Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Vaccin antitetanos

Recommended Posts

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cred ca te protejeaza in cazul in care de la orice instrument chirurgical din metal exista riscul sa faci tetanos (si in cazul unei cezariene, si in cazul unei epiziotomii).

Nu stiu daca toti medicii recomanda asa ceva, pentru ca nu se face pe ultima suta de metri din cate am inteles, ci prin trimestrul II (parca).

Numai bine si nastere usoara,

Christina 2 in 1

Distribuie pe alte site-uri

Mie mi-a facut prima doza la 34 de saptamani si imi mai face una la 38. A doua nu e neaparat necesara, ca si o singura doza te protejeaza. Este un pic cam demodata treaba cu antitetanosul, dar mai bine previi decat tratezi...mai ales la conditiile din spitalele noastre. Este bine cred si ptr bb, ca trece imunitatea si la el. Dar nu este obligatoriu sa-l faci. se injecteaza in umar si nu doare deloc, raman urme.

Poze

Nu trebuie neaparat sa-l faci. Eu nu l-am facut la nici o nastere. Nu toti medicii il recomanda. E o treaba destul de invechita. Se facea pentru ca era posibil sa vii in contact cu instrumente vai de capul lor sau se putea intampla sa nu ajungi in spital sa nasti, sa te apuce pe camp pe undeva. Daca intentionezi sa nasti intr-un spital civilizat n-ai nevoie de el. Numai bine!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si [copil] Ioana (n. 23 martie 2005)

Eu am mari rezerve fata de acest vaccin...cand am fost gravida l-am facut prin luna 7/8 si am inceput sa ma simt fff rau[bang][bang], au inceput edemele, tensiune ff mare, stare gen. dezastru si sunt convinsa ca numai de la acel vaccin nenorocit. Prietena mea l-a facut in luna 8/9 si la doua zile a fost dusa in coma la spital, facuse ECLAMPSIE. M-am interesat si intradevar exista o legatura intre simptomele de mai sus si vaccin. Eu personal nu am de gand sa-l mai fac vreodata...[duel].

Alegerea va apartine, eu va doresc sarcina usoara si un bb frumos si sanatos!!

Pa si pusy![dual]

Exact asa este cum spune Roxana. Acum, nu mai are nici un rost sa se faca aceasta revaccinare (ca vaccinate impotriva tetanosului suntem toate...), cand altele sunt conditiile de nastere. La mine nu s-a pus niciodata problema in timpul sarcinii sa il fac si nici una dintre cunostintele mele nu l-au facut. Si nici pe bebe nu il ajuta cu absolut nimic pt ca oricum el este vaccinat incepand din luna a doua. Doar daca nasterea are loc in afara spitalului este vaccinat imediat de la nastere pt a nu face tetanos avand ca poarta de intrare bontul ombilical; altfel, sa fim seriosi, doar n-o sa umble prin tzarana la 1 luna ca sa isi contamineze vreo buba cu pamant sa faca tetanos.

Andra,[mamica]de printesa [fetita](15.11.2004)

Vaccinul anitetanos se face si bebelusilor de 2 luni.

Face parte din vaccinurile obligatorii!

La gravide se face pentru prevenirea infectiilor intraspitalicesti la mama si bebe.

La prima sarcina eu am facut vaccinul de doua ori,iar acum nu mai este nevoie sa-l fac deoarece am imunitate.

Reactie am avut doar la primul vaccin,durere locala ,dar a doua oara-la 1 luna diferenta,totul a fost OK.

id="blue">[flo]Cristina[gravi]Dumbo Jumbo si Mihneaid="teal">

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...