Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ajutooor, pentru ...curaj si inima usoara!!

Recommended Posts

Fiul meu de 5 ani si 9 luni pleaca maine cu gradinita intr-o excursie de-o zi...sa viziteze ansamblul sculptural al lui Brancusi din Tg.Jiu. El pleaca dimineata si vine seara, eu raman...la mila voastra pentru incurajari!! Stau cu gandul efectiv 100% numai la excursie, la Cati, la ziua de maine s.a.m.d. Sunt paranoica!!! pentru ca educatoare sunt suficiente la nr. de copii, mai sunt si parinti cu alti copii dar de! unul e fiu'meu intre ei si eu nu-s acolo. Am ezitat atat pana sa-i dau voie dar plecand toti prietenii din grupa...apoi mi-am zis ca e prima lui aventura, prima experienta de viata la modul asta, trebuie sa-l las sa capete incredere in el, cumva, sa se "desprinda de fusta mea", nici nu stiu ce trebuie...

Ah, vreau sa treaca ziua de maine si sa-mi strang seara piciul la piept!

Iar acum vreau doar sa va multumesc voua pentru rabdare si sa va cer iertare...da' poate ma intelegeti?!?! S-aveti inima usoara!

Laura, mama lui Catamic

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Laura [pup], stai calma, o sa vezi ca o sa fie bine. Incearca sa iti faci de lucru si sa nu te gandesti ... ca o sa ti se para ca nu mai trece ziua [:D]. Mai ales daca zici ca au destui adultzi cu ei, nu ai de ce sa iti faci probleme.

Eu am plecat singura in prima mea "excursie" cand aveam 10 ani, din Titan in Dr. Taberei la mamaitza, si mamaitza mea, draga de ea, a stat stana pana am ajuns la ea la usa. A fost pentru ea proba de foc.. la 10 ani. Iar sotzul meu cand avea 6 ani batuse toate padurile si lacurile din jurul Bucurestiului si ai lui nici nu aveau idee pe unde bantuia ca erau la serviciu.

Zic eu acum... dar nici eu nu ma vad dezlipindu-ma de Tudor asa de usor [:D].

Pupici, si sa ne zici cum a fost.

Laura si Tudor (29.09.2004)

http://photos.yahoo.com/turcanlaura

Stiu ca este greu, dar f. bine ca l-ai lasat.

Fii-mea a mers anul trecut intr-o excursie la Slanic-Prahova (avea 5 ani si 2 luni). La fel am stat in dubii daca sa o las sau nu, dar am decis sa o las (in ciuda mamei si sotului care nu prea erau de acord). Mi-a fost frica cu raul de masina (ea avand asa ceva), cu mancarea (ea nu prea cere, daca ii dai bine, daca nu, iarasi bine; dar nici nu mamanca orice - cica aveau mancare multa si buna, ziceau educatoarele), cu racitul (in salina era frig, sa fie imbracat bine, cand iesea afara trebuia sa se dezbrace) etc. O mie si una de probleme imi puneam. Aaa, si cu pipi a fost problema: am incercat sa ii arat cum sa faca in padure - stand 'ciuci' - , dar se pare ca nu prea a invatat, ca atunci cand i-a venit, s-a cam udat si, ca atare, a stat toata ziua fara sa faca pipi !!!!!

Bineinteles ca ma uitam din ora in ora la ceas si ma tot gandeam unde o fi si ce o face, dar gandul era tot timpul la ea (eram si insarcinata in ultima luna, de ma gandeam sa nu imi creez stari emotionale prea puternice ca patesc alta). Am sunat-o pe educatoare 'doar' de 3 ori (unele mamici au sunat din ora in ora).

Lui fii-mea i-a placut, nu a racit, a mancat (asa mi-a zis ea). Deci totul a fost OK.

CONCLUZIE: Nu pot sa iti spun decat ca te inteleg ca ai emotii (ceea ce este si normal). Pana nu iti vei vedea inapoi 'piciul' nu te vei linisti. Dar f. bine ai facut ca l-ai lasat.

