Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

pseudomonas aeruginosa


Recommended Posts

O prietena care nu prea are acces la internet, dar care va cunoaste de la mine, ma roaga sa va intreb daca stiti ceva despre pseudomonas aeruginosa. Fetita ei Dorothea se imbolnavea destul de des, banuia ca este si un fond alergic pentru ca avea niste accese de tuse f. urate. i-a facut exudatul faringian si i-a iesit pseudomonas aeruginosa si la antibiograma sensibilitate la gentamicina. I-a facut tratamentul cu gentamicina, iar acum i-a repetat analizele si a iesit din nou pseudomonas. Doctorita a speriat-o rau si nu stie ce sa faca.

Poate sa ne lamureasca cineva ce ar fi de facut si cat de grava e situatia?

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Am cautat pe internet in paginile din Romania despre pseudomonas aeruginosa si nu am gasit ceva relevant. In engleza este un site dedicat acestuia.

Tot ce pot sa iti spun este ca din cate am citit in articolele pe care le-am gasit nu e bine deloc, acesta poate provoca meningita, fibroza chistica...

Eu zic ca prietena ta sa mearga cat mai repede la un alt doctor, poate intr-un oras mai mare sa nu fie ceva rau.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pe site-ul farmaline.ro am gasit urmatoarea informatie:

SER ANTIPIOCIANIC (pseudomonas aeruginosa) polivalent purificat si concentrat ,

serurui terapeutice

 

 

Prezentare: Este un ser antimicrobian terapeutic, preparat pe cal, prin imunizare cu 11 tulpini de Ps. aeruginosa apartinand unor serotipuri diferite (I, II, IV, V, VIII pentru serul pentavalent si III, VI, XIII, XV, XVI, pentru serul hexavalent), mai frecvent intalnite in infectiile umane din tara noastra. Se livreaza in fiole de 10 ml, continand minimum 150 U.A.I./ml, ambalate in cutii de carton ce contin 10 fiole. Continutul fiolelor este de culoare galbuie, fara depozit. Nu se vor utiliza fiole care prezinta o tulburare omogena, flocoane sau miros putred, ca si fiolele neetichetate, neimprimate sau cu fisuri. Determinarea tipului serologic al tulpinilor de Ps. aeruginosa izolate de la bolnavi se face de catre colectivul Pseudomonas din Institutul Cantacuzino. Prezervant: Martiolat de sodiu 1/10.000.

 

Mod de actiune: Prin continutul sau bogat in anticorpi specifici, asigura o protectie inalta fata de serotipurile omologe de Ps. aeruginosa, asociata deseori cu o protectie mai redusa fata de serotipurile heterologe. Gradul de protectie depinde de cantitatea de ser imun administrata (concentratia in unitati antiinfectioase - U.A.I., de momentul administrarii si de gravitatea infectiei. Serul antipiocianic polivalent permite supravietuirea si vindecarea in cazul administrarii unor doze mari de ser, in timpul cel mai scurt posibil de la declansarea infectiei. Aplicarea precoce a imunoterapiei combinate (ser imun + vaccin piocianic) in infectiile piocianice acute sau cronice produce o ameliorare imediata si o vindecare clinica si bacteriologica la 94% din bolnavi. Aplicarea tardiva sau incompleta a imunoterapiei specifice (ser imun + vaccin piocianic) la bolnavii cu infectii piocianice grave permite doar supravietuirea mai indelungata, dar nu si vindecarea bolnavilor.

 

Indicatii: in terapia tuturor formelor severe de infectie cu Ps. aeruginosa (septicemie, meningita, peritonita, infectii pleuropulmonare etc.), in infectiile trenante, cu tendinta la diseminare, precum si pentru prevenirea complicatiilor infectioase in cazul plagilor profunde sau la suprafata (arsuri) infectate cu Ps. aeruginosa rezistent la antibiotice. Seroterapia se asociaza cu vaccinoterapia antipiocianica si cu antibioterapia, ori de cate ori este posibil si tinand cont de urmatoarele recomandari: inainte de inocularea serului se stabileste serotipul tulpinii de Ps. aeruginosa izolata de la bolnav, pentru a se administra serul care contine anticorpii corespunzatori (serul pentavalent sau hexavalent). In cazul in care aplicarea serului antipiocianic este foarte urgenta: se administreaza concomitent ser pentavalent si ser hexavalent (in doze totale care sa nu depaseasca indicatiile de la capitolul "Mod de administrare"), pana la determinarea serotipului tulpinii in cauza, continuandu-se apoi tratamentul cu serul care contine anticorpii corespunzatori. Inainte de inocularea serului se va cerceta sensibilitatea bolnavului fata de serul de administrat si se va efectua desensibilizarea conform instructiunilor pentru utilizarea serurilor terapeutice.

 

Mod de administrare: Serul se administreaza in injectii intramusculare, in doze ce se stabilesc in functie de varsta (greutatea corporala) si de gravitatea cazului. In infectiile incipiente: La copii sub 1 an: 1 500 U.A.I. La copii peste 1 an: 2 000-3 000 U.A.I. La adulti: 5 000-6 000 U.A.I. In infectiile evolutive cu stare generala alterata: La copii: 4 000-5 000 U.A.I. La adulti: 10 000 U.A.I. Dozele recomandate se pot repeta timp de 2-4 zile. Administrarea serului pe cale intravenoasa se aplica in formele foarte grave de boala si se va face "goutte à goutte". Calea intrarahidiana are indicatii exceptionale (in meningitele cloazonate).

 

Contraindicatii: Comune cu ale celorlalte seruri terapeutice.

 

Efecte secundare: Fenomenele secundare si modul de combatere sunt comune cu ale celorlalte seruri terapeutice.

 

Conditii de pastrare: Serul antipiocianic purificat si concentrat se va pastra la intuneric, la o temperatura de +4 - +10 grade Celsius. Termen de valabilitate: Pastrat in conditiile de mai sus, 3 ani, fiind indicat pe eticheta fiolei si a cutiei.

 

A.P.P.:

Producator: Institutul Cantacuzino

 

Sfatul meu este sa luati legatura cu cei de la Cantacuzino, pentru mai multe informatii...

 

 

http://adriana.freewebspace.com/photo.html

"Nu exista dragoste.Exista doar dovezi de dragoste" Jean Cocteau

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...