Klaus29 Publicat Mai 10, 2005 Raport Distribuie Publicat Mai 10, 2005 am citit mai deverme un articol cu un baietel de aproape doi ani care adoarme singur in patutul lui si nu stiu ce sa mai cred..... Andrei nu sta in patut nici macar in timpul zilei, dar sa mai adoarma in patutul lui singur..... voi ce ziceti??? puiutii vostri adorm singuri??? sau cand au inceput.... noi avem 1an si aproape 2luni..... Claudia si bebe Andrei (13martie2004) http://community.webshots.com/user/klaus29100 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
anemona Postat Mai 10, 2005 Raport Distribuie Postat Mai 10, 2005 Da, si noi suntem un caz fericit. Fetita mea (aproape 10 luni) nu a fost culcata niciodata decat singura in patut. Cand stiu/vad ca-i e somn, o pun in patut, ii dau eventual o suzeta (dar adoarme si fara), o invelesc si ii spun ca acuma face nani. Pur si simplu se culca. Nici macar nu stau langa patut, plec, inchid si usa daca e galagie in casa si nu mai stiu de ea decat cand se trezeste. Ma mai uit pe geamul de la balcon (am balcon comun la dormitor si bucatarie) sa vad ce face si o vad dormind. Probabil ca nu e singurul copil care adoarme asa, dar nici macar nu suporta s-o tii in brate la culcare. Vrea sa fie singurica si te impinge daca o iei in brate, trage spre patutul ei si isi ia pernita in brate si gata. Si in vizita face la fel, daca gazda are un pat disponibil intr-o camera, o pun acolo si adoarme. Daca nu, chiar si in carut. Totul e sa-i fie somn. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
kim222 Postat Mai 10, 2005 Raport Distribuie Postat Mai 10, 2005 Si noi la fel....bebelusul meu de cind s-a nascut nu a dormit decit la el in patut, neleganat .....Adoarme singur...foarte rar vrea suzeta....mai mult daca se trezeste peste noapte... La culcare , dupa baita si laptic il pun in patut si plec, inchid si usa si-l verific dupa citeva minute..se joaca pina adoarme singurel... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
spic de grau Postat Mai 10, 2005 Raport Distribuie Postat Mai 10, 2005 Si pe David l-am obisnuit sa doarma singur in patut, de cand am venit de la maternitate. Cand ii este somn chiar refuza sa adoarma in alta parte decat la el in pat. (am mai incercat sa il alint, sa ma asez cu el pe canapeaua din camera lui pana cnd adoarme; se ridica in funduletz si plange ca vrea la el in pat ... nu stiu daca sa ma bucur sau sa ma intristez cnd face asta..). Seara, daca i se face somn inainte de ora lui de culcare (adica 21:30), isi ia iepurasul si pleaca la el in dormitor, vede ca e lumina stinsa, se intoarce la noi ne ia de mana si incearca sa ne arate ca el vrea sa faca nani. Il pun in patut, i-l dau pe Rila (iepurasul) in brate, ii dau un biberon cu lapte (timp in care ii cant - intotdeauna acelasi cantecel), ii dau apoi suzeta, ii spun Noapte Buna, si ies din camera (e un fel de ritual). Inchid si usa la dormitor ptr ca altfel vede lumina din sufragerie si incepe sa planga. In cazul in care nu ii e somn, si il pun in patut, intr-adevar nu sta. Se ridica in picioare, isi aprinde lumina (ca ajunge la intrerupator), si incepe sa planga (asta dupa ce arunca din pat iepurasul si ceilalti 4 ursuleti cu care imparte patutul) + suzeta (cand ajunge la disperare ca nu venim sa il "salvam"). id="Tahoma">Luminita id="red"> si [copil] DAVID - 11.03.2004 id="blue"> [bibe] Povestea nasterii lui David[foto] "Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mamica dulce Postat Mai 11, 2005 Raport Distribuie Postat Mai 11, 2005 depinde cum sunt obisnuiti de mici.Marc a adormit TOT timpul singur si in pat si in camera,pana pe la 1 an si 8 luni cand a sarit din patul de panza(ca din ala de lemn sarea de la 1 an si 4 luni imbracat in sacul de dormit) Din toamna trecuta e musai sa stau langa el,acum are 2 ani jumate si..imi pare rau ca n-am stat pana in toamna pentru ca e fenomenal de dulce.Doarme la mine in brate,cine stie cum, doar daca are chef,daca nu, sare in patutul lui si la fel ca spic de grau..sunt si trista si bucuroasa de independenta lui. Bineinteles,cand trece de 1 ceas ma cam apuca nervii...daca nu cumva ma apuca somnul[:D] si nu am mai apucat sa calc o rufa de ..luni de zile.Azi m-am dus cu puiul la nani la 1 jumate si am iesit la 4 (asta pentru ca pe la 3 am adormit amandoi) In medie dureaza o jumatate de ora,dar foarte frecvent cam o ora,din´care jumate e de pupaturi si rasete. