Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

colesterol ridicat

Recommended Posts

[hia]

va rog din suflet sa ma ajutati in urmatoarea chestiune: in urma unor analize de rutina am descoperit ca am colesterolul total 300 mg/dL. intrucat sunt stravezie (am 47 kg ) si prea tanara pentru asa ceva (24 ani) am repetat dar mi-a iesit 310 mg/dL. nu gasesc topicuri referitoare la colesterol (posibil sa nu-mi mearga mie cautarea..?) asa ca va rog mult sa imi dati sfaturi referitoare la dieta (astazi merg si la doctor dar m-ar ajuta mult informatiile voastre).

multumesc frumos

ps anticonceptionalele (laurina) ies din discutie? raspunsul "oficial" a fost "n-are nimica stai linistita" dar eu nu pot sta linistita mai ales ca vreau bebitza intr-un viitor nu prea indepartat

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Intreaba si pe cei din familie ei cum stau cu colesterolul, pe langa alimentatie poate fi si ereditar, la mine asa e din partea tatalui. Si mie mi-a iesit 300 desi alimentatia mea era destul de sanatoasa fara excese. Acum am schimbat total ar trebui sa mai fac niste analize sa vad cum stau.

Normal doctorii spun sa renunti la grasimi, prajeli, fara mezeluri, sa mananci multe salate, lista e lunga dar in general cam asa zic.

Oana_B

Unboticutz,gand la gand cu bucurie,azi am luat rezultatele mele si colesterolu' e 226, dar uite ce site am gasit sper sa iti fie de folos :

http://www.romedic.ro/analize_medicale/analize.htm

Intra acolo si vei gasi tot felu' de valori ale diverselor tipuri de analize.

te pup,

[zana]Anderrusha

"Nu e important ce ti se intampla ci cum reactionezi la ceea ce ti se intampla"

Buna,

Referitor la diete... dupa cate am inteles malaiul/faina de malai reduce colesterolul din sange. Mai sunt si alte alimente care ajuta, dar la ora asta nu imi aduc amine. Uita-te si pe http://www.avantaje.ro/index.php?a=224 , sper sa te ajute.

Anticonceptionalele ridica nivelul de colesterol si lipide din sange. Mi-a spus un endocrinolog, deci, probabil si aici exista pareri impartite.

Exista tot felul de ceaiuri si produse naturale pentru reducerea nivelului de colesterol. Intreaba si tu la un plafar, sigur o sa gasesti ceva convenabil.

Bafta

Gabici

'I tried to sniff coke once...the ice cubes got stuck up my nose!'

multumesc frumos![flo]

ovolactovegetariana scrie pe fruntea mea!

nu stiu ce sa fac cu anticonceptionalele; doua doctorite mi-au spus ca sa iau mai departe dar mie imi e teama. Pe de o parte mi se spune ca 2/3 din colesterol este "sintetizat" de ficat asa ca nu pot scadea foarte mult nivelul colesterolului prin regim iar pe de alta parte ca antibebe-urile n-au nici o importanta (desi se cunoaste actiunea lor asupra ficatului). pe mine ma ajuta mult pastilutzele din multe puncte de vedere si nu mi-e usor sa renunt la ele dar am o strangere de inima. voi ce spuneti?

[flo]

Si eu am avut colesterolul marit acum 3 ani. 260 parca.

Si ca si tine nu stiam de la ce, pentru ca nu mancam gras si eras si slaba... aveam 47 kg.

In perioada aceea luam anticonceptionale. Marvelon.

Doctorita mi-a spus ca, teoretic, nu poate fi de la ele, dar totusi pentru o mai mare siguranta si pentru ca nu gasea explicatia, m-a pus sa renunt trei luni. Apoi mi-am refacut analizele si colesterolul scazuse sub limita maxima.

Asa ca de atunci n-am mai luat anticonceptionale si am colesterolul bun in fiecare an.

Eu chiar am intrebat pe internet de problema asta si pana la urma mi-a raspuns un medic de pe un site medical ca intradevar anticonceptionalele influenteaza in mod negativ colesterolul.

Mirela, mamica lui Andrei

quote:Initial creeata de unboticutz

[hia]va rog din suflet sa ma ajutati in urmatoarea chestiune: in urma unor analize de rutina am descoperit ca am colesterolul total 300 mg/dL. intrucat sunt stravezie (am 47 kg ) si prea tanara pentru asa ceva (24 ani) am repetat dar mi-a iesit 310 mg/dL. nu gasesc topicuri referitoare la colesterol (posibil sa nu-mi mearga mie cautarea..?) asa ca va rog mult sa imi dati sfaturi referitoare la dieta (astazi merg si la doctor dar m-ar ajuta mult informatiile voastre).multumesc frumosps anticonceptionalele (laurina) ies din discutie? raspunsul "oficial" a fost "n-are nimica stai linistita" dar eu nu pot sta linistita mai ales ca vreau bebitza intr-un viitor nu prea indepartat

id="quote">id="quote">Am tot 24 de ani si mi au gasit si mie colesterolul ridicat,dar cand am repetat analizele mi a iesit ok.Conteaza mult si ceea ce mananci seara inainte de analize.(asta mi-a spus doctora)Si eu tot Laurina iau.Poze cununie:http://www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?catID=87&albumID=3219207Diverse poze:http://www.arcor.de/palb/thumbs.jsp?albumID=3286839

Buna fetelor !

Si eu am avut colesterolul ridicat (300 si am 49 kg ) si am urmat un tratament homeopat care mi-a l-a redus .

Intr-adevar conteaza si ce mananci in ziua dinaintea analizei,este si ereditar, dar trebuie sa eviti grasimile, alunele, ciocolata , pielea de la pui, ar ramane carnea de vita [bang] .

Dr. de fam. nu a vrut sa-mi dea un tratament medicamentos din 2 motive : este toxic pt. organism si colesterolul creste la loc dupa ( un fel de dependenta). Am auzit ca usturoiul este f bun pentru scaderea colesterolului ( asta daca n-ai probleme cu stomacul ).

[flo]

"Nimic nu costa mai mult decat nestiinta!"

si mai e o buba [:(]

usturoiul si alte remedii naturiste scad colesterolul dar am auzit ca scad si tensiunea (am si tensiunea mica mica)[bang]

in ziua de dinaintea analizei am tinut regim [bang]

si am si repetat analizele sa fiu sigura ca sunt ok..

este interesanta chestiunea cu anticonceptionalele; medicii (unii [flo]) le prescriu cu atata usurinta..din toate cunoscutele care iau asa ceva niciuneia nu i-a fost ceruta vreo analiza...iar criteriul cel mai raspandit este "pacientele mele nu s-au plans de ele". nu vreau sa supar sau sa jignesc pe cineva dar consider ca prescrierea lor ar trebui tratata cu mai multa seriozitate ca uite cum apar probleme de unde nici nu te-ai astepta..

multumesc tuturor pentru sfaturi

sa fiti iubite si sanatoase![flo]

Sa stii ca de la anticonceptionale ti se trage ... Si eu am avut probleme cu ficatul, si cu colesterolul, si cind am intrerupt pastilele mi s-au rezolvat problemele. Doctorii nu-ti fac nici o analiza cind iti recomanda anticonceptionalele !

Incearca sa faci o pauza si sa repeti analizele. Daca ies tot prost, atunci trebuie sa tii regim.

Elimini pe cit posibil grasimile animale (alunele n-au nici o vina, ca numai grasimile animale contin colesterol). Fara lapte integral, fara unt, creier, ficat, smintina, frisca, telemea grasa ...

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...