Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

alaptatul - pina cind?

Recommended Posts

In Anglia aceasta este saptamina pt promovarea alaptatului. Au fost diverse emisiuni TV, radio etc despre faptul ca alaptatul este normal pina la 2-3-5-7-11 ani. Majoritatea femeilor insa abia resusesc pina la 6 luni. Ma intreaba lumea pina la cind se alapteaza copiii in Romania si daca se alapteaza in public. Nu stiu ce sa raspund pt ca n-am mai fost de mult pe-acasa si cind am fost sincer nu ma interesa subiectul. Ma puteti ajuta, va rog? Ce-as putea raspunde?
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Din cate am intalnit eu pana acum sunt femei care vor sa alapteze numai pana la 6 luni, altele pana la 1 an si altele peste 1 an. Ca nota generala. Mai sunt si exceptii, normal. Fetita mea are aproape 1 an si intentionez sa ii dau san pana cel putin in toamna... Poate si mai mult, cine stie?! Oricum, parerile sunt impartite. Am intalnit si opinii conform carora alaptatul prelungit peste 1 an poate afecta copilul in mod negativ, adica sa inceapa sa bea mai tarziu, sa manance singur mai tarziu... Eu nu sunt de acord, pentru ca fetita mea stie sa bea singura din cana de ceva timp si stie si ce este de facut cu lingura sau furculita...

Ioana si [copil] Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebebeca

In general, mamicile alapteaza pana la maxim 1 an si 7 luni . Se merge pe alaptat cat are mamica lapte, 5, 6 luni , 1 an fiecare cat are. E foarte bun laptele de mama. Daca alapteaza pe afara , eu am vazut cateva mamici prin parcuri alaptand. Este la cerere alaptatul. cand ii este foame trebuie sa pape bebe.

Sanatate!

Otilia

Toate prietenele mele care au copii au alaptat pana la 6 luni,zicand ca dupa aceasta varsta nu mai este bun laptele.Dar,eu nu sunt de acord cu ele,am sa alaptez cat am sa pot,cel putin un an,sper.Cat despre alaptatul in public,da sunt de acord cu el,chiar am si facut-o.In parc pe o banca i-am dat copilului sa pape.Parerile sunt impartite,pro si contra,dar incet-incet cred ca mamicile o sa lase deoparte prejudecatile.Recunosc ca si eu am avut oarece retineri,dar chiar aici pe forum am gasit imboldul de care aveam nevoie si acum nu pot decat sa spun "Mamici hraniti-va copilasul oriunde si oricand ii este foame!"

Miha si puiul Robert

Pozele noastre

Uneori cand viata inchide o usa deschide o fereastra.

Si eu imi mai alaptez inca fetita de 10 luni, o masa pe zi (atat vrea ea), dar i-as da si mai mult daca ar accepta. Din pacate este fan biberon.

Mi-as dori s-o pot alapta pana la un an si jumatate chiar, daca ea ar vrea si eu as avea lapte.

Da, am alaptat in parc, alegand o banca mai ferita si eventual folosind un scutec ca protectie. Mi se rupea inima vazand ca plange de foame, iar pana la masina mai aveam 10-15 min de mers, asa ca odorul meu a fost mai important decat o privire indiscreta care poate s-ar fi abatut asupra mea. Who cares?

Pana la 11 ani? Nu am gasit nici un emoticon care sa se tavaleasca pe jos de ras. [:D]

Pana la 2 ani, mai zic. Mai nou, medicii normali la cap recomanda alaptarea pana la 1 an, cand se pare ca laptele matern isi pierde mare parte din calitatile nutritive.

Fiecare mamica procedeaza cum crede.

Dar pana la 5-7-11 ani, aoleu, iar lesin de ras... Exagerarile sunt caraghioase in orice domeniu. Dar sunteti fete cu scaun la cap, nu ascultati voi asa ceva...

Mey, eu sunt insarcinata cu bb2. Cand eram cu bb1, prin luna a 7-a, sotul meu a avut surpriza sa guste cateva picaturi de colostru in momentele fierbinti. [;)]

Deci eu inca il alaptez pe sotul meu! Are 28 de ani.

L-am preluat direct de la maica-sa, ca n-a suportat sa fie intarcat. [:D]

Dar eu zic ca la 18 ani trebuie, totusi, trecuti pe mancare solida, ca altfel nu fac fata la examene. [alcool]

Eu am doi copii ,primul are 9 ani si l-am alaptat un an si 4 luni.Al doilea are un an si 10 luni si l-am alaptat un an si 5 luni.Eu cred ca e suficient.Nu mai rezistam eu fizic ca eram slabita ca altfel poate ca ii mai dadeam.Am o vara care si-a alaptat copilul pina la 2 ani si ceva.Dar eu cred ca ajunge un an si ceva .Ma rog fiecare il alapteaza cit vrea si cit poate.

moldovan

Eu mi-am alaptat fetita pina pe la 2 ani si 8 luni.

Nu am vrut sa o intarc brusc si s-o fac sa sufere, totul s-a petrecut natural si usor. Spre sfirsit nu mai cerea ea, ii dadeam eu din cauza ca nu bea nimic altceva si ma gindeam ca se deshidrateaza, dar doar citeodata seara, inainte de culcare, nu intotdeauna.

Problema e ca mi-e tare greu s-o invat sa bea, dar aseara a baut putina apa cu paiul. In rest e sanatoasa tun, niciodata n-a fost bolnava (otite, bronsite, gastro-enterite), chiar daca a fost in contact cu alti copii bolnavi. Acum merge la gradinita si tot sanatoasa e.

~Otilia&LaAdelita~ [fetita] id="Comic Sans MS">id="violet">

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...