Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Cum este cu trei copii?

Recommended Posts

Inca din adolescenta mi-am dorit trei copii, mi se pare extraordinar, dar acum dupa doi copii- baieti amandoi si foarte activi, plini de viata nu ma mai simt in stare de inca unul. Mi-as dori o fetita, dar daca as mai face un copil l-as face pentru ca ne mai dorim inca un copil. Intrebarea mea este cum reusesti sa te imparti la trei copii? Cred ca sunt mamici de trei copii si daca vreti sa imi impartasiti si mie cum este viata de 3X mama. Multumesc frumos.

Miha&Sorin&Bogdan&Vlad

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Eu sunt dintre cele cu 3 copii : 2 ani, 4 ani si 7 ani. 2 baieti si o fetita (voiam numai baieti, bleaga de mine, am descoperit dupa ca o fetita e infinit mai cuminte !).

Nu e greu in sine, te simti cumva obosita, dar esti foarte multumita si ai casa plina. Apoi au cu cine se juca, cu cine alerga si face dracii !

E grea partea practica : sa calci si sa te ocupi de hainute, sa faci ordine in mai multe camere. De gatit e cam acelasi lucru si la fel pentru facut baie, nu dureazea mai mult cu 2 decit cu 3. Sa nu uit : e mai nasol la urcat in masina, caci trebuie luat fiecare in parte si pusa centura.

Eu spun ca merita, trebuie numai putina organizare !

(uitam : sunt complet singura in capatul acesta de lume, n-am nici pe mama, nici pe mama-soacra, ne descurcam singuri-singurei cu copiii si serviciile)

Sa ne tii la curent !

Mik.

PS : pe timpul ultimei sarcini, trebuie totusi sa te menajezi, caci nu e chiar asa te simplu.

Multumesc frumos pentru raspuns. Din ceea ce povestesti pare tare frumos si nu prea este diferenta mare de la 2 la 3 copii. Fetita este cea mai mica? Cum sunt baietii, sunt agitati? Cum de ai facut 3 copii? Va doresc numai bine, sa fiti sanatosi si fericiti!

Miha&Sorin&Bogdan&Vlad

buna, eu vreau patru,iar sotul 5, deja avem unul si celalalt e pe drum, cam greu a fost pana acum cu sarcina asta, ceea ce ma facut sa ma gandesc la cati copii o sa mai facem, dar pana la urma tot la visul meu din copilari cred ca o sa ne oprim , doamne ajuta!

numai bine

liniste creste

florina,mama lui thierry si in asteptarea altei minuni.

Fetita e cea mai mica si cea mai cuminte. E dulce si ascultatoare.

Cel mijlociu e putin incapatinat, dar e adorabil, iar cel mare are un caracter de numa-numa, capul plin de idei crete si stie sa-ti explice de ce a facut cutare timpenie ! Se antreneaza unii pe altii la facut dracii. Se joaca si calmi, e tare frumos sa-i vezi pe toti trei jucindu-se cu farfurii si pahare de papusa sau construind ceva.

Se pupa inainte de culcare si se bucura cind se vad daca au stat putin despartiti. E tare fain !

Eu voiam 6 (sase) copii, dar am inceput sa-i fac destul de tirziu, primul la aproape 29 de ani si am decis sa ma opresc, caci duceam sarcinile din ce in ce mai greu. Bine ca am deja 3 ! Vor fi 6 cind se vor casatori !

Pe de alta parte daca as avea mai multi de 3, ar trebui sa nu mai lucrez ca sa ma ocup de ei si asta nu prea vreau.

Mik.

Miha - si eu mi-am dorit intotdeauna 3 copii. Dar uite ca acum, dupa primul, mi-a disparut curajul. David ( la 1 an si 9 luni) este foarte, foarte, foarte nazdravan.

Desi nu sunt in situatia fericita de a fi de 3 ori mamica, sunt convinsa ca nu poate fi altfel decat MINUNAT , mai ales daca iti doresti asta foarte mult. Cred ca iti gasesti puterea si fericirea in zambetele si chiar in poznele lor. Usor cu siguranta nu e.

Ma alatur si eu tie in asteptarea opiniilor mamicilor fericite de 3 ori [;)].

Mik - felicitari si sa-ti traiasca cele 3 minuni.

