Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Vineeee bb2, cum il pregatim pe primul?!

Recommended Posts

Mai e aproape o luna si Malina va avea o surioara (sau un fratior, daca ar fi sa ignor ecografiile si sa ma iau dupa babe, care-mi explica sus si tare ca fac baiat, ca am burta nu stiu cum [:D]).

Stiu ca prea multe n-am ce sa-i explic, o sa aiba abia 1 an si 2 luni atunci, deocamdata nu va pricepe mare lucru, insa as vrea cumva sa o pregatesc din timp, sa nu se simta exclusa in momentul cand ma voi intoarce cu mogaldeata mica de la spital.

Ea doarme deocamdata cu noi in camera, in patutul ei, ma gandesc ca ar trebui sa ii mut patutul in sufragerie si sa-l las doar pe tati sa doarma cu ea in camera, ca sa se obisnuiasca cu schimbarea si sa nu o asocieze cu venirea pe lume surioarei ei si sa-i declanseze crize de gelozie.

Ce altceva as mai putea face ca sa nu se simta exclusa? As vrea sa o pregatesc din timp, chiar daca e mica, sau tocmai, pentru ca e mica si cuvintele si explicatiile laborioase nu prea au efect la varsta asta. Ma gandesc ca dupa ce ma voi intoarce de la spital, o perioada (cateva saptamani) n-o sa-i mai pot acorda atat de multa atentie (cum e ea obisnuita) si as vrea s-o obisnuiesc cumva cu asta de pe-acum.

Astept sfaturi de la mamicile cu "experienta", orice credeti ca ar fi util sa stiu!id="Comic Sans MS">id="purple">

Mickyyyid="red">[gravi] (35 saptamani) si [copil] Malina Ioanaid="purple"> (31.03.2004)

id="left">

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Am citit undeva ca gelozia se manifesta mai grav la diferente intre 1,6-5 ani, asa ca din punctul acesta de vedere la voi este bine, cu toate ca intre mine si sora mea sunt tot 1,2 luni si ne-am certat pana s-a maritat ea. Asa ca nu se stie niciodata, depinde de copii. Cred ca deja stie ca in burtica la mami este un bebe si deja il iubeste. Cred ca ar fi cazul sa o muti deja in alta camera pt. a nu fi socata de prea multe schimbari cand vine bebele si sa incerci sa o bagi si pe ea in seama cand prinzi putin liber, cand te lasa bebele. O poti pune sa iti aduca pampersul sau hainute, sa fie si ea implicata in cresterea bebelui. Oricum gelozie va exista pt. ca mai vine cineva si atentia voastra nu va mai fi doar asupra ei. Noi am avut probleme cu gelozia si inca avem, iar un psiholog ne-a spus ca gelozia va dura pana la adolescenta, asa ca multa rabdare. Va dorim numai bine si nastere usoara.

Miha&Sorin&Bogdan&Vlad

Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...