Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

un picior mai scurt!!!!!!!

Recommended Posts

BUna,Mamici!!

sunt suparata cu baietelul meu.. am fost cu el la ortopedie si a zis dr ca are piciorul stang mai scurt cu un cm decat dreptul. Mi-a recomandat sa ii pun ghetuta mai stransa sa ii tina bine piciorul,pantofiorul lui era un pic prea largutz..si in stanga sa ii pun brantz sa il tina ridicat.sa il tin asa si in casa.il va mai vedea peste o luna,timp in care se urmareste mersul lui.el are si rahitism si merge in interior un pic,dar asta a zis ca se poate rezolva cu mare si soare,tratament.Voi face o radiografie la sold sa vedem si mai clar,acum l-a masurat cu cm.

Ce sa fac? cunoaste cineva asa problema,v-ati confruntat cu ea?ati mai auzit? se poate remedia? mi-e groaza sa ma gandesc sa nu ramana baiatul schiop,acum merge un pic cracanat e inca mic,dar mai tarziu?in dna doctor am incredere,mi-a recomandat-o o mamica pe care o pup!!!!!ce se intampla mai tarziu in aceste cazuri?offf,nici nu stiu ce astept de la voi:speranta ca o sa fie bine,remedii,sfaturi..de toate

va pup pe toate si sanatate la puisori!!!

http://www.babiesonline.com/babies/c/cosmin

http://community.webshots.com/user/motancea

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Da,exact cu aceasta problema ne-am confruntat si noi.Am descoperit ca avea un piciorus mai scurt pe cand avea 1 luna.Dupa baitza am pus-o pe burtica si am observat cutele de la fundulet care nu erau egale.

Am dus-o la un control si intr-adevar asa era.Dar singura diferenta este ca pe noi nu ne-a pus sa purtam ghetutze ci ni-i s-a sugerat masaje si gimnastica.Si asa am facut.De la 1 luna jumatate un kinetoterapeut ii face masaje si acum la 7 luni este perfecta.A purtat un chilotel(destul de comod-rughibughi sau asa ceva)vreo 2 luni si atat.A avut si laba piciorului drept indreptata in exterior si acum este bine.

Va dorim sanatate multa si curaj ca va fi bine.

http://photos.yahoo.com/alina13fan

Alinutza si

ingerasul Fabiana Alexia

Chaton, am mai auzit de un caz si dupa ce l-au purtat prin spitale si i-au facut operatii, mama respectiva a ajuns la concluzia ca dr. a vazut gresit. Operatiile la Budimex l-au facut handicapat din copil sanatos.

Te rog nu te repezi cu concluziile, consulta mai multi medici.

"Nu recunosc alt semn al superioritatii decat bunatatea" (Beethoven)

[grup]In fiecare zi ii povestesc lui Dumnezeu planurile mele iar EL...zambeste!

Baietelul meu a avut luxatie congenitala de sold, eram disperati si eu si sotul...[bang] Avea 6 luni si unul dintre picioare era mai scurt, degetelele la picioare erau rasucite, departa f putin piciorusele...[copil]el era f vioi dar piciorusele lui nu-l ajutau ...

Am fost cu el la multi medici, i-am facut radiografie, a purtat (1 luna) un chilotel special care ii tinea piciorusele departate ( era un chin) si urma sa-i comandam niste cizmulite speciale care sa-i indrepte laba piciorului.

In acest timp am intalnit o cunostinta care avea o fetita [bb]cu probleme de acelasi gen sau chiar mai grave ( se nascuse cu piciorusele impletite). Dansa ne-a povestit de batranul care i-a salvat fetita de o viata de om handicapat.. In trei luni de zile acest om , prin masaj ( si bioenergie) a reusit sa-I indrepte piciorusele fetitei.

L-am cautat pe acest om si a fost f miscat de problemele baietelului nostru. [ilp]Nici nu vroia bani, era fericit ca poate ajuta un copil…Facea masaj pentru ca si el (inginer la CFR pe atunci) la 40 de ani , in urma unui accident in care a fost taiat la maini, si a unei operatii gresite , ramasese cu mainile anchilozate.A citit tot ce se putea citi despre muschi si tendoane( din cursurile unui nepot student la medicina) dupa care a inceput sa-si maseze singur mainile.

Timp de 3 luni i-a masat piciorusele lui Andrei. Spunea ca tendoanele lui sunt prea rigide, si din acest motiv tendoanele nu lasa piciorul sa creasca. Pentru laba piciorului a confectionat niste “cizmulite” din hartie cartonata. Dupa masaj infasura piciorusele in pansament, fixa acest carton pe picioruse tot cu pansament, dupa care puneam ciorapeii. Lasam copilul sa stea 4 zile sau o saptamana cu aceste cizmulite (era greu cand faceam baita zilnica), dupa care din nou masaj…alte cizmulite…si uite asa dupa 3 luni Andrei avea piciorusele normale.[flo] Am mers din nou la Radiografie unde ni s-a spus ca copilul este sanatos , au aparut mugurasii ….la solduri si nu mai exista nici un risc de luxatie sau “sa-I sara piciorul din sold” in termini populari.

Acest tratament l-a urmat si baietelul de 10 luni al unei bune prietene [mamica]care era programat pentru operatie . [hia]Copilul mergea pe varfuri Cand am aflat am rugat-o sa vina la mine ( este din alt oras) sa vedem daca nu-l poate ajuta acest batran.