Sa ne povestesti cum a fost in excursie!!!

kalid [mamica] si copiii : matei (18.06.04) [baietel] si lidia (22.04.99) [zana]

[floare3][flo][pup]Otilia, Kalid, Laura, multam din suflet, nu-mi incap in piele de drag pentru ca mi-ati raspuns!

Kalid, mi-a mai cazut o piatra de pe inima, incepe sa se ridice... [:)] Felicitari Lidiei!

Laura, nici mie nu-mi era teama pentru mine cand eram mica si nu pricepeam de ce ma dadaceau atat cei mari :) :)

Of, Doamne, abia astept sa va spun ZAMBIND "a fost asa si pe dincolo"!!

Laura, mama lui Catamic

stiu prn ce treci:) eu daca il las pe marc acasa cu tati si ma duc pana in oras sun de la o cabina telefonica sa vad daca e totul ok..aici e paranoia,nu la tine[:D]

pe de alta parte pentru copii conteaza enorm..si ai mei au fost destul de paranoici si nu m-au lasat in excursii nici in clasa 1 sau a doua si tin minte si acum,dupa douazeci si ceva de ani cat de trista am fost si cat i-am detestat pe ai mei cu mintea mea de 6-7 ani.

Acum ca am si eu copil ..probabi o sa.mi fie extrem de greu sa NU fac aceeasi greseala...

Hai linisteste-te va fi chiar OK. In fond e maricel. Daca te poate linisti faptul ca fiica mea ce mai mare la varsta fiului tau a plecat pentru prima data singura in tabara la mare 1 saptamana nu o zi si totul a fost chiar ok... se va descurca. E bine si pentru voi pentru ca va formati increderea in el si va razboiti cu voi insiva. Nu e usor precis dar pas cu pas va formati si voi si el. Deci curaj va fi chiar OK. Precis ca va veni cu o gramada de povesti si va fi o zi de-a dreptul interesanta pentru el.

Marius Pernes

home page - www.marius.rdsor.ro

Laura curaj gaina ca te tai!

suntem alaturi de tine si asteptam sa ne povesteti ce iti va spune fiul tau cand va reveni din excursie!!!

[*]Fetita mea este Diana-Maria, nascuta pe 24.10.2001 [*] http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072

paginuta personala:

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

[:D][cheers]mamica dulce

[^][floare3]Marius, "sa ma razboiesc cu mine insami" imi este cel mai greu si cred ca as sfatui orice parinte sa-si lase copilul sa invete sa-si folosesca aripile pentru a invata sa zboare efectiv...dar cand vine vorba de fiu-meu parca nu-s zdravana [batcap](imi inchipui doar scenarii de groaza, brrr, Doamne-fereste!!).

[flo]Multam, danielac, o sa tin minte!

DAR, vedeti, paranoia[:0]: excursia nu mai e azi, ci maine! S-a amanat o zi, una dintre educatoare si-a rupt un picior...semne[bang][bang]! Il las totusi dar nu mai vreau decat sa vorbesc la trecut despre amarata asta de excursie...

Laura, mama lui Catamic

Laura draga, ma depasesti la scenarita...Si eu am o imaginatie bogata dar la faptul ca piciorul rupt al educatoarei ar fi un semn....nu m-as fi gandit[biz].

Imi inchipui ce poate fi in sufletul si mintea ta (stiu ca la fel voi face si eu) dar trebuie sa o faci si pe asta. Gandeste-te ca trebuie sa te "antrenezi" din timp pentru momentul in care va pleca de langa tine si va fi la casa lui (timpul trece asa de repede...). Eu asa voi incerca sa gandesc pentru a-mi fi si mie si lui mai usor... Nu vreau sa fiu o mama care sa-si tina fiul in fustele ei si nici sa ajung sa nu mai am viata dupa ce el isi va face o alta familie.

Hai ca deja incep sa aberez[alcool]

Salvati viata lui Mihaita!

http://www.site.neogen.ro/mihaita.hogas

http://www.hogas.go.ro

Alina si puiul Luca

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...