Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Urgent va rog am nevoie de un sfat!!!!!-HSG

Recommended Posts

Marti 26.04.2005 trebuie sa merg la spitalul Panait Sarbu sa fac HSG, sunt pacienta dr. Laura Dracea,voi merge in a 7 zi dupa menstruatie, atat mi s-a spus...sunt naucita deoarece nu stiu cum sa procedez.Acolo este o nebunie totala dimineata cu internari etc.

Mi s-a spus sa vin dimineata la ora 7 la cabinetul de combatere a sterilitatii si atat.

Va rog cine a mai facut aceasta investigatie sa ma ajute cu orice sfat...ma interneaza pt. o zi? cat se da la cel care face hsg, exista anestezie, doare rau(adica pleci pe picioare acasa sau imi trebuie insotitor)imi trebuie halat sau alte obiecte vestimentare???Intrebarile mele poate suna ciudat dar eu nu am mai fost in spital niciodata pana acum.

Va rog din suflet orice sfat imi va fii de mare ajutor!!!!

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Buna Rox,[hia]

eu am facut HSG (histerosalpinografie) in CLuj. Tot asa am fost in ziua 7 a CM..si ce pot sa-ti spun ca e ca o durere mai puternica la menstruatie. Prin procedura asta o sa vada daca ai trompele permeabile si daca e uterul ok. Pe mine nu m-au internat..toata treaba a durat cam 30 de min (cu tot cu injectia de dinainte) si am putut sa vin pe picioarele mele acasa, chiar daca a venit si sotul cu mine. Totusi este bine sa fi cu cineva, zic eu.

Eu cu atat de pot ajuta.

Bafta mare!

te[pup]

Cristinna

Am facut in noiembrie, tot acolo cu Moisa. Te duci, te schimbi in ce ai tu mai comod..nu conteaza..eu am avut un halat, intri in sala cam la 30 de min dupa ce ti-a dat 2 supozitoare ca sa nu te doara..totul dureaza citeva minute, in principu este suportabila, la mine asa a fost...o sa introduca o substanta de contrast sa vada trompele..iti citeste rezultatul imediat dupa..nu-ti fie teama, desi se face chipuriile cu internare, practic pleci aproape imediat dupa, nu iti trebuie nici un insotitor..ok?

Sa nu depunem armele si vom reusi! Cata

Roxrox... nu te speria ca nu e chiar asa de rau...

Sa le luam pe rand:

- trebue sa te duci cand/unde ti s-a spus cu buletinul si adeverinta de la servici( cu asigurarile de sanatate, spui ca vrei pt. spital si stiu ei ce sa iti dea), asta ca sa nu platesti

- se face internare pt. o zi, poti incerca sa vorbesti cu medicul tau daca nu vrei sa stai in spital

- sa ai la tine un halat, papuci si tampoane

- HSG nu se face cu anestezie, in ceea ce priveste durerea depinde de fiecare, pe mine m-a durut, desi trompele erau OK, atunci cand a introdus substanta de contrast, alte fete au simtit o durere asemanatoare cu cea de la menstruatie; oricum dureaza foarte putin (cateva minute)...

Dupa 1/2h eu am plecat acasa pe picioarele mele (mai exact la volan).

Era un subiect pe forum cu discutii despre HSG poate te ajuta moderatorii...

Multa bafta sa fie totul bine!

Lauras

Roxrox

Eu am facut HSG la privat. Totul a fost in sistem ambulator. Eu am platit cu chitanta. Am fost imbracata in hainele cu care am venit de pe strada. Cu vreo 10-15 minute inainte de HSG mi-au dat o injectie. Hsg a durat vreo 5 minute, cred. Pe mine m-a durut tare (mai tare ca la menstruatie) cand mi-a introdus substanta de contrast (desi trompele au iesit OK). Dupa hsg am mai stat pana a developat filmul si l-a interpretat dr.. Apoi am plecat impreuna cu sotul, dar nu era obligatoriu sa fiu insotita (mai mult de incurajare a fost cu mine). Am avut o sagerare de vreo doua zile dupa, dar nu am mai avut dureri, decat foarte slabe. Stai linistita, trece repede. [flo]

draga rox,

si eu fac HSG luni 25.01 si mie mi-a spus doctorul la fel ce ti-au raspuns celelalte fete (cum se face)

numai ca a omis de halat, tampoane, etc. nu mi-a spus sa ma pregatesc in nici un fel

dar cred ca voi lua in seama ce au spus fetele

sper sa vorbim luni si sa avem amandoua trompele OK

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...