ALINA

Mik- imi pari o mama tare puternica. Cei doi baieti ai mei seamana tare bine cu baietii tai din descrierile tale, poate ceva mai agitati sunt ai mei. Cum va descurcati cu ei daca nu aveti pe nimeni sa va ajute? Eu as mai vrea unul, dar ma simt asa obosita, ma simt ca si cum as alerga continuu si nu ma mai opresc sa-mi trag sufletul. Copii mei Bogdan -4 ani si 5 luni- si Vlad -1 ani si 6 luni- inca se trezesc noaptea, Bogdan vine la noi in pat, iar Vlad cine stie ce tot are de se trezeste noaptea, asa ca de obicei sunt zombi la lucru. Acasa cand ajung de la lucru stau cu ei, ne jucam, ne plimbam, iar seara dupa ce ii culcam ma apuc de mancare, calcat si de strans prin casa. De aceea stau mult pe ganduri daca sa mai avem un bebe, cu toate ca trei copii mi se pare perfect.

Va doresc multa sanatate si sa fiti fericiti.

Alina eu zic sa nu-ti pierzi din curaj daca mai vrei copii. Bogdan este un nazdravan de cand s-a nascut si niciodata nu mi-am pus problema daca mai facem un copil (vorbesc de al doilea). La noi acasa este ca la nebuni, nu exista sa stam la televizor si ei sa se joace linistiti, dar seara cand ma duc sa-i acopar ma simt extrem de fericita si implinita. Oare cum o fi cu trei?

Miha&Sorin&Bogdan&Vlad

Buna ,eu am patru copii,doua fete de 10 si 7 ani si doi baieti gemeni de 8 luni.La inceput cind au sosit baietii a fost mai greu pina mi-am intrat in ritm acum este mai bine.Totul este sa te organizezi si mai ales ca copii sa te asculte!!Ale mele fete sint cam rasfatate si trebuie sa stau cu gura pe ele si sa le spun eu,spala-te pe dinti,fa-ti lectiile,vin-o la masa etc.Le-am tinut eu morala si le-am explicat ca cu patru copii eu nu am timp de stat dupa fiecare dar tot degeaba.Sintem in proces de adaptare asa ca eu sper ca pina baietii vor mai creste si ele sa asculte mai mult ca altfel ajung la balamuc.Dar sa stii ca este si frumos cind este casa plina si se stringe toata lumea.Eu zic ca merita efortul,nu stii niciodata ce iti rezerva viata si atunci este bine sa mai ai copii.Si pentru ei este bine se vor ajuta unul pe altul.Chestia cu fac un copil ca sa ii ofer totul zic eu este o prostie pentru ca nu trebuie sa oferii totul unui copil,asa poti sa faci doar un rasfatat care te poate dezamagi la un moment dat.

Deci daca iti doresti o fetita incearca cine stie poate vei avea ca mine nu una ci doua!!![alcool]

LORYid="limegreen">id="Lucida Console">id="size2"> mamica gemenilor ERIC[copil]id="size2">id="Lucida Console">id="red"> SI FILIP[copil]id="Lucida Console">id="size2">id="blue"> -20 August 2004

"On ne voit bien qu'avec le coeur...l'essentiel est invisible pour les yeux" Antoine de Saint-Exupery

Si eu am 3 copii.E adevarat ca cei mari sint destul de mari...fiica are 16 ani si 8 luni si baiatul 13 ani si 5 luni...iar printesa familiei are 3 ani si 8 luni.

E greu nimic de spus...citeodata cind vin de la lucru imi vine sa-mi iau "cimpii" cind vad cita dezordine e in casa.

Cei mari au destul de multa grija de cea mica dar totusi nu pot sa le cer imposibilul...au si ei de invatat...asa ca fac cu schimbul cind eu lucrez dupa-masa.

In rest...gatit, spalat, ordine...familie mare...toate trebuiesc facute aproape in fiecare zi. Cantitatile la mancare sint insa mult mai mari...putem sa spunem ca sintem 4 adulti.

Dar e atit de frumos[:D]...cind ma uit la ei noaptea inainte de culcare cum dorm mi se umple inima de bucurie. id="Comic Sans MS">id="size2">id="purple">

"Un sfirsit e un inceput..."

ella&com.id="purple">

Mihaela, ma bag si eu in vorba fiindca ma intereseaza subiectul...

Si eu am doi baieti si de la al doilea cel putin imi doream o fetita tare mult...si desi doctorul a insistat sa imi lege trompele la cea de-a doua cezariana nu am putut sa spun da...

Realitatea este ca deocamdata copiii sunt la parinti si noi mai mult ii vizitam deci nu stim ce este cu adevarat greul dar parca totusi nu am renuntat la ideea de a avea si o fetita. Nu stiu cum m-as descurca cu trei si mai ales ce sanse as avea sa mai duc o a treia sarcina dupa 2 cezariene dar cine stie? Intr-adevar cred ca este minunat cu multi copii (acum 5 ani nu ma vedeam nici cu unul...) iar 3 mi se pare cifra ideala.

Spune-ne daca te hotarasti!

Dalina

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...