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gazzella Postat Mai 11, 2005 Raport Distribuie Postat Mai 11, 2005 da, asa-i! depinde de cum ii obisnuiesti. eu pe al meu l-am culcat cu mine de la inceput. patutul lui o sa-l aiba cand o sa-l ceara dar de ce vrei sa se culce in patutul lui? azi dimineata am crezut ca-l pap, se juca cu fata mea, deschid ochii si-mi zambeste nu exista "buna dimineata" mai minunat http://pg.photos.yahoo.com/ph/boudoux/album?.dir=2907&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andra_ Postat Mai 11, 2005 Raport Distribuie Postat Mai 11, 2005 Depinde cum il obisnuiesti si cit de tari ai nervi, ptr ca ei pling dupa tine la inceput cu siguranta. Daca in primul an Luca isi bea laptele la mine in brate, apoi adormea pe mine (repede, maxim 10 minute) si il puneam in patut, dupa 1 an l-am pus sa-si bea lapticul singur in patut, apoi am mai stat linga el, dar in liniste si cu o lumina mica de veghe pina adormea. Apoi am vazut ca atunci cind il culca taica-su (rar, dar s-a intimplat), el ii dadea pur si simplu biberonul si pleca din camera, iar puiul adormea. Asa ca am procedat intocmai, ma duc dupa vreun sfert de ora sa vad ce face, daca era obosit deja doarme, daca inca are ochii deschisi imi da canuta, se intoarce cu fundu-n sus, il inveslesc, sting lumina si ... somnic. Peste o luna face doi ani personajul, deci se poate. N-am facut-o cu scandal, ci incetisor si incercind sa-i inspir incredere, daca m-a strigat am venit, ne aude vorbind in sufragerie, stie ca sintem acolo si e ok pup u, Andra Luca Pituid="blue"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gabrielama Postat Mai 11, 2005 Raport Distribuie Postat Mai 11, 2005 Si Mara mea (care are 1 an si o luna).... daca o pun seara la ea in patut (chiar si cand e lesinata de somn), se ridica in picioare (sau in patru labe, depinde de starea de spirit) si se plimba in toate directiile. Arunca tot din pat afara, rade de lesina si tot asa.... Si in nici un caz nu se culca! Intr-adevar, dupa ce adoarme (dupa parcurgerea cu mult entuziasm a luptei cu somnul din fiecare seara), doarme la ea in patut. Uneori toata noaptea - rar. Alteori - des - se trezeste pe la 2-3, se ridica in picioare si pana nu o iau sa doarma langa mine, nu se mai culca. Cum zicea cineva tot pe forum, pana se marita, o scot eu din patul meu. Rabdare sa fie.... Si felicitari mamicilor care au reusit sa-si obisnuiasca bebeii sa doarma singurei si cumintei. Gabi Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adela Postat Mai 11, 2005 Raport Distribuie Postat Mai 11, 2005 Julia doarme singura in patut de cand s-a nascut. Iar de la 3 luni doarme si singura in camera. De mici trebuie obisnuiti asa... apoi nu stiu cum ai putea sa-i dezobisnuiesti. Adela [cit] , mamica de Julia [zana]id="size2">id="violet">id="Times New Roman"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
madalinad Postat Mai 11, 2005 Raport Distribuie Postat Mai 11, 2005 felicitari mamelor cu copii cuminti... serban are 1 an si aproape 4 luni si nu adoarme singur nici ziua, nici noaptea. se mai trezeste peste noapte si nu readoarme decat in brate, atarnat de degetul meu aratator... sunt sigura ca nu este singurul si, exact, pana se insoara ii trece... cred ca tine si de copil, nu numai de cum il inveti. madalina Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.