tratamente pentru dintii de lapte de protectie a lor.nu stia ce anume!

nu e Zymafluor pe care eu nu i l-am dat, am avut retineri.

stiti cumva despre ce e vorba?

credeti ca ar fi tarziu sa incep cu Zymafluorul?credeti ca ar trebui sa nu-i mai dau lapte la culcare?

va pupa

o mama(dintotdeauna) panicoasa

cristiana si gagalicea Theodora Alexia(1 anisor si 10 luni)

http://photos.yahoo.com/thea_alexia

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Al meu si la 4 anisori bea laptele amestecat cu cereale cu biberonul dimineata si seara.I-am dat pana la 2 ani fluor-vigantolette iar Zymaflor abia de vreo doua luni ii dau ca tot asa aveam retineri dar tot pe forum am vazut ca o gramada de mamici il folosesc.In schimb m-a disperat cu spalatul pe dinti de 5-6 ori pe zi.

andreeat

la dintii de lapte nu prea se pot face multe,decat spalat pe dinti.Eu ii dau lui Marc zymaflour dar nu din convingere ci ca asa a zis medicul si sper ca poate face un bine.

Are niste dintisori superbi si sanatosi..si sper sa ramana asa.A avut de doua ori carii pe acelasi dintisor dar le-am plombat,in rest e totul ok.

la maselele definitive se poate aplica un tratament de sigilare,se "lacuiesc" practic.Eu o sa fac asta cu siguranta.

Sara are 2 ani si 8 luni si nu i-am dat niciodata fluor si nici n-am de gand sa-i dau. Atat timp cat se spala pe dinti, mananca fructe, legume, etc. ,bea lapte si Ca lactic din cand in cand totul e OK.

Americanii cica au demonstrat cat de nociv poate fi fluorul...si eu am vrut sa-i dau Zymaduo(fluor+vit.D3), dar mi-a trecut.. Un medic mi-a spus ca daca nu i-am dat pana acum sa nu-i mai dau, pt. ca ii fac mai mult rau..

Incearca sa-i dai sa bea cu paiul in loc de tetina( biberon) poate i se pare mai interesant..

Pa si pusy!@!

quote:Initial creeata de carrie

credeti ca ar fi tarziu sa incep cu Zymafluorul?credeti ca ar trebui sa nu-i mai dau lapte la culcare?

id="quote">id="quote">

Eu am inceput sa-i dau Zymafluor de la 2 ani si vreo 2-3 luni lui Bogdan, la insistentele medicilor stomatologi, deci daca vrei nu e tirziu inca.

La lapte nici nu se pune problema sa renunti, mai bine incearca sa-l determini sa renunte la biberon, ceea ce e destul de greu la unii bbi - iti spun din experienta proprie [:D]

Bogdan are 2,4 ani si tot cu bibe ii place sa bea cel mai mult. Am incercat si cu canite, pahare, cu pai - nimic. Bea o zi doua, cit e noutate, apoi revine la bibe.

[pup]

Karina [sofer] + Bogdanel [copil]

Ajutati-l pe Mihaita !id="Book Antiqua">id="red">

Chiar ieri am fost cu Teodora la primul control stomatologic.Medicul ne-a spus ca, pentru a pastra dintisorii sanatosi,trebuie sa respectam urmatoarele reguli:

- spalat pe dinti de cel putin doua ori pe zi (noi ii spalam de 3 ori pe zi si a zis ca e "sehr gut" [:)])

-folosirea unei paste de dinti care sa contina fluor (e total impotriva tabletelor gen Zymafluor)

-in nici un caz sa nu mai bea altceva decat apa inainte de a merge la culcare si dupa spalatul pe dinti

N-a pomenit nimic de folosirea biberonului.Oricum, Teodora a renuntat la el inainte sa implineasca un an.

Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele.id="purple">

Carrie id="red">eu ii dau la Alesio Zymafluor de la 1 luna(aprox) si e ok !

Chestia cu zymafluorul e controversata si parerile sunt impartite!Eu zic sa faci ce iti spune inima ta de mama!

Eu am lucrat la un cabinet stomatologic in Cluj si acolo am invatat niste chestii foarte utile:

1. Laptele dat seara nu se indulceste!

2. Daca e posibil ar fi bine ca dupa laptic sa se spele bebele pe dinti si sa nu mai pape altceva decat apa.

3. Biberonul sa se folosesca limitat(adica papa si gata, il scoti din gurita, nu-l lasa sa rontaie pe el pana se plictiseste).

4. Spalat pe dinti de 2 ori pe zi obligatoriu!

5. Sigilarea maselutelor noi(se aplica un lac cu pensulita si se polimerizeaza(intareste) cu lampa-cea cu lumina albastra)

6. Control periodic !

Daca mai vrei amanunte scrie-mi pe PM(sau intrebari- dc vrei pot sa-ti dau si adresa de la cab. unde am lucrat ca doctorita de acolo e super de treaba si lucreaza bine)

Pupici!id="green">

Ioana[olala]&[bibe] Alesio, bâzucu lu' mami si bebelacu lu' tati(08.10.2004)id="green">http://alesio.shorturl.com/

---------------------------------------------------------------------------

When life gives you lemons, make a juice!

Buna,mamicilor!Am si eu un baietel de 1 an si 6 luni si sunt la fei ca si voi ingrijorata in privinta dintilor!Problema este ca al meu copil nu bea absolut deloc apa!Numai lapte,sucuri de fructe de tot felul,iar in privinta spalatului pe dinti...se face dar,cu multa chinuiala!Voi cum v-ati pacalit copii cu spalatul?S-au cat de perfect reusiti s-o faceti? Astept sa-mi dati niste sfaturi ca nu stiu ce sa mai fac!Va pup pe toate[pup][pup][pup] Lory_k[mamica]lui [copil]Alin Cristian

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...