L-a primul “consult” batranul si-a dat seama ca acest baietel avea un muschi atrofiat [indecent]care nu lasa piciorul sa creasca . Copilul era f cuminte asa ca a putut face masajul si timp de 2 sau 3 ore zilnic. Intr-o saptamana acest copil a fost pus pe picioare. A plecat apoi[^] la medicul care urama sa-l opereze in Bucuresti, iar acesta a spus ca copilul nu are nimic,[medic] si ca cine a pus acest diagnostic ( un medic din localitatea natala) s-a cam grabit…

Va scriu toate acestea , pentru ca acesti copilasi au in prezent in jur de 4 ani si alearga veseli si fericiti…

Cand am fost internata cu Andrei la Spitalul Marie Currie din Bucuresti,( pentru alte probleme) am intalnit multi copilasi cu astfel de probleme. Ma uitam la baietelul meu [fuga]si-i multumeam Bunului Dumnezeu ca l-am intalnit pe acest om . Le-am recomandat la mai multi parinti si au fost f multumiti de rezultate.[aerob] Acest om a ajutat oameni din toata tara sa fie fericiti.[floare3][floare3][floare3]

Problema este ca, in present acest batran , [9cer]a plecat dintre noi [floare3]( avea 91 de ani ), dar telefoanele continua sa sune si eu nu mai cunosc oameni care pot sa faca acest lucru.

Acest batran spunea ca 90% din cazurile de luxatie de sold pot fi tratate prin masaj si bioenergie. Ne-a rugat sa sfatuim pe cei care au asemenea probleme, sa nu apeleze imediat la operatie. Un muschi sau un tendon taiat reduc elasticitatea si vindecarea este mai anevoioasa.

Trebuie sa mentionez ca eu am incredere deplina in medici, sunt niste oameni minunati de care fiecare are nevoie la un moment dat,[flo][flo] dar in aceste cazuri (luxatie congenitala de sold) un bun maseor poate face minuni. Nu am crezut pana atunci in bioenergie sau masaj...

Va doresc tot binele din lume [pup]si as vrea sa nu mai vad copilasi schiopatand sau tarandu-si piciorusul ... Se pot vindeca.

”In lume sunt poveri mai grele decat lacrimile si dureri mai mari decat singuratatea”

Mamica [hia]Diana si [huta]Andreiid="blue">

Spune-ne ce varsta are baietelul; dac este vorba de displazie de sold sau chiar luxatie congenitala se poate remedia repede daca este mic, cu un chilotel special purtat mult (fata mea l-a purtat de la varsta de 10 zile pana la trei luni, zi si noapte). Acum se da cu rolele si face figuri cu skate-ul, nu mai are nimic pentru ca s-a format articulatia asa cum trebuia. Cu cat este mai devreme depistat, cu atat mai bine.

P.S. Sunt in bransa, nu vorbesc degeaba.

Cosmin are un an si 4 luni. Nu stiu dca are luxatie sau displazie,la 7 luni am facut o radiografie la grigore alexandrescu la bazin si nu a iesitr nimic in neregula sau nu s-o fi citit bine.. o sa mai merg inca o data acolo sa mai fac una acum si mai vad un doctor.Asa ca nu stiu raspunsul daca e luxat sau altfel,ideea e ca la un an si 4 luni merge inca cu picioarele in interior si e cracanat..rahitismul o sa il tratam cu mare si d3 injectabil,asta inca facand analize la sange sa vedem cum stam exact cu calciul nu ii mai dau nimic aiurea..

cum poti sa ma ajuti trusty,sunt disperataaaaa!!!please!!!

Din pacate nu sunt din Bucuresti iar sfaturile prin mail sunt date "blind". Dupa cum spui nu pare sa fie luxatie si oricum e tarziu pentru "chilotelul" cu pricina. Pana acum a observat cineva ceva? De ce nu a zis nimeni nimic? Ar fi trebuit ca neonatologul sa ii faca o anumita manevra chiar la maternitate ca sa vada daca nu cumva are luxatie. I-a facut asa ceva? Care a fost prima observatie? Poate in loc de radiografie ar trebui facuta o ecografie care este mai putin invaziva. Eu cred ca o vizita facuta la un cabinet particular verificat, nu neaparat vestit in care sa lucreze un om de varsta medie(40-50) ani ar aduce lucruri noi. Pe de alta parte cred si ca niste masaje facute de cineva avizat (profesori speciali de kinetoterapie) la bazin cu apa ar putea face minuni, dar asta doar dupa un CONSULT DE CALITATE). Daca crezi ca as mai putea sa te ajut cred ca o conversatie pe adresa personala de mail ar fi buna!

Mi-a venit inima la loc! am fost azi cu el la Grigore Alexandrescu la ortopedie. Am facut radiografie si nu are picioarele inegale,doar rahitism pe care il tratam cu d3 injectabil,mare,calciu gluconic.Are pe stangul mai cracanat si de aceea pare mai scurt.Vaaaai,ce mi-a venit inima la loc!!!!!

Draga mea nu trebuie sa te sperii, trebuie sa ai incredere in prietenele tale de pe forum la fel cum am avut si eu si acum le urmez sfatul.

Fetita mea s-a nascut cu un piciorus stamb si diferenta de 3 grade, am mers la doctor si ne-a dat niste ghetute pe care acum nu le mai suporta,la sfatul mamei alinutza13 am mers cu ea la un kinetoterapeut(pe care l-am gasit cu greu la Craiova) si acum asteptam rezultate.

Mult noroc si sanatate.

P.S Multumesc alinutza13 si sa-ti dea DOMNUL sanatate si tot ce va doriti.

neliana anghel

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...