Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Sfintii de linga noi

Recommended Posts

Am lucrat cu ea in ultimele trei saptamini. Este o femeie draguta, mereu zimbitoare si timida, mai degraba tacuta. La inceput m-a iritat incetineala ei aproape ardeleneasca de-a pregati pacientii pentru examinare dar m-am stapinit pentru ca mereu treaba era facuta bine. In momentele de pauza m-am simtit obligata a face conversatie si iata-ma povestindu-i acestei necunoscute nascuta si traita toata viata ei la tara in Indiana, cum e viata in Romania, cum am ramas gravida "din greseala" a treia oara si multe altele...De fiecare data ma asculta cu un zimbet abia perceptibil, intrerupindu-ma rar, uneori ma si intrebam daca n-o plictiseam dar compania ei ma linistea asa de mult, incit o luam de la capat a doua zi.

Ieri a fost ultima zi in acel loc. A venit la mine intr-o pauza si mi-a cerut parerea in legatura cu niste analize de singe anormale ale sotului. mi-am facut curaj si am inceput sa-i pun intrebari in legatura cu viata ei. I-am spus ca este mereu asa senina si zimbitoare incit nu mi-am inchipuit ca are asemenea probleme. "O", mi-a zis ea "sotul meu e diabetic

si abia se poate deplasa la baie din cauza picioarelor. Acum e ceva mai bine dar saptamina trecuta a fost foarte grav." Apoi mi-a marturisit ca este indragostita de meseria ei."Am lucrat 18 ani intr-o fabrica de ferestre si intr-o zi s-a inchis si am ramas fara slujba. Aveam aproape cincizeci de ani si m-am intors la scoala. A fost foarte interesant. Apoi am gasit de lucru aici." Am intrebat-o daca are copii si mi-a raspuns ca a avut doi dar "baiatul a murit cind avea 21 de ani, intr-un accident de motocicleta". Am intrebat-o daca a fost greu sa uite si mi-a spus ca " A fost, dar altii au parte de necazuri mai mari, asa ca nu ma pot plinge". Mi-a zimbit si m-am simtit dintr-o data foarte bine, foarte increzatoare in viitor si rusinata de vesnicele mele lamentari din ultimele saptamini. Apoi m-a imbratisat si mi-a spus ca "o sa fie bine".

Ma gindeam ca ar fi bine sa povestim intimplari in care oameni din jur, uneori necunoscuti ne-au dat lectii de viata si de sfintenie.

Hristos a inviat !

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...