Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

dopul gelatinos?

Recommended Posts

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

da, "dopul gelatinos" arata ca un mucus, cu sau fara firicele de sange prin el. eu am eliminat putin cate putin pe parcursul unei zile iar spre seara au inceput contractiile si a doua zi am nascut. deci cand il elimini poate fi un semn ca in curand vei naste (insa nu e o regula).

in rest, asa cum a spus an-k, trebuie sa ai grija pentru ca "dopul" are rol protector.

nastere usoara in cazul in care astepti sa nasti!!! [:)]

Andreea & Tudor (9 dec 2003)

fiti parte din viata lui mihaita!id="orange">id="Arial Black">

Distribuie pe alte site-uri

Eu l-am pierdut cu 3 zile inainte sa nasc (tot fix 39 sapt.), in ziua cand am avut contractii false. L-am vazut cand m-am spalat, ca un mucus rosu-maron.

Insa stiam ca nu-i periculos daca mai faci baie sau sex ... copilul fiind protejat de sacul embrional (asa-i spune?). La mine nu s-a intamplat nimic, si am practicat ambele "interdictii" ;), a doua ajutand sa se declanseze travaliu ... :)

Nastere usoara si un bb sanatos!id="Comic Sans MS">

Irinusha & [bonjovi] Cris id="blue"> (03.05.04)

poze si poziliciid="Comic Sans MS">

Da,chiar asa arata dopul,ca o pifite maronie,poate fi eliminat tot odata,sau fragmentat,depinde. Sunt femei care nu elimina acest dop decat in momentul nasterii,asa ca nu e regula. De exemplu la mine,am nascut la fix o saptamana dupa eliminarea dopului,dar deja la eliminarea lui aveam dilatatie 2-3 cm.

Ce trebuie facut dupa eliminarea lui???? In primul rand sa nu intri in panica,iti anunti medicul,iti faci bagajul (daca nu e deja pregatit) si astepti cuminte,e un semn clar ca nasterea se apropie,dar nu inseamna ca va fi imediat.

Nastere usoara si bebe sanatos!

Monica si minunea mea Bogdan zis si Bobo

http://community.webshots.com/user/monicaotelea

Da, am cam intrat in panica fiindca eu abia am 34+1 saptamani,iar ieri la eco 3D avea greutate de 2050g si este micut.Eu am vazut in wc cand am tras apa ceva rosu inchis si m-am gandit ca numai dopul putea fi.De atunci au inceput niste dureri jos,dar incerc sa le mai tin pe loc cu calmante si magneziu.

Eu la cursuri intotdeauna fac o asemanare intre dopul gelatinos si albusul de ou. Poate avea firisoare maronii sau sangerii prin el. Reprezinta un semn de pre-travaliu care poate sa apara cu pana la 14 zile inainte de declansarea travaliului propriu-zis. Poti sa faci baie!!!!! Este chiar una dintre cele mai indicate masuri de confort chiar si in timpul travaliului. Bebe este protejat de sacul amniotic!!!!

Ar fi bine sa iti contactezi medicul, pentru ca poate fi un semnal de travaliu prematur. Orice bebe care are sub 2500g sau este nascut inainte de 37 de saptamani este considerat prematur. Dr ar putea sa opreasca un travaliu prematur, asa ca trebuie contactat si trebuie sa ii ceri sfatul cat de curand.

Va pup pe toate, si aveti grija de bebelusii nenascuti!!!

Oana si bb Eric (20.05.2004)

http://www.lamaze.ro

http://community.webshots.com/user/oana_mm

http://www.divertastore.com

Eu l-am pierdut cu o saptamana si 2 zile inainte de a naste. N-am facut nimic in mod special, mi-am continuat viata ca si pana atunci (inclusiv baie in cada si dragoste cu sotul meu pana in ziua in care am nascut...), nu mi-am anuntat ginecologul ca n-avea ce mare lucru sa faca, decat sa-mi spuna sa stau si sa astept, ceea ce am si facut. In cazul tau insa e putin cam devreme si nici durerile nu sunt in regula. Cel mai bine ia legatura cu medicul tau, iti poate prescrie un tratament mai specific pt prevenirea nasterii premature decat calmantele si magneziul.

Andra,[mamica]de printesa [fetita](15.11.2004)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...