Oaspete Publicat Mai 10, 2005 Raport Distribuie Publicat Mai 10, 2005 Buna mamicutelor! Fetitei mele, 10 luni, ii apare cel de-al doilea dintisor de jos. Primul a aparut acum 3 saptamani si nu a crescut complet, ci doar pe jumatate. Bianca inca nu a renuntat la suzeta, ba ii place si mai mult de ea, chiar a inceput s-o muste cu dintisorul. Intrebarea mea este daca cumva suzeta poate impiedica dezvoltarea normala si corecta a dintisorilor. Se poate ca primul dinte sa fi stopat in crestere din cauza suzetei? sau este posibil ca el sa-l astepte si pe celalalt? Tatiana si Bia mica [disco] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lidiadanaila Postat Mai 10, 2005 Raport Distribuie Postat Mai 10, 2005 Nu are dintisorul intirziiat de la suzeta, si nici nu o sa-i afecteze cresterea dintisorilor sau pozitia lor daca se renunta la suzeta pina pe la 3 ani. Cel mai rau in cresterea dintisorilor afecteaza suptul degetului ! Asa ca din 2 rele, suzeta este mai putin rea. lidia Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
spic de grau Postat Mai 10, 2005 Raport Distribuie Postat Mai 10, 2005 Eu am auzit tocmai invers - ca suzeta face rau si degetul nu. Insa cum David a preferat suzeta, si cum ne-am gandit ca suzeta o mai ascunzi, dar degetul nu prea ai cum, ca e la purtator, am zis ca mai bine suzi. Iar in legatura cu dintisorii - David are doar 2, si au crescut destul de incet...Nu cred ca e vreo legatura cu suzeta. id="Tahoma">Luminita id="red"> si [copil] DAVID - 11.03.2004 id="blue"> [bibe] Povestea nasterii lui David[foto] "Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kittycat Postat Mai 10, 2005 Raport Distribuie Postat Mai 10, 2005 Decat degetel supt, mai bine suzeta. Suptul degetului creste mult mai mult riscul de a-i deforma dintisorii, decat suzeta, mai ales cu actualele suzete ortodontice. Cresterea intarziata a dintisorului n-are nici o legatura cu suzeta. Eu am supt suzeta bine merci pana la 3 ani si nu mi s-au deformat in nici un fel dintii. Andra,[mamica]de printesa [fetita](15.11.2004) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
verdepal Postat Mai 10, 2005 Raport Distribuie Postat Mai 10, 2005 al meu are 1an juma, si nu poate adormi fara suzeta de pe la 3luni, pana atunci folosea ca somnifer tztza.Doctorita pediatra mi-a zis mai bine suzeta decat deget, pe care de atunci incepuse sa-l jinduie. La 8luni primu dinte, la 10 al doilea,al 5 a crescut putin stramb dar am mai vorbit si cu dentistul si mi-a zis ca nu-i de la suzeta si ca nu influenteaza pe cei definitivi. Cum acum ne chinuim cu olita, scoaterea suzetei se amana. Dar nu i-o dau decat cand adoarme, apoi o lasa si o mai ia singur noaptea prin somn-nu e bine ca e dependent de ea, dar la cate alte obiceiuri proaste a avut si l=am lecuit... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Melaroxy Postat Mai 10, 2005 Raport Distribuie Postat Mai 10, 2005 vlad are 1 an si 11 luni si nu doarme fara suzeta. are toti dintii din fata normali. asa ca nu-ti face probleme. [flo] Melaid="red">+[copil]Vladut Alexandruid="blue"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
spic de grau Postat Mai 10, 2005 Raport Distribuie Postat Mai 10, 2005 Mah ce tot spuneti voi acolo ca degetul deformeaza dintii? ..Eu am supt doua degete, nu unu! si pana la 4 ani! Ma ascundeam dupa sifonier in dormitor, sa nu ma vada mama, si adormeam acolo cu degetele in gura.. Pot spune ca am dantura perfecta! Nu tu dinti incalecati, nu tu maxilar deformat.. si nu am folosit niciodata aparat dentar. Ma mira tare cnd spuneti ca suptul degetelor deformeaza dintii! Imi amintesc clar cum in maternitate o tipa (sotie de stomatolog), spunea ca ea va incuraja copii sa suga degetele decat suzeta, ca mai degraba suzi deformeaza dintii.[bibe] Sunt bulversata de ce ati scris apropo de degetzele..[alcool] id="Tahoma">Luminita id="red"> si [copil] DAVID - 11.03.2004 id="blue"> [bibe] Povestea nasterii lui David[foto] "Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Oaspete Postat Mai 11, 2005 Raport Distribuie Postat Mai 11, 2005 Multumesc tare mult pentru raspunsuri. Pana la urma trebuie sa ma bucur ca nu suge degetul, nu? A avut si ea o perioada cand baga degetelul in gurita dar acum nu mai face asa...acum prefera suzeta. Tatiana si Bia mica[disco] http://community.webshots.com/user/TatianaS